Miloš Zeman: Když bylo ticho, tak jsem zařval, Tcheco, Tcheco, Tcheco! “Takže zcela závěrem, moc vám děkuji, všichni jste byli skvělí!

14.9. 2016   První zprávy
“Chtěl bych vám sdělit, že v okamžiku, kdy se šachy stanou olympijským sportem, vstoupím mezi vás a budu se rovněž ucházet o účast na budoucí olympiádě,” prohlásil prezident ČR Miloš Zeman při setkání s olympioniky na Pražském hradě po LOH v Riu.

“Oblékl jsem si olympijskou kravatu, připnul jsem si olympijský odznak, a cítím se tak plně vybaven k tomu, abych k vám promluvil. Předeslal bych, že, podobně jako po olympiádě v Soči, přijímám na Pražském hradě všechny olympioniky, protože každému se může stát, že zakopne, a nedosáhne svého cíle, ale vy víte, pane předsedo, že jsem jim v Riu říkal, vaše vítězství je už to, že jste tady. A co je možná stejně tak důležité je, že přijímám členy realizačního týmu, protože samozřejmě právě na trenérech, masérech a dalších do značné míry závisí váš úspěch. Samozřejmě, že ten úspěch sklízí především ten, kdo ho dosáhl, ale nezapomeňte i na ty, kdo vám pomáhali,” řekl druhé zářijové úterý prezident Česka olympionikům při setkání na Hradě.

“Vzpomínám si, jak jsem si na plážovém volejbalu málem zničil hlasivky, když jsem podporoval naše plážové volejbalistky. Vždycky jsem využil toho času, kdy bylo ticho, a zařval, Tcheco, Tcheco, Tcheco! A myslím si, že i když tam byl jeden faul rozhodčího a jedna nešťastná srážka, tak podaly skvělý výkon. I za to bych jim chtěl poděkovat,” dodala hlava státu.

“Poslední poznámka, nevím, jestli je tady profesor Pollert, doufám, že ano. Chtěl bych mu velice poděkovat za skvělou práci, kterou odvedl při budování vodního kanálu. Je to obdivuhodné dílo, a když se za sebe ohlédne, má se za čím ohlédnout,” poděkoval tvůrci vodního kanálu v Riu Miloš Zeman.

Proč si především prezident ČR váží zlatého olympionika Lukáše Krpálka

“Chtěl bych vám sdělit, že v okamžiku, kdy se šachy stanou olympijským sportem, vstoupím mezi vás a budu se rovněž ucházet o účast na budoucí olympiádě. Ale nevím, jak je to ještě daleko,” s nadsázkou nahlásil Miloš Zeman.

Do Ria odcestovali fandit další politici Štěch a Valachová
 Někdo zúročil obrovskou práci, kterou vynakládal při tréninku, někomu třeba i nešťastná náhoda v tomto zúročení zabránila, ale nesmírně si vážím toho, že jste tady, a nesmírně si vážím toho, že jsem měl tu čest, a to i s několika členy vlády a tady s panem předsedou Hamáčkem, vás svým slabým hlasem v tom Riu povzbudit,” uzavřel svůj projev Miloš Zeman, prezident republiky na Pražském hradě 13. září 2016.
První zprávy,Jiří Kouda