Nejen Tomáš Ortel smýšlí a tvoří v hnědém odéru. Pavel Novotný je jeden z předních interpretů velmi neslušných, ještě lépe řečeno sprostých, vulgárních a hanlivých výrazů a urážek na prezidenta Zemana.

Jiří Baťa
2.12.2016   Czech Free Press
Jak dlouho ještě bude „ taky novinář“ Pavel Novotný veřejně kálet svými ústy extrementy do řad slušné společnosti občanů? Nelze nevidět, že tento člověk, který si říká bulvární „novinář“, jím není ani náhodou. To není novinář, to je prach sprostý nevychovaný spratek, resp. produkt bulvární ho společenského odéru a atmosféry liberálního šovinismu. Je s podivem, že se proti jeho „novinařině“ neozvou a neohradí opravdoví a slušní novináři, kterým tento pseudonovinář evidentně kazí profesionální novinářské renomé.


Pavel Novotný je ale výplod liberálně pojatého principu české demokracie, kde (na rovněž na české podmínky) je totálně zneužíván jeden ze základních rysů demokracie a tím je svoboda slova, resp. právo na svobodné vyjadřování názorů a myšlenek. To se také stalo podnětem pro předložení poslaneckého návrhu na znovu zavedení trestu za urážku hlavy s možností až jednoho roku odnětí svobody.

Pavel Novotný je jeden z předních interpretů velmi neslušných, ještě lépe řečeno sprostých, vulgárních a hanlivých výrazů a urážek na prezidenta Zemana. Tyto a mnohé jeho další podobné projevy „náklonnosti“ k našemu současnému prezidentu republiky vyslovuje s lehkostí básníka, opěvující krásno všedních dnů. Žel v případě, že by na této funkci byl jím a mnoha dalšími milovaný Karel Číro Schwarzenberg, pak by zcela jistě něco podobného ze své nevymáchané huby rozhodně nevypustil. Jenže jeho patologická nenávist, hraničící až s xenofobií, je důsledek indoktrinace, nesplněného přání některých našich elit, věrolomných vlastenců, falešných liberálních demokratů, pro které jsou hnací myšlenkou neomezená lidská práva a z nich vyplývající produkt ve zneužívání svobody slova.

I taková událost, jako bylo předávání Českých slavíků neušla pozornosti P. Novotnému, aby se s „etikou jemu vlastní“ nevyjádřil k některým věcem, které vyvolaly celou řadu nevole mezi zúčastněnými. Hlavní „rozbuškou“, které vybičovaly emoce do horentních výšin, byla v této anketě také účast hudební skupiny Ortel a jejího zpěváka Tomáše Ortela, považována za naprosto skandální, protože má ve svém portfoliu xenofobní a rasistické texty. Že se k tomu kriticky vyjádřila celá řada osobností, k mému velkému údivu např. i antizemanovsky zaměřený aktivista Tomáš Peszynski jen dokazuje, že portfolio Ortelu skutečně zasluhuje nejen kritiku, ale i odsouzení. Byť to sám zpěvák skupiny T. Ortel považuje za irelevantní s tím, že jeho tvorba a poslání kapely ORTEL bude pochopeno později a přijde doba, kdy jeho texty lidé ještě ocení. No k tomu snad ani není co dodat. Nicméně jak již výše zmíněno, k ocenění se originálně vyjádřil i Pavel Novotný. „ Ortel právě tím, že nezahajloval, promrdal mediálně životní šanci,“ reagoval na průběh celého slavnostního ceremoniálu bulvární novinář Pavel Novotný.

Je těžké vyjádřit, co si o tomto člověku myslet, jak jej hodnotit, jak či kam jej zařadit. Na jednom diskusním fóru jsem na téma osoby Pavla Novotného četl velmi pozoruhodný výrok, který s prominutím budu doslovně citovat, jak byl uveden:„Kdo to hovno vysral, že jej po sobě neuklidil“. Nezní to příliš beletricky, ale myslím, že to vystihuje podstatu a charakter Pavla Novotného. Rád bych však znal názor jeho otce Petra Novotného, který ač také často nejde pro nějaký ten tvrdší výraz daleko, přece jen je z jiného těsta. Proto nechápu, proč svému synu dává tolik prostoru se takovým hrubým způsobem vyjadřovat. Nemyslím si, že to jemu, resp. jeho rodině dělá zrovna dobrou reklamu, o reputaci nemluvě.

Chápu, že Pavel Novotný je dospělý, samostatný člověk a je za sebe také zodpovědný, nicméně jsou situace, kdy i rodiče, v tomto případě jeho veřejně známý otec, by měl jeho hulvátské vyjadřování poněkud korigovat či umravňovat, když už zřejmě ve své náročné profi kariéře zapomněl svému synovi při jeho výchově také vysvětlit, co je to morálka, mravnost a společenská etika. Zvláště, vydal-li se na novinařinu. Možná mu křivdím, možná že se snažil, ale víme, že ne vždy „jablko nespadne daleko od stromu“. V případě Pavla Novotného se od stromu svého táty jablko zatoulalo setsakramentsky daleko – do svérázného liberálního prostoru demokracie, kde se na nějaké to obhroublé slovíčko zas až tak nehledí.

Jenže Pavel Novotný se v případě skupiny Ortel vyjádřil ani ne tak sprostě (což je jeho standard) jako spíše ideologicky. Je otázka, zda si vždy uvědomuje co říká, ale v tomto případě, kdy se odvolává na „nezahajlování“ Ortela (jen doufám, že měl na mysli zpěváka Ortela, ne celou skupinu Ortel), je zřejmé a vědomé našlápnutí do hnědého prostředí, tedy přesně tam, kam také směřují Ortelovy texty písní. Byl to úmysl nebo se zase chtěl se svou „nevymáchanou hubou“ zviditelnit? Buď jak buď, Pavel Novotný byl, je a zřejmě i zůstane výše zmíněným novinářským exrementem, které bohužel nikdo, ani jeho vlastní otec, z veřejného prostoru neuklidí. To vše v rámci naší svobody slova, v rámci nám „tolik drahé“ české liberální demokracie!

Jiří B a ť a , 30. 11. 2016