Rozpletl Jindřich Forejt konstrukci Hermanových polopravd a lží? Jiří Brady je občanem i jiného státu a v takovém případě je z diplomatických důvodů nutné, aby Hrad udělení vyznamenání oznámil příslušné ambasádě. Forejt naznačil, že je vyloučeno, aby takové oznámení bylo na té ambasádě nalezeno.

26.10. 2016   První zprávy
Šéf protokolu Pražského hradu Jindřich Forejt čtvrté říjnové úterý vyloučil, že by někdo týden či čtrnáct dní před udílením státních vyznamenání neměl oficiální oznámení o udělení vyznamenání v písemné podobě.
Jindřich Forejt tak nepřímo vyloučil, že by bylo možné někomu oznámit udělení vyznamenání jen telefonem, což je verze, s níž v rámci své protizemanovské kampaně pracuje ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL), který si k tomu přizval svého vzdáleného příbuzného Jiřího Bradyho. Právě jemu mělo být před týdenm údajně telefonicky sděleno udělení vyznamenání. Písemně v ruce nemá nic, přesto však stařík žijící v cizině tvrdí, že ho prezident Zeman »na poslední chvíli« ze seznamu vyškrtl, aby se tak pomstil jeho synovci Hermanovi za setkání s dalajlamou.Forejt vytáhl na setkání s novináři i další informaci. Jiří Brady je občanem i jiného státu a v takovém případě je z diplomatických důvodů nutné, aby Hrad udělení vyznamenání oznámil příslušné ambasádě. Forejt naznačil, že je vyloučeno, aby takové oznámení bylo na té ambasádě nalezeno.