VIDEO: Syrská armáda objevila ve skladu povstalců v Aleppu české protipancéřovky RPG-75 spolu s hromadou amerických zbraní!

– VK –
1. 8. 2016  AE News

VIDEO: Syrská armáda objevila ve skladu povstalců v Aleppu české protipancéřovky RPG-75 spolu s hromadou amerických zbraní!

VIDEO ZDE

Schyluje se zřejmě k dalšímu skandálu. 

V pátek jsem shodou okolností hovořil na Svobodném rádiu o tom, nakolik je Česká republika pod kontrolou americké moci, což je viditelné především na úrovni NATO a transatlantických vazeb s USA. Potvrzení této pozice zachytila včera i syrská média, která informovala o rozsáhlé operaci syrské armády v Aleppu proti povstaleckým skupinám a objevení skladu zbraní, jejichž původ je v USA, v EU a také v České republice. 

Po skončení operace poskytla syrská armáda spolu s ruskými vojáky obrazový materiál, který dokumentuje vnitřní prostory skladiště zbraní na okraji Aleppa, které povstalci používali jako týlové skladiště pro uskladnění zásob a munice. A jeden se nestačí divit.
maxresdefault.jpg
Protitanková zbraň RPG-75 (ilustrační foto)
Na videu je vidět, že povstalcům se do ruky dostaly nejen náboje do kalašnikovů ukořistěné v bojích syrské armádě (ruská armáda dodává Asadovi zbraně a munici, na bednách netříděné munice 7.62 jsou anglické informace o cílovém určení právě pro ruskou základnu Latakíja), ale také hromada americké munice, protitankové komplexy TOW a v neposlední řadě české protipancéřové systémy RPG-75 (v čase videa 01:30). Ty pocházejí z výzbroje České armády. Na kauzu jsme byli upozorněni jedním z našich čtenářů. Děkujeme. Informaci přinesla syrská média [1]. Redakce AE News se pokusí v příštích dnech zjistit informace, kdo je za dodávky českých zbraní do Sýrie zodpovědný.

České zbraně proudí do Sýrie spolu s americkými dodávkami

Zatímco bedny s náboji do kalašnikovů ukořistěné zřejmě syrské armádě v předešlých bojích nás asi nepřekvapí ve skladu povstalců, tak americké systémy TOW a české RPG-75 určitě nebyly povstalci získány jako kořist. Nic takového syrská a ani ruská armáda v Sýrii nepoužívá. Celé je to mnohem prozaičtější. České zbraně se dostávají do Sýrie do rukou teroristů skrze americké zásobovací kanály CIA a turecké tajné služby. Spolu s americkými zbraněmi tak do Sýrie proudí i zbraně české, ale na videu je možné vidět i právě zbraně turecké. Co je zajímavé, na zbraních a především americkém komplexu TOW je možné vidět  snahu o seškrábání sériových čísel, anebo informace na štítku vůbec nejsou už přímo z  výroby. Ten, kdo dodává zbraně povstalcům, chce asi zahladit stopy.
Syrian-Army-Aleppo.jpg
Syrská armáda v Aleppu
Opět se ukazuje, že česká zahraniční politika a politika obrany je z Prahy plně koordinována s Američany. Vyzbrojování povstalců v Sýrii tak plně pokračuje a tím dochází k  udržování války v celém regionu. Američané nechtějí mír v Sýrii a česká loutková vláda jim v tom pravděpodobně asistuje dodávkami zbraní, co zbyly po bývalé výzbroji ČSLA. Dodávkami zbraní povstalcům v Sýrii se tak udržuje i migrační krize do Evropy, což poté Bohuslav Sobotka asi nevysvětlí občanům, že 80 uprchlíků, které ČR do konce října přijme, nepředstavuje bezpečnostní riziko pro republiku. Rozvracení Sýrie vyzbrojováním povstalců českými zbraněmi je divná metoda řešení migrační krize do Evropy.

Migrační krize se nedá zastavit dodávkami zbraní teroristům do Sýrie!

Nechci být jízlivý, ale kdyby vláda ČR na prvním místě nedodávala potají do Sýrie protitankové střely povstalcům za pomoci amerických zásobovacích kanálů, tak by ta migrační krize skončila o to dříve. Jak toto vysvětlí pan premiér Sobotka? Proč Česká republika dodává pancéřové pěsti RPG-75 povstalcům do Sýrie? Odkud na toto bere vláda mandát? Od občanů? No to asi těžko. V Evropě migranti podřezávají faráře, přejíždějí náklaďáky občany na ulici, střílí do nich v nákupních centrech, ale vláda ČR posílá do Sýrie zbraně těm samým lidem, jejichž spoluvěrci v Evropě se vyhazují do vzduchu na letištích? Není to tak dávno, co v ČR vybuchovaly muniční sklady. Jestli stejný šlendriján (anebo úmysl) funguje i v otázkách kontroly a exportů zbraní z ČR do zemí jako je Sýrie, tak to potom potěš koště.
Vláda ČR nemá od občanů mandát k tomu, aby rozvracela Sýrii dodávkami zbraní povstalcům. Tím se odsouvá mír v  Sýrii k nedohlednu a tím se odsunuje k nedohlednu i konec migrační krize a návrat uprchlíků z Evropy zpátky do Sýrie. I když popravdě, ze Sýrie těch uprchlíků pochází opravdu jen sotva třetina. A ještě menší část jich opravdu prchá před válkou, protože drtivá většina migrantů jsou ekonomičtí uprchlíci. Česká zahraniční a bezpečnostní politika je plně ve vleku USA. Američané zvednou sluchátko, česká vláda vyplní rozkaz. Role generála Pavla ve vedení NATO není náhodná. Je to součást amerického konceptu a Plánu B nachystaného pro případný rozpad NATO po  vystoupení Turecka z aliance. Mezi Tureckem a USA se rozpoutává válka, která z té studené do té sakra horké může přerůst každým okamžikem.
-VK-
Šéfredaktor AE News