Ornella Muti(ová): Rusko – to je místo, kde by chtěl být každý

6. 11. 2016, zdroj, doplnění Ďouba

Italská herečka Ornella Muti je rezidentem v Ruské federaci a připravuje si dokumenty k získání ruského občanství, řekl RIA Novosti herec Alexander Revva, v jehož videoklipu Muti hrála.


Ornella hrála sama sebe v klipu, ve kterém hrdina Revvy – idol Artur Pirožkov, představuje světově proslulého “tvrdohlavého” Itala.

Ornella Muti v pořadu Večerní Urgant (7. 10. 2016)

Italská herečka OM v exkluzivním rozhovoru vysvětlila, proč chce získat ruské občanství: “Často jsem tady, takže ano, ráda bych (získala občanství)”.

Podle ní se Rusko výrazně změnilo od její první návštěvy. “Tato změna není v lidských srdcích, ne. Neřekla bych. Změny životního stylu, to samozřejmě. Dříve to bylo těžké i pro mě. Nyní je to místo, kde by všichni chtěli být” – řekla Muti.

Filmová hvězda přiznala, že by chtěla žít v Moskvě, ale i Petrohrad miluje: “Chtěla bych žít v Moskvě. Musím přiznat, že Petrohrad také miluji. Ale je nutno si vybrat. Vše závisí na práci, od toho, co děláte. Ale Moskva je tak krásná.”

Ornella ve filmu Nová strašidla (1977)

Muti řekla, že zná ruské muže méně než ženy: “Mám přítelkyně, které mají ruské manžely. Některé z nich se rozvedly. Myslím, že rozvod v Rusku není neobvyklý. Ale hodnotit ruské muže nemohu, protože je až tak dobře neznám. Ruské ženy znám lépe – a ty se mi moc líbí.”

Nedávno se ruským občanem stal hollywoodský herec Steven Seagal.

Doplnění pro Novou republiku:
Když se podíváme do Wikipedie na stránku věnovanou Ornelle Muti zde, najdeme kromě roku narození (1955) také potvrzení toho, že má díky mamince ruské kořeny, filmografii, ale také informaci o tom, že v únoru 2015 jí italský soud uložil trest 8 měsíců vězení a peněžitou pokutu za to, že v roce 2011 zrušila účast na představení kvůli večeři s Vladimírem Putinem.

Jestli Ornella říká, že je Moskva krásná, mohli bychom se pokusit její slova nějak potvrdit. Zvu vás na malé prolétnutí nad Moskvou.

Takhle nějak vypadá Moskva teď, s prvním sněhem:

A takhle vypadá současná Moskva, když po ní chodí Ornella večer:

Příště mrkneme na Petrohrad, slibuji.

Pro případné zájemce ještě připomenutí filmové Ornelly, výběr záběrů z filmu Nová strašidla, kdo ho nezná, ať si pro pořádný šok dokouká až do konce videa:

Zde Ornella v pořadu Večerní Urgant (Ivan Urgant, obdoba pořadu našeho politického herce Jana Krause), 7. 10. 2016, Ornella od 9:00 minuty videa: