Ministerstvo obrany RF: Koalice pravidelně v Sýrii bombarduje civilní objekty.

20. 10. 2016     zdrojzdroj
Belgické letecké údery na vesnici v provincii Aleppo jsou toho dalším důkazem. Zacharova o úderu koalice v provincii Aleppo: očekáváme odsouzení ze strany ministerstva zahraničí USA a kampaň na CNN. Ministerstvo obrany Ruské federace připomnělo Belgii, že americká koalice, k níž tato země patří, se neustále dopouští chyb při stanovování cílů pro své letectvo v Sýrii. To 19. října novinářům oznámil oficiální zástupce Ministerstva obrany RF generálmajor Igor Konašenkov.


Připomeňme, že belgické letectvo uskutečnilo letecké údery na syrskou vesnici Hassadzhek v provincii Aleppo. V důsledku bombardování byly zničeny dva obytné domy, zahynulo šest lidí a zraněny byly další čtyři osoby. Ruští vojáci uvedli, že belgické letectvo bez jakéhokoliv varování a zjevného důvodu uskutečnilo letecké údery na civilní obyvatelstvo. O přítomnosti belgických F-16 v oblasti leteckých úderů byly poskytnuty údaje prostředků objektivní kontroly.

Konašenkov připomněl, že americká koalice, do níž Belgie patří, se neustále dopouští chyb při stanovováním cílů pro své letectvo a útočí na civilní objekty.

Zdůraznil, že tak se pod údery bojových letounů ocitají svatby, smuteční průvody, nemocnice, policejní stanice, humanitární konvoje a dokonce syrští vojáci, kteří bojují proti teroristům DAEŠ pod Deir ez-Zorom.

Přičemž žádná ze zemí koalice nebyla ani jednou za tyto “zálety” povolána k odpovědnosti.

Zacharova o úderu koalice v provincii Aleppo: očekáváme odsouzení ze strany ministerstva zahraničí USA a kampaň na CNN

“Očekáváme prohlášení ministerstva zahraničí USA, které tvrdě odsoudí útoky na civilní objekty a zabíjení civilistů. Myslím, že fotografie těch, kteří zahynuli, nebude obtížné najít, aby mohla být spuštěna příslušná kampaň na CNN”, napsala Zacharova na svém Facebooku.
Křehké příměří

Poznamenejme, že po vyhlášení jednostranného přerušení operace VKS Ruska ministr obrany Sergej Šojgu oslovil vedení zemí, které mají vliv na ozbrojené formace ve východní části Aleppa, s návrhem, aby přiměly jejich vůdce k ukončení bojových akcí a opuštění města.

Korespondent RT Murad Gazdijev, který je s natáčecí skupinou v západní části Aleppa, řekl, že teroristé nadále ostřelují obytné čtvrti a nesnižují intenzitu útoků.

“Všechno to proběhlo v den, kdy ruské letectvo a SAR přerušily své operace, aby umožnily přístup humanitárním organizacím. Ostřelování ze strany teroristů přesto nadále pokračovalo. John Kerry slíbil, že jakmile bude zastavena operace ruských sil, teroristé také přeruší boje. Nic se ale nestalo, ruská operace byla přerušena před 12 hodinami, ale teroristé nadále střílí každou půlhodinu,” konstatoval Gazdijev z místa událostí.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová