Rob Kall: Volby prezidenta USA mohou být zfalšovány.

22. 10.2016      zdroj
Už podruhé spustila mainstreamová americká média hustou bubnovou palbu do Donalda Trumpa. Tentokrát za to, že odmítl už předem přijmout volební výsledek voleb, které, jak prohlásil, budou patrně zfalšovány. Na to mainstreamová média samozřejmě vyhlásila , že jeho přístup podkopává americkou demokracii, protože bere v pochybnost americký volební systém, který je základem amerického systému politického.


Problém ovšem je, že Trump není ve svých pochybnostech zdaleka sám. Jako vydavatel webové sítě OpEdNews mohu potvrdit, že jsem na ní do dnešního dne zveřejnil už přes 10 000 článků, vyslovujících pochybnost o tom, zda je náš volební systém korektní a spolehlivý.

Co k tomu dodat? Díky WikiLeaks dnes víme, že volební štáb Hillary Clintonové zfalšoval – a to v mnoha směrech – už primárky demokratické strany. A to když využil ministerstvo zahraničí USA k ovlivnění FBI, když lhal a podváděl při jednáních Národního výboru demokratické strany (DNC), a když v úsílí likvidovat demokratické soupeře Hillary využil spřátelená mainstreamová média.

S ohledem na tyto skutečnosti má Trump všechny důvody věřit, že volební štáb Hillary Clintonové učiní všechno, co bude možné, i k zfalšování volby prezidentské.

Bernie Sanders přijal výsledek primárek – to je svoji porážku od Hillary – dokonce i poté, co WikiLeaks své závěry zveřejnily. Neodsuzuji jej za to. Kdyby ovšem proti výsledku primárek vystoupil, vyzval své stoupence, aby zaplnili ulice, kdyby vyvolal ruch požadavkem právního zákroku proti volebnímu zfalšování, mohly dnes věci vypadat jinak.

Trump, pochopitelně, jako politik jiného typu, vyhlásil tomuto falšování boj – a už jej také zahájil. Vyzval své voliče, aby byli připraveni jít do akce. Nevím sice, jakou akci má na mysli, ale nepochybuji o tom, že skutečně připraveni budou.

Že Trump korektnosti nadcházející prezidenstké volby (proběhne. už 8. listopadu), nevěří, je americké demokracii jen ku prospěchu. Nutí totiž miliony lidí, podívat se na náš volební systém z větší blízkostí. Riziko elektronického zfalšování volby, posílené navíc i neschopností systému provést věrohodný přepočet hlasů, je totiž obrovské.

Avšak naše média už předem zmasakrovala všechny, kteří svou obavu vznesli, jako spiklenecké teoretiky.

(Rob Kall je známý americký vynálezce, žurnalista a zakladatel webové sítě OpEdNews)
Článek ze serveru P.C. Robertse přeložil Lubomír Man