Feministky nechtějí bránit ženy znásilňované imigranty. Místo toho demonstrují proti odporným „nacistům“

MoonChild 
19.10.2016  FreeGlobe

Na ostrově Gotland ve Švédsku znásilnili imigranti postiženou ženu, která se pohybovala na invalidním vozíku. Policie po krátkém výslechu propustila pachatele na svobodu. Na ostrově vypukly protesty místních občanů, kteří odsuzovali zmíněný zločin a jednání policie. Ale feministky se rozhodly demonstrovat proti „rasistům a nacistům“.

V městě Visby na Gotlandu už došlo k několika protestním akcím občanů proti znásilnění postižené ženy a pachatelům tohoto zločinu. Policie sice nechce zveřejnit totožnost pachatelů, ale v internetu se už objevily materiály, které dokazují, že se jednalo o imigranty. Policie kvůli obavám z nárůstu nepokojů musela povolat posily.

Situace se vyostřuje: feministky z organizace Feminististk Initiativ (Feministická iniciativa) svolaly na neděli manifestaci. Nešlo jim pochopitelně o vyjádření soucitu a solidarity se znásilněnou ženou. Manifestace se konala pod heslem „Proti rasismu a sexismu“ a, jak bylo uvedeno v pozvánce na facebooku, jednalo se o reakci na poslední protesty „nacistů“ na Gotlandu.

Na feministické manifestaci vystoupila guvernérka Gotlandu Cecilia Schelin Seidegårdová, která chce, aby se ostrov stal ještě více multikulturním.

Zdroj: friatider.se