…a Cenu hlavního města Prahy dostává… Brady, pardon vlastně Bangy… Myslí to ta paní snad vážně?

Jiřina Holotová 
30.11. 2016   Rukojmí
Asi tomu nebudete věřit, ale zdaleka není  Slavíkům konec… Myslím, že tohle je už totální morální marasmus a dno sociálních inženýrů a představitelů eurohujerských praktik. Ztrácí půdu pod nohama a  šíleně manipulují veřejným míněním i sami sebou. Za hustou atmosféru ve společnosti, na kterou si paní náměstkyně stěžuje, si tak vlastně mohou sami a nemůžou se tomu už vůbec divit!
 “Atmosféra ve společnosti v poslední době houstne, jazyk nenávisti začíná být stále více normou, a to i mimo sociální sítě.” Tak začíná svůj status na Facebooku náměstkyně primátorky Prahy, Petra Kolínská ze strany Zelených, a pokračuje: “Hudebník Radek Banga se s tím snaží nejen svojí tvorbou bojovat.Řadu let se podílí na projektu „Když chceš, tak to dokážeš“ zaměřeném na prevenci rizikového chování, spolupracuje na mnoha charitativních akcích. Za své statečné vystoupení proti nenávistné muzice dnes čelí výhrůžkám a zastrašování. Nejen proto jsem jej dnes navrhla na udělení Ceny hlavního města Prahy. Jsem přesvědčena, že si jí dnes zaslouží tak jak málokdo.”
Čtete to opravdu správně a nešálí Vás, ani mě, zrak. Myslí to ta paní snad vážně?
Já opravdu nevím, jestli v poslední době bdím, či sním, ale ani v tom nejhorším snu by mne nenapadlo, že po obyčejném vyhlášení ankety Zlatý Slavík vznikne národní davová hysterie a aby toho nebylo málo, budou se rozdávat zase nějaké další ceny na pofoukání bolístek, odměnění “hrdinů” a na truc “zlořádům”? To jako opravdu?
Je to zřejmě takový nový pražský zvyk. Klíče od města jsou pro letošek rozebrány, tak proč by Praha neudělala opět velké gesto a mučedníkovi Bangovi nedala taky nějakou tu bronzovou, stříbrnou nebo zlatou medaili. Co na tom, že se obyčejně uděluje jako zvláštní projev úcty, ocenění celoživotních nebo dlouhodobých zásluh a dostávají ji významní umělci, vědci, sportovci, architekti, divadla a podobně.
Radek Banga se tak dočká svého velkého ocenění, ačkoli veřejnost chápe jeho tvorbu, chování a vyjadřování na a po Slavících značně rozporuplně a nesouhlasně. Náměstkyně primátorky, tak jenom přilila svým návrhem, pokud ho opravdu hodlá realizovat, oheň do ohně. Celá situace nápadně začíná připomínat ukřivděnost z 28. října, kdy se nejprve musela vyvolat velká aféra okolo neuděleného vyznamenání, aby se zvýšil tlak ve společnosti a byl důvod k protestům, peticím a nespokojenosti. Myslím, že tohle je už totální morální marasmus a dno sociálních inženýrů a představitelů eurohujerských praktik. Ztrácí půdu pod nohama a šíleně manipulují veřejným míněním i sami sebou. Za hustou atmosféru ve společnosti, na kterou si paní náměstkyně stěžuje, si tak vlastně mohou sami a nemůžou se tomu už vůbec divit!