Americký senátor: Syrští teroristé dostávají mzdu od Washingtonu

Ippolit Pazlov
29. 8. 2016     zdroj
Objevil se ještě jeden důkaz svědčící o tom, že právě USA financují činnost teroristických skupin na Blízkém východě. Senátor Spojených států za Virginii Richard Black znovu překvapil korespondenta RT svým prohlášením, že Washington finančně zabezpečuje teroristické organizace. Z jeho slov vyplývá, že teroristé islámské skupiny Nur al-Din al-Zina dostávají plat z Washingtonu. 


 
Je to tatáž skupina, která sťala 12-letého chlapce palestinského původ, zajatého v blízkosti Aleppa v červenci letošního roku. Teenager byl obviněn z pomoci dobrovolnické brigádě Al-Quds, která bojuje na straně legitimní syrské vlády. Na Západě byla skupina Nur al-Din al-Zina řazena k tzv. umírněné opozici.

Richard Black je známý tím, že napsal dopis syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi, v němž vyjádřil uspokojení, že syrské vládní síly s využitím podpory ruských VKS učinily rozhodné kroky proti terorismu v Sýrii. Podle jeho názoru válka v této zemi není produktem vnitřních nepokojů, ale je důsledkem vměšování cizích mocností, které již od roku 2001 zamýšlely plán na vytvoření loutkového režimu v Sýrii.
 

Domnívá se, že terorismus v Sýrii je živený americkými spojenci z Turecka, Saúdské Arábie a Kataru, kteří za mnohá léta nebyli s to najít toho jediného vůdce, který by se těšil podpoře syrského lidu.

Senátor Richard Black potvrzuje, že existují skutečnosti, které svědčí o opuštění džihádistických skupin Aleppa, což svědčí o jeho brzkém osvobození. Informoval také o velkých ztrátách v řadách teroristů.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová