USA a evropští spojenci ohrožují Rusko, Američané se musí probrat

Paul Craig Roberts
29. 7. 2016   Zvědavec

Západní veřejnost to neví, ale Washington a jeho evropští vazalové přesvědčují Rusko, že se připravují na útok. Eric Zuesse informuje o úniku v německých novinách, týkajícím se rozhodnutí Bundeswehru prohlásit Rusko za nepřítele Německa.

To je interpretace, se kterou přišli i někteří ruští politici ve vztahu k vojenským základnám NATO, které Washington zřizuje na hranicích Ruska.

Washington může mít v úmyslu navyšování vojenských jednotek jako tlak na prezidenta Putina, aby zmírnil ruský nesouhlas s unilateralismem Washingtonu. Nicméně některým výřečným Rusům, jako Vladimir Žirinovskij, to připomíná Hitlerovy jednotky na hranicích Ruska v r. 1941.

Žirinovskij je zakladatelem a vůdcem ruské Liberálně-demokratické strany a místopředsedou ruského parlamentu. Ve střetu s vydavatelem německých novin mu Žirinovskij říká, že německé jednotky, které jsou opět na ruských hranicích, vyprovokují preventivní úder, po kterém z jednotek Německa a NATO nic nezůstane. „Čím více vojáků NATO na vašem území, tím rychleji zemřete. Do posledního. Odstraňte NATO ze svého území.“ 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov vyjádřil svoji frustraci ze spoléhání se Washingtonu na sílu a vydírání, namísto diplomacie. Od Washingtonu je nezodpovědné přesvědčit Rusko, že diplomacie je slepou klikou bez naděje. Když Rusové dojdou k tomuto závěru, síla se postaví síle.

Vskutku, Žirinovskij k tomu již dospěl a možná že i Vladimir Putin (viz video níže).

Jak jsem uvedl, Putin nedávno zpražil západní mediální děvky kvůli jejich roli v rozdmýchávání jaderné války. 

Putin dal jasně najevo, že Rusko nebude akceptovat americké raketové základny v Polsku a Rumunsku. Informoval o tom Washington a polskou a rumunskou vládu. Nicméně, jak Putin poznamenal, „neposlouchají“.

Neschopnost slyšet znamená, že arogance Washingtonu jej učinila příliš stupidním, aby bral vážně Putinova varování. Pokud v tom bude Washington pokračovat, vyprovokuje preventivní úder, o kterém Žirinovskij řekl německému redaktorovi, když ho režim Merkel pozval.

Američané se musí v této nebezpečné situaci, kterou Washington vytvořil, probrat, ale pochybuji, že se tak stane. K většině válek dochází bez vědomí veřejnosti, kdy ta se o nich dozví, až když už běží. Hlavní funkcí americké levice je sloužit jako strašák, kterým straší konzervativce, když údajně ztratí morálku, a hlavní funkcí konzervativců je vytvářet strach a hysterii ohledně přistěhovalců, muslimů a Rusů. Neexistuje žádná známka toho, že kongres si je blížícího se Armageddonu vědom, a média jsou čistá propaganda.

Já a pár dalších se pokoušíme varovat lidi před skutečnými hrozbami, kterým čelí, ale naše hlasy nejsou dostatečně hlasité. Dokonce ani hlas Vladimira Putina není dostatečně hlasitým. Vypadá to, že Západ nechce slyšet, dokud „z jednotek Německa a NATO nezůstane vůbec nic“, stejně jako z Polska, Rumunska a nás všech.

World War III in The Pipeline? US and European Allies Threaten Russia, Americans Need to Wake Up vyšel 22. července 2016 na Global Research. Překlad v ceně 195 Kč Zvědavec.