V bitvě o Mosul trhají islámští teroristé americké tanky na kusy (VIDEO)

27.10.2016  První zprávy
Na záběrech je vidět jak se protitanková střela dostane k nádrži tanku Abrams a dojde k výbuchu. Teroristé tvrdí, že tank byl zničen jižně od Mosulu na rozcestí Kayyara – Shore v pondělí, 24. října.
Protitanková střela zasáhla nádrž a odpálila munici, je vidět velký sloup kouře a jak je tank trhán na kusy.
17.října začala dlouho připravovaná operace proti iráckému městu Mosul, které je jedním z hlavních měst Islámského státu. Na město útočí irácké vládní síly spolu s kurdskými Pešmergy. Náletů na Mosul se účastní americké a irácké letectvo.

Spolehlivé informace o bitvě o Mosul nebudou zveřejněny, je na ně uvaleno informační embargo..

Podle uniklých informací se dá konstatovat, že koaliční síly utrpěly velké ztráty. Teroristická agentura Al-Mak denně ukazuje strašlivé záběry útoků na Kurdy a irácké vojenské pozice včetně videí z ničení vojenské techniky protitankovými střelami.

Na druhé straně, protiteroristické síly ostřelovaly okolí Mosulu z velkorážných dělostřeleckých systémů a raketometů a letecké údery na Mosul vedou vzdušné síly koalice vedené USA a irácké letectvo.

Irácká média uvedla, že iráčtí vojáci navzdory velké početní převaze nedosáhli mnoho úspěchů. Velení ozbrojených sil v Iráku to zdůvodňuje skutečností, že teroristy vydatně podporuje místní komunita, protože tato oblast je obydlena převážně sunnitskými muslimy a v zemi vládnou šíiti.

Útok obrněnců, dodaných Američany, se zastavil kvůli velkému množství protitankových systémů, které mají teroristi.