Fukušima otrávila celý Tichý oceán. Ale po katastrofě vládne zvláštní ticho spiknutí.

6. 11. 2016    zdrojpůvodní zdroj

Která z jaderných katastrof je nejnebezpečnější v dějinách lidstva? Většina lidí bude říkat, “Černobyl” ale to není pravda. V roce 2011 “zemětřesení” vyvolalo tsunami, která způsobila zhroucení reaktorů v jaderné elektrárně společnost TEPCO v japonském městě Fukušima. Roztavily se tři reaktory. Následkem čeho nastal únik radiace do vody, největší v historii lidstva? Pouze za tři měsíce po katastrofě do Ticho oceánu bylo vyvržených tolik radioaktivních a chemických látek, že převýšily objem emisí během černobylské katastrofy. Nicméně reálné údaje mohou být mnohem vyšší, protože několik vědců za poslední roky dokázalo, že množství udávané Japonci neodpovídá skutečnosti.

A jak by to všechno nestačilo, Fukušima pokračuje s vypouštěním do Tichého oceánu ohromujícího množství – 300 tun! – Radioaktivního odpadu každý den! Fukušima bude zamořují oceán neomezeně dlouho, protože netěsnost nelze odstranit. Přístup prostě není možný pro člověka nebo roboty, z důvodu extrémně vysokých teplot.

Takže nebuďte překvapeni, Fukušima pouze za pět let už zamořila zářením celý Tichý oceán.

 Mapa zatížení radioaktivním zářením

Fukušima by mohla být snadno nejhorší ekologickou katastrofu v dějinách lidstva, ale ní téměř nikdy nemluví ani politici, ani špičkoví vědci, ani žádné informační agentury.
Je zajímavé si všimnout, že TEPCO je dceřinou společností General Electric (GE) – jedna z největších společností na světě, která má významnou kontrolu nad médii i nad politikou. Mohlo by to vysvětlit nedostatek informací o katastrofě v Fukušimě, které jsme svědky v posledních pěti letech?

Kromě toho existuje důkaz, že korporace GE po desetiletí věděla, že reaktory Fukushima byly v hrozném stavu, ale nic s tím neudělala. Tyto fakta vedly k tomu, že 1400 občanů Japonska podali žalobu na GE pro její přímou odpovědnost v fukušimské jaderné katastrofě.

A i když nemůžeme vidět radiaci, některé části západního pobřeží Severní Ameriky v posledních několika letech již pociťují její účinky. Ihned po krátké době po Fukušimě ryby v Kanadě začaly krvácet ze žáber, úst a očí.
 
Vláda tuto “nemoc” ignoruje
 
Mezitím se radiace snížila o 10 procent místní rybí faunu, včetně severo pacifické sledě. V západní Kanadě, nezávislí vědci zaznamenali nárůst hodnoty záření o 300 procent. Podle jejich údajů, úroveň radiace v Tichém oceánu roste každým rokem. Proč mlčí hlavní média? Možná, že důvod spočívá v tom, že USA a Kanadské úřady zakázaly svým občanům mluvit o Fukušima, aby “lidé, nepropadli panice?”

Na jihu, v americkém státě Oregon, mořské hvězdice začaly ztrácet nohy a pak se zcela rozpadat, když i tuto oblast v roce 2013 dosáhlo záření. Nyní hvězdice umírají v rekordních objemech, čímž ohrožují celý oceánský ekosystém regionu.
Nicméně, vládní úředníci říkají, že není na vině Fukušima, ačkoli to bylo pak Fukušimě když se úroveň radiace oregonského tuňáka ztrojnásobil. V roce 2014 radiace na plážích Kalifornii vzrostla o 500 procent. V reakci na to vládní úředníci řekli, že radiace pochází z tajemného “neznámého” zdroje a není se čeho bát.

Ale Fukušima katastrofa měla obrovský vliv nejen na západním pobřeží Severní Ameriky. Nyní vědci říkají, že radioaktivní je již celý Tichý oceán – je 5-10 krát více radioaktivní (samozřejmě v porovnávání se vzdáleností od Hirošimy, Nagasaki a amerických jaderných zařízení a ve Francii – pozn.) Jako v době Druhé světové války a bezprostředně po ní , když americká vláda shazovala v tomto regionu četné atomové bomby – zkoušky.

Takže, pokud nebudeme diskutovat o Fukušimě, očekávají nás velmi nepříjemné překvapení.