Hillary Clinton slíbila, že konspiračním teoretikům zruší weby

Baxter Dmitry
28. 8. 2016 překlad AC24

Svoboda slova a svoboda tisku zapadne pod prezidentováním Hillary Clinton do historie, jelikož demokraty nominovaná kandidátka hrozí, jakmile bude zvolena prezidentkou Spojených států, tak zavře webové stránky alternativního zpravodajství a čehokoliv, na co establishment pohlíží jako na „konspirační teorie“. 

Ve čtvrtek Hillary Clinton při projevu v Reno tvrdila, že Donald Trump si libuje v „temných konspiračních teoriích“, než se pustila do konspiračními teoriemi prodchnutého zlořečení, v němž útočila na Infowars Alexe Jonese a tvrdila, že tím všemocným zosnovatelem hnutí alternativních médií je Vladimir Putin.

V těchto divokých tvrzeních Clintonové se odráží její pokusy odvrátit voliče od obsahu e-mailů z Demokratického národního výboru uniklých přes WikiLeaks, přičemž z tohoto hacknutí obviňuje Putina a Rusko, ačkoliv i FBI tvrdí, že neexistuje žádný důkaz, který by to podložil.

Ředitel Národního zpravodajství James Clapper řekl, že americká zpravodajská komunita se nechystá „vyhlásit, komu to připsat.“

Podle amerického zpravodajství nelze rozhodnout, zda za to může Rusko. Ani Obamův Bílý dům na Rusko prstem neukázal. Avšak absence důkazů proti Rusku Hillary Clinton nezastavila, aby dále neukazovala prstem ve snaze malovat Putina jako čerta na zdi, co může nejen za všechny problémy, se kterými se ona potýká, ale také za každé poctivé vyšetřování alternativních médií, které odhaluje důkazy proti ní.

Tak kdo to vlastně ty „temné konspirační teorie“ podstrkuje, Trump nebo Clintonová?

Není ale vůbec divu, že Hillary chce alternativní média rušit. To je poslední zbývající bašta investigativního žurnalismu. Hillary je tak vyděšená z investigativního žurnalismu, že už po 260 dnů neuspořádala žádnou tiskovou konferenci – což je pro nominovaného prezidentského kandidáta doba, která nemá v historii precedens.

Upřednostňovanou metodou zacházení s médii je pro Hillary Clinton – jak odhalily emaily hacknuté WikiLeaks – mít personál z Demokratického národního výboru, co kontaktuje kanály mainstreamových médií a dělá jim korektury v jejich konceptech článků, mění nadpisy a vyškrtává články, které se jí nelíbí. Mainstreamová média jsou už hluboce zastrčená v kapse korporátních zájmů a Hillary je v ní tou rukou, co je škrtí.

Alternativní média ale s Demokratickým národním výborem tuhle hru nehrají. Alternativní média jsou spolu s WikiLeaks posledním opozičním hlasem a za Clintonovou se táhne historie přísah, že je všechny zničí.

Rozdrcení opozice

Kampaň Hillary proti alternativním médiím se už dostala do kritických otáček, když rozesílá jejich plátcům výhrůžné emaily tvrdící, že nezávislý konzervativní zpravodajský kanál Breitbart News „nemá právo na existenci“ s poukazy, že spřádají plány, jako ho, jakmile bude Hillary zvolena, navždy zruší.

Takže tolik ke svobodě projevu a svobodě tisku. Zda věříte tomu, co tyto alternativní mediální kanály říkají, nebo ne, na tom by nemělo záležet. Jejich právo na existenci je nutno bránit do posledního dechu.

„Breitbar je něco jiného,“ jak říká ona. „Proti nim vypadá Fox News jako pamflet Demokratické strany. Ti jsou už úplně jiná sorta – nejsou jen konzervativní, nýbrž jsou to radikální, bigotní, anti-muslimští, anti-semitští konspirátoři, kteří v této zemi nikdy neměli šanci přiblížit se k pákám moci, a nikdy by se k nim neměli ani dostat.“

Jedním z cílů kampaně Clintonové, jak říká Reynolds, je zařídit, aby Breitbart a další kanály, s nimiž Clintonová nesouhlasí, byly zničeny.

„Je to samo sebou, že tyto lidi musíme porazit. Já je ale chci porazit tak rozhodně, že nic takového už nikdy nepovstane,“ řekla.

Zdroj: wire.com