Válka přímo v evropských městech.Proti evropské civilizaci vedeny tři džihády!

Vlastimil Podracký
19.7. 2016 Parlamentní listy
Pokud to takto povedeme dále, můžeme ji prý jistě očekávat
Vyhlašovat válku terorismu je falešné a naprosto neproduktivní, protože je to jen vrcholek širší fronty džihádu, píše myslitel, publicista a spisovatel Vlastimil Podracký.
Podle něj jsou proti evropské civilizaci vedeny tři džihády. Jsou to „džihád kolébek“, „džihád proti integraci a asimilaci“ a „džihád migrace“. „Záměrně tam neuvádím džihád terorismu, protože ten není podstatný, naopak spíše na předchozí tři džihády upozorňuje.

Upozornění ovšem sděluje jen těm, kteří ho chtějí chápat, což vypadá, že většina establishmentu není. Terorista zabije pár desítek lidí, je to sice strašné, ale nikoliv podstatné, lépe řečeno, je to spíše odvozený jev,“ vysvětluje Podracký.

Sám si nemyslí, že všichni muslimové jsou džihádisté, dokonce považuje džihádisty za menšinu. „Proto jsou většinou muslimové chápáni jako normální občané, se kterými lze vyjít, jenže přece jen, když dojde na lámání chleba, svoje soukmenovce neopustí. To znamená, že integrace stejně neproběhla. Dokonale integrovaný člověk by měl dát vždy přednost své nové vlasti, civilizaci, kterou přijal. U muslimů to téměř není možné,“ píše Podracký.
Odborníci nechtějí obludnou skutečnost přiznat

Poukazuje na to, že o fenoménu terorismu toho bylo napsáno mnoho, ovšem bez pochopení komplexních příčin a pod politickou korektností, která objasnění celého paradigmatu blokuje. Význační sociologové hovoří o frustraci, o vykořeněnosti mladých lidí, o hledání vlastní identity apod. Tito odborníci prý nepochopí, že teroristé jsou vojáky džihádu, že jsou to bojovníci stejní jako kdykoliv jindy. „Ale tím nemyslím, že jsou všichni odborníci neschopní. Spíše se domnívám, že jsou všichni politicky korektní a obludnou skutečnost nechtějí přiznat. Nechtějí, stejně jako všichni přesvědčení o neomylnosti evropských hodnot, přiznat selhání těchto tzv. hodnot tváří v tvář drsné skutečnosti světa,“ uvádí Podracký.
více na PL