Krausův nový žánr?

Radim Valenčík
28. 10. 2016       RadimValenčíkPíše
Podíval jsem se na nesestříhanou verzi úvodu Show Jana Krause, zde:
Měl jsem trochu problém s tím, kam tento žánr zařadit. Pečlivě vybrané osoby, které říkaly to, co se od nich očekává, a to, co víme i bez televize, že by řekly. Možná, že Kraus objevil nový televizní žánr. Jeho informační hodnota je ovšem prakticky nulová. Připouštím, že může být zábavný pro ty, kteří se rámci skupinové konformity dobře popsané v Koukolíkově “Vzpouře deprivantů” chtějí utvrzovat ve svých názorech a postojích bez ohledu na realitu, viz:


nebo další zdroje:

Výsledkem vždy bývá to, že člověk ztrácí schopnost zvažovat relevanci jiného názoru, zapouzdřuje se a  vytrácí se skutečný obsah jeho života. Stává se snadno manipulovatelným a  při setkání s jinými názory roste jeho agresivita.
V kontextu dění před oslavami výročí vzniku republiky to přesně zapadá do scénáře sestaveného takto:
1. Nejdříve se vyvolá kauza, ve které je Zeman označen za zloducha.
2. Když se začne ukazovat, že šlo k přinejmenším tzv. “nafouknutou bublinu”, neuvede se věc na pravou míru, ale ještě před “vyšuměním kauzy” se tato kauza překryje další.
3. Atd. Řetězec lze libovolně natáhnout.
Když vyšuměla kauza “Kováč”, viz:
“Podle ministra důvodem zpoždění je, že protokol prezidenta, který připravuje časový plán, zřejmě nezapočítal, že na Ruzyni je zcela jiný provoz. “Ve Kbelích se dostanete na hlavní ranvej v jednotkách sekund, ale na Ruzyni jedete 4,3 kilometru a musíte samozřejmě jet po letišti, které se opravuje,” řekl Ťok.”
Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/3937-inflace-antizemanovske-hysterie.html
Hned, resp. těsně před tím nastoupila kauza “Brady”. A když bylo zřejmé, že vyšumí kauza “Brady”, viz:
“Herman tvrdí, že tam poprvé přišla na vyznamenání pro pana Bradyho řeč: “8. září odpoledne na slovenském velvyslanectví při rozhovoru pan prezident řekl, že moji nominaci schválil, ale pokud se setkám s dalajlamou, že ji zruší. Takto mi to přímo řekl. Byli u toho dva ministři naší vlády, jeden velvyslanec a myslím, že ještě obsluhující personál.”
Těmi ministry jsou Jan Mládek (ČSSD, hospodářství) a Dan Ťok (ANO, doprava). Ani jeden z  nich Hermanovu verzi nepotvrzuje, nic takového během debaty prý neslyšeli. Neslyšel to ani slovenský velvyslanec Peter Weiss.”
A dále např.:
“Nejasnosti ohledně neudělení vyznamenání pro Jiřího Bradyho by mohly teoreticky skončit. Kanada, jejímž občanem Brady je, má přesně definované podmínky pro udílení medailí jiných zemí svým občanům. Podle zjištění ParlamentníchListů.cz nebyla žádná žádost z české strany kanadské vládě podána.”
Tak nastoupila kauza “Kraus”.
Podle mě to tak bude pokračovat i nadále, protože načasování k 28. říjnu asi selže, a tak se ti, kteří se snaží u nás doma rozehrát určitou geopolitickou hru, pokusí řetězec natáhnout až k výročí 17. listopadu. Počítají s tím, že stále větší množství lidí spadne do pasti skupinové konformity, ze které v některých individuálních případech skutečně není úniku. Na druhé straně bude ovšem přibývat lidí, u kterých se v důsledku toho vypěstuje přirozená imunita vůči manipulaci a kteří přesněji začnou chápat, jakou podobu má současná globální moc, pro nás její degenerace a rozpad ohrožuje, jak se jí bránit, viz:
Loňské: “Podstata současné moci – úvaha k výročí 28.10.”
Letošní: “K výročí vzniku republiky: O co jde a co dělat?”
Přitom vůbec neje o  Zemana. Jde o to, zda se k dominantnímu vlivu v naší zemi proderou ti, kteří budou bez jakýchkoli vnitřních zábran, zapouzdřeni do skupinové konformity spojené s představou o jejich výlučnosti, poslušně sloužící degenerující globální moci. Ti, které předvedl Jan Kraus v jeho divném žánru. Jenže lidé v naší zemi si toto nebezpečí uvědomují stále víc. A  žádný protektor na tom nic nezmění, tak jako v jiných dobách. Proto tolik hysterie.
Chronologie útoků proti Miloši Zemanovi (pdf, 148kB)


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/3950-krausuv-novy-zanr.html