VIDEO: Rusové rozmisťují na Aljašce v utajení své vojáky pro hybridní válku! Jsou to opravdu Rusové nebo provokace Pentagonu, která poslouží jako záminka k útoku na Rusko? [CZ Titulky]

– VK –

20.10.2016   AE News
Britský list The Daily Star citoval nejmenovaného bývalého vysokého důstojníka amerického námořnictva, který varuje obyvatele Aljašky, že Rusko začalo na území Aljašky rozmisťovat v utajení své vojáky, kteří přímo v odlehlých oblastech nacvičují silniční uzávěry v přestrojení za silničáře [1]. Invaze podle něho začne ponorkovým výsadkem nedaleko vesnice Wasilla na Aljašce [2].

Disponuje údajně důkazy, že se skupiny těchto operativců nastěhovávají do opuštěných motelů a bývalých základen americké armády z dob studené války, které byly počátkem 90. let zrušeny a opuštěny. Podobné informace přinášejí i další zdroje, takže tato informace posiluje obavy bezpečnostních analytiků, kteří poukazují na vyhrocenou eskalaci vztahů mezi Ruskem a USA. Samozřejmě, že v případě vojenského konfliktu by Rusko mohlo, nebo spíš muselo se zabývat možností obsazení Aljašky, ale tohle není model, který by Rusko mohlo jen tak bez pozornosti amerických služeb provádět na území USA. Aljaška je sice odlehlá lokalita s tak nízkou hustotou obyvatelstva, že když se něco stane turistovi, který není opatrný, tak už se nemusí vrátit živý a prostě zmizí, ale operace cizí armády by nemohla uniknout pozornosti.

Rusko má prý použít ponorku pro infiltraci Aljašku ruskými vojáky.

Představa, že by ruští vojáci v přestrojení nacvičovali přímo na Aljašce nějakou operaci a obsazovali tam opuštěné motely a základny, je velmi podivná. Ovšem celé by to začalo dostávat smysl ve chvíli, pokud by se jednalo o americké vojáky, kteří mají v případě potřeby hrát roli ruských diverzantů na Aljašce. Americká média by v případě krize s Ruskem potom oznámila, že na Aljašce operují v přestrojení ruští diverzanti, a že Vladimir Putin spustil na Aljašce hybridní válku stejně, jako v případě Krymu. A pokud by někdo z amerických jestřábů chtěl spustit válku s Ruskem, bude potřebovat záminku ruské agrese. A když se nepovedlo vyprovokovat Vladimira Putina k invazi na Ukrajinu v roce 2014, když se navíc ruské armádě daří v Sýrii kazit americké plány na rozvracení země a Rusko prostě nelze vykreslit jako agresora, tak prostě bude třeba ruskou agresi uměle vyrobit vlastními silami. Aljaška je vynikající tah.

 

Provokace Pentagonu na vyrobení záminky pro útok na Rusko?

Američané obviní z invaze na Aljašku ruské revizionisty a nacionalisty, kteří se nikdy nesmířili s tím, že car Alexander II. prodal v roce 1867 celé území Aljašky Spojeným státům. Americká veřejnost takovému zdůvodnění ruské invaze uvěří, protože i nyní je Rusko vykreslováno v tom smyslu, že obsadilo Krym proto, že se nikdy nesmířilo s tím, že Nikita Chruščev v roce 1954 připojil Krym k Ukrajině. Takže scénář a provokace bude dávat smysl i médiím. Rusko bude vykresleno jako agresor, které se rozhodlo na Aljašce rozpoutat hybridní válku podle modelu obsazení Krymu, aby mohlo Aljašku připojit zpátky k Rusku a americké zpravodajské služby v určité chvíli zasáhnou a tzv. ruské hybridní válečníky odhalí. Ale ještě předtím jim dovolí provést útok proti nějakému americkému vojenskému cíli na Aljašce, proti americké válečné lodi v přístavu apod.

Poblíž vesnice Wasilla na Aljašce má proběhnout invaze Rusů.

Jaká bude potom reakce Pentagonu v oficiální rovině? Buď bude z útoku přímo obviněn Vladimir Putin, že operaci na Aljašce nařídil a tím bude vyhlášena válka mezi USA a Ruskem, anebo se použije alternativní přístup, že Pentagon a média oznámí, že Vladimir Putin ztratil kontrolu na ruskými ozbrojenými silami, které začaly na Aljašce operovat bez Putinova vědomí. V takovém případě by byl Vladimir Putin vykreslen jako vůdce, který ztratil kontrolu nad ruským jaderným potenciálem, který ohrožuje celý svět a USA ve spojení s fíkovým listím NATO by schválily intervenci do Ruska. A to právě ze strachu, aby se ke zbraním nedostal někdo horší, než je Putin. Co je ovšem na takové provokaci opravdu nebezpečné, to je pozice Ruska a Vladimira Putina, jak by se mohl proti takovému nařčení bránit.

Jak by reagovali generálové v Rusku na Putina v čele jejich vojsk, ale bez jejich účasti a rozhodování? 

Ruská útočná ponorka třídy Akula.

Pokud by prohlásil, že o žádné operaci na Aljašce neví a Američané by předložili „důkazy“ anebo dokonce rusky mluvící komparzisty, kteří by hráli ruské hybridní zajaté válečníky, potom by mohlo dojít k tomu, že by uvnitř ruské armády vznikly pochybnosti, jestli opravdu jde o provokaci USA, anebo jestli Putin spouští vážně operace v cizině bez vědomí ruských generálů a soustředí do svých rukou veškerou moc. A kdo potom ty operace řídí? Nějací tajní generálové okolo Putina? Samotní generálové v ruském štábu by mohli začít mít strach o své pozice, že je někdo obchází, a to by byla pro Vladimira Putina nebezpečná pozice. Snaha o vykreslení Ruska jako agresora je ze strany USA patrná už desítky let. A zinscenovaná provokace na Aljašce by přímo nabídla záminku, jak obvinit Rusko z agresivního revizionismu.

Největším problémem pro USA je pozitivní a tvůrčí role Ruska ve světě v poslední době. Stále více států se odklání od americké politiky a vykreslovat Rusko jako agresora je stále těžší. Rusko se nenechalo vyprovokovat k invazi na Ukrajinu, nenechalo se vyprovokovat ani k neuváženým reakcím na americké provokace v Sýrii, takže kde teď Američané najdou záminku pro útok na Rusko, když Rusko se nechce nechat vyprovokovat? Zbývá poslední možnost, prostě si vyrobit záminku a zinscenovat ruský hybridní útok na Aljašku, který se mediálně pokryje v západních médiích a podpoří se falešnými důkazy a svědky. Toto je daleko pravděpodobnější, než představa, že by Vladimir Putin vyslal doopravdy na Aljašku hybridní válečníky ruské armády.

*Titulky ve videu zapnete tlačítkem „CC“ v liště videa.
-VK-
Šéfredaktor AE News