Nedotknutelný Daniel Herman?

Jaromír Petřík
15. 11. 2016    zdroj
Premiér Bohuslav Sobotka odvolal dle svého a Babišova mínění dva nejslabší ministry. Že odvolal Jiřího Dienstbiera se asi nikdo nediví, ale že odvolal Svatopluka Němečka a ne Daniela Hermana, je více než podivné… Pokud náš občan alespoň trochu sleduje činnost našich politiků, tak přímo bije do očí, že ne Svatopluk Němeček, ale Daniel Herman škodí zájmům našich občanů.


Posuďme sami několik jeho činů.
Podpora extrémně vysokým finančním a majetkovým nárokům katolických prelátů na kulturní dědictví vytvořené našimi předky v podobě církevních restitucí (připomeňme si však, že 80 % potomků našich předků jsou nyní ateisté)
Adorace teroristických činů bratrů Mašínů
Podpora Sudetských Němců
Použití „strýce“ Bradyho v tažení proti našemu prezidentovi Miloši Zemanovi s cílem jeho svržení
Přijetí Dalajlámy s cílem poškodit naši ekonomiku…

Tento výčet „zásluh“ ministra kultury Daniela Hermana je snad dostačující, aby byl odvolaný, protože prokazatelnost těchto činů proti zájmům našich občanů je nezpochybnitelná.
Jenže lidovci by odvoláním Daniela Hermana raději položili současnou vládu, tak si Bohuslav Sobotka od nich nechá diktovat. Sám se divím, že pokles preferencí ČSSD je tak malý, když její současný předseda zastává vyloženě pravicovou politiku. A neodvoláním Daniela Hermana se svým voličům doslova vysmál.

A co noví ministři?

Jan Chvojka, nový ministr pro lidská práva se zatím nejvíce „vyznamenal“ svým podáním stížnosti Radě pro rozhlasové a televizní vysílání na zpěváka Tomáše Ortela, který se ve svojí tvorbě kriticky vymezuje vůči islamizaci naší země a nebezpečí hrozící ze strany muslimských radikálů.

Cituji: „Veřejné vystoupení skupiny Ortel, která se hlásí k Rudolfu Hessovi, Adolfu Hitlerovi a dalším zločincům a je v textech svých písní otevřeně antisemitská, antimuslimská a hlásí se jimi i k fašismu a (neo)nacismu, považuji za otřesné a odsouzeníhodné,“ napsal Chvojka ve své stížnosti. Žádám RRTV, aby tento fakt reflektovala a začala se urychleně tímto evidentním lapsem TV Nova zabývat.“ zde

Naštěstí Rada pro rozhlasové a televizní vysílání byla při smyslech a neshledala účast kapely Ortel v přímém TV přenosu z předávání cen Český slavík za nezákonnou. zde

Tak jsem zvědavý, zda tento nový ministr pro lidská práva bude lidská práva našich občanů hájit způsobem, že na ně bude podávat trestní oznámení za jejich obavy z islamizace naší země.

A zda jej Daniel Herman v tomto multikulturním obohacování bude jako ministr kultury adorovat podobně, jako adoroval bratry Mašíny či Dalajlámu.