(Některým) na vědomost se dává…

Jiří Baťa

2. 9. 2016
Těmi „některými“ jsou myšleni lidé, které vzhledem ke své na veřejnosti výrazné protiruské prezentaci není snad ani potřeba jmenovat. Lidé, kteří se s nebývalým úsilím snaží veřejnost přesvědčit, jak je Rusko pro nás a Evropu nebezpečné, protože (prý) má imperiální tendence a cíle, což pak rádi dokumentují na Krymu, který byl prý neoprávněně anektován, tj. nezákonně zabrán nebo, že se jej Rusko zmocnilo v rozporu s mezinárodním právem. 

Tito „někteří“ neustále opakují, že Rusko se území Krymu zmocnilo s cílem dál postupovat a zmocnit se Ukrajiny a dál dobývat Evropu, že jejich politika je nebezpečná, protože militantně a válečnicky ohrožuje evropské státy, zvláště v Pobaltí (Česko z toho nevyjímaje). Proto také souhlasí a nadále usilují o trestních následcích tohoto „nevídaného“ činu, jinými slovy souhlasí s „bezpečnostním opatřením“ USA a NATO svou přítomností v zemích střední Evropy, všemi deseti podporují sankce, kterými chtějí donutit Rusko padnout na kolena. Sankce, které mají poškodit Rusko, ale škodí nejen nám, ale i celé Evropě. Že jde o farizejství, pokrytectví, falešné, neopodstatněné obviňování je nad vší pochybnost, jenže oni, tedy ti „někteří“, poslušni svým chlebodárcům, melou stále stejnou písničku, neuznávají či lépe řečeno neznají (a ani nechtějí znát) žádné fakta a argumenty o historii Krymu a cíleně pomlouvají či obviňují Rusko a  prezidenta Putina z válečných cílů.

Těm „některým“ je určena následující innfformace, resp. skutečnost, která by je měla když ne přivést k rozumu, pak alespoň ke zdržení se svých nepřátelských soudů. Tedy vězte vy „někteří“, že existuje také nějaký Izrael a vedle něj Palestina, kteří jsou spolu na „válečné noze“. To možná není až tak překvapující jako fakt, že Izrael obsadil (tj. anektoval) západní břeh Jordánu a východní část Jeruzaléma za války již v roce 1967! Tato území mají spolu s pásmem Gazy tvořit budoucí palestinský stát, o jehož vznik Palestinci plným právem dlouhodobě usilují. Přes tyto skutečnosti Izrael skandálně schválil rozšíření svých židovských osad na okupovaném palestinském Západním břehu Jordánu o dalších 284 nových bytů a zpětně legalizoval 179 již dříve postavených nelegálních bytů. Palestinci tuto izraelskou osadní politiku dlouhodobě odsuzují a zcela oprávněně ji označují za krádež půdy a jejich území. Ale ti „někteří“ mlčí jako hrob.

Takže vy „někteří“, co vy na to? Nevadí Vám, že stát Izrael již téměř 50 let neoprávněně okupuje a stále zabírá další a další území proti vůli Palestinců? V tomto případě nevidíte stejné, podle vás neoprávněné zabrání, alias anektování cizího území a mlčíte, zatímco na druhé straně stále vykřikujete a obviňujete Rusko z loupežného přepadení a neoprávněné zabrání Krymu? Kde jsou vaše protesty? Či snad není postup Izraele stejný, ne-li závažnější, než podobný případ s Krymem? Notabene, když se na hranicích Izraele a Palestiny neustále (už léta) vedou různé provokace, bojůvky a teroristické akce o kterých však mlčíte, protože se vám to nehodí do krámu (nejste za to zřejmě placeni)? Proč neměříte tyto události stejným metrem a proč neprotestujete proti těmto praktikám Izraele, ale na Rusko ukazujete jako na světové nebezpečí?? Bylo by zajímavé znáte váš postoj a názor, ale to se od vás asi nedočkáme, protože na to nemáte žádnou odvahu. Raději budete dále za jidášské peníze obviňovat Rusko, tleskat a podporovat záměry USA a NATO a v jejich službách vyvolávat napětí z vámi predikovaného ohrožení, které nám, podle vás, hrozí z Ruska. Víte co, jděte se vycpat!