P.C. Roberts: Putin je jediným vůdcem, kterého Západ má


 12. 7. 2016       PaulCraigRoberts                
Agentura Reuters, zastoupená svými prestituty Robinem Emmontem a Sabinou Sieboldovou, dokazuje právě oběma jmenovanými, jak moc se jí nedostává inteligentních a zodpovědných žurnalistů. Oba totiž popisují NATO jako „západní obrannou alianci“. Už od režimu prezidenta Clintona je ovšem NATO aliancí pro vedení ofenzívní války, která byla norimberským soudem v roce 1946 vyhlášena válečným zločinem. 

Pod vlajkou NATO byla zbombardovaná a napadena dlouhá řada míst na celé zeměkouli, a dlouhá řada vlád byla aliancí NATO svržena. Tyto napadené a poté i zničené země nepředstavovaly pro země NATO žádnou hrozbu, a nedopuštěly se též proti zemím NATO žádných agresívních akcí.

Jak je možné, že reportéři Reuters a jejich nadřízení o tomto faktu nic nevědí, a nástroj washingtonské agrese nazývají „obrannou aliancí?

Emmont a Sieboldová z varšavské koference zemí NATO hlásili, že důvodem umístění 3000 až 4000 amerických vojáků v baltských zemích a v Polsku je „ruská agrese“. Čili něco, co neexistuje, ale je obecenstvu předkládáno jako skutečnost, proti níž je třeba vystoupit vojenskými opatřeními.

Uvedení reportéři se neptají, zda tento nevýznamný počet vojáků NATO představuje obranu či provokaci. Aby totiž představoval obranu, muselo by těch vojáků být minimálně stokrát víc. Takže jaký je pravý důvod umístění 3000 až 4000 amerických vojáků v dané oblasti?

Každý aspoň trochu informovaný člověk ví, že jak v baltských zemích, tak v Polsku není třeba vůbec žádných obranných sil proti Rusku. Kromě toho přece i každý idiot ví, že 3 000 až 4 000 vojáků nelze považovat za sílu, která by byla s to ruské armádě vzdorovat. Ale reportéři Reuters si žádné podobné otázky nekladou, a namísto nich uvádějí, že američtí vojáci budou v oblasti proto, „aby zde zvýšili předsunutou přítomnost sil NATO ve střední a východní Evropě“.

Co jiného však tato „předsunutá přítomnost NATO“ ve střední a východní Evropě představuje, než chorobnou agresivitu a současně i provokaci?

Emmont a Sieboldová se však tváří, jako by pohádkám o agresívních úmyslech Rusů věřili, a ke své víře uvádějí hlasy různých západních osobností, hovořících ve stejném obviňujícím duchu jako oni.

Český generál Petr Pavel a jinak též náčelník vojenské komise NATO např. prohlásil, že „Rusko se pokouší obnovit svůj status jako světová velmoc s dopomocí vojenské síly.“

Prezident Obama řekl, že je nutné „zachovat sankce proti Moskvě do té doby, než tato plně splní dohodu o zastavení palby na Ukrajině“.

Polský ministr zahraničí Waszykowski řekl:“ Musíme odmítnout jakýkoli druh pozitivního uvažování pokud jde o pragmatickou spolupráci s Ruskem, dokud toto Rusko pokračuje v napadání svých sousedů.“

A poradce Výboru národní bezpečnosti USA Ben Rhodes pohrozil Rusku s tím, že NATO odpoví na „ pokračující ruskou agresi“.

Všechna citovaná prohlášení jsou až děsivě propagandistická, a jestliže ti, kteří je vyhlásili, jim skutečně věří, jsou příliš imbecilní na to, aby jim byly svěřeny jakékoli veřejné funkce. Je např. možné, aby český generál nevěděl nic o tom, že Rusko v posledních letech použilo svoji vojenskou sílu jen když zahnalo Wahingtonem inspirovanou gruzínskou agresi do Jižní Ossetie, a dlouho potom se postavilo i proti Islamskému státu v Sýrii? Což konec konců učinily i Spojené státy, Britanie a Francie, a všechny se k tomuto činu dodneška hrdě hlásí. A je dále přece všem známo, že poté, co zastavilo gruzínskou invazi, stáhlo Rusko své síly z Jižní Ossetie zpět na své území.

Mohl by polský ministr zahraničí jmenovat země, „které Rusko stále napadá?“

A cožpak prezident Obama neví nic o tom, že partnerem dohody o přerušení palby byly Ukrajině v Minsku její odštěpenecké republiky? A pokud je zde něco v nepořádku, pak to není nic jiného, než tvrdošíjná snaha Washingtonu Kyjev od dodržování jím podepsané minské dohody odrazovat.

Může nám Ben Rhodes prozradit, kde se jím vyhlášená „pokračující agrese Ruska odehrává?

JAK MŮŽE BÝT NA SVĚTĚ TOLIK RUSKÉ AGRESE A ŽÁDNÉ SVĚDECTVÍ O NÍ SE NEDÁ NALÉZT?

Není žádný div, že Vladimír Putin, jediný zodpovědný světový vůdce, je tak zoufalý z toho, že západní média svým nedbáním pravdy pomáhají Washingtonu vehnat svět do nukleární války.

On válku nechce. A dělá skutečně vše, co je v jeho možnostech, aby se jí vyhnul. Současně se však nechystá dát před Washingtonem ruce nahoru. Výchozím bodem 3. světové války bude instalace raket v Polsku a Rumunsku. Jak Putin nedávno imbecilním západním žurnalistům vysvětlil, mohou být tyto rakety velmi lehce – pouhou změnou softwaru – proměněny z raket antibastických na nukleární rakety útočné, které budou schopny zasáhnout všechny ruské cíle v průběhu necelých pěti minut a zbavit tak Rusko jeho vlastního jaderného odstrašovacího prostředku.

JAKMILE BUDOU RAKETY NA MÍSTĚ, MŮŽE WASHINGTON SMĚREM K RUSKU VYDAT SVÉ ROZKAZY.

Ať si pomocníci ďábla ve Washingtonu myslí v tuhle chvíli cokoliv, jedna věc je nepochybná: RUSKO NENÍ OCHOTNO TYTO RAKETY PŘIPUSTIT.

Kde dnes vedení světa sídlí? Ve Washingtonu, hlavním městě válečných kriminálníků, vedoucích svět do války, nebo v Rusku, jehož vedení snáší všechny urážky a provokace v zoufalé snaze se válce vyhnout?

Vybral a přeložil Lubomír Man