Paul Craig Roberts – Seznam s falešnými zprávami je umíráčkem pro mainstreamová média (VIDEO)

Paul Craig Roberts
5.12.2016 Information Clearing HouseZvědavec

Poslechněte si, jak Greg Hunter vedl osobní rozhovor s bývalým náměstkem ministra financí prezidenta Reagana a v současnosti provozovatelem stránek PaulCraigRoberts.org, Dr. Paulem Craigem Robertsem. 
 

 

Stručný obsah rozhovoru

Ekonomický expert a novinář Dr. Paul Craig Roberts si myslí, že nedávné zveřejnění tzv. seznamu s „falešnými zprávami“, který nedávno publikoval Washington Post, signalizuje zásadní zlom pro všechna mainstreamová média (MSM). Dr. Roberts vysvětluje: „Myslím si, že to je umíráček pro mainstreamová média. Domnívám se, že tento seznam v podstatě zabíjí důvěryhodnost mainstreamových médií a samozřejmě i Washington Post. Názorně nám předvedl, že zcela postrádá jakoukoliv integritu. Jsem bývalý redaktor Wall Street Journal, a pokud bychom udělali něco takového, Warren Phillips by nás všechny vyhodil. Řekli by nám, ať vypadneme. Nemůžete touto formou provozovat útoky na lidi. Myslím si, že to je známka zoufalství.

O tom, proč se trhy dosud nezhroutily, Dr. Roberts, který byl náměstkem ministra financí v Reaganově vládě, říká: „Všechny trhy jsou zmanipulované. Takže když se snažíte dívat se na trhy tradičním způsobem, jako je poměr cena/zisk, růst zisků, růst prodeje nebo cokoliv podobného, neví nic, protože Federální rezervní systém (FED) má pravděpodobně největší obchodní oddělení na světě. Mohou ve skutečnosti obchodovat se vším, a přitom nemají žádné limity na svou vlastní peněženku… K tomu, aby FED mohl chránit dolar, směnnou hodnotu dolaru z masivního toku dolarů, kterou FED vytvořil za účelem koupě všech cenných papírů, museli pozastavit dolar, aby nepropadl ve vztahu ke zlatu. Takže musí vstoupit na trh a prodat obrovské množství inverzního zlata ETF (Gold Short) na termínových trzích. Takto srážejí cenu zlata… Pokud svět nebude bez přerušení pokračovat s dolarem nebo pokud zbytek světa neodstoupí od dolaru, nevidím nic, co by vedlo ke zhroucení tohoto domečku z karet. Mohou v tom pokračovat, protože Fed může vytvořit tolik peněz, kolik chce. Neexistuje žádný limit.“

O tom, proč se oligarchové snaží ovládat Donalda Trumpa prostřednictvím hrozby zhroucení ekonomiky, Dr. Roberts tvrdí: „Nejsnadnější věc, kterou by oligarchové mohli udělat, je zorganizovat ekonomický krach, a to mohou provést snadno, protože to je domeček z karet, který Fed vyloupil. Pokud dospějí k závěru, že ho nemohou ovládat, a že je pro ně skutečnou hrozbou, nechají zkrachovat ekonomiku a potom půjdou za Trumpem a řeknou, hele, podívej, ty jsi za to vinen, a také za defenzívu. Chceš-li se z toho dostat, musíš nás jmenovat, a my tě z toho dostaneme. Takovou moc mají oligarchové nad Trumpem. Říkal jsem už od začátku, že Trump má takovou silnou vůli, kterou musíte mít k tomu, abyste přivodili změnu odshora dolů.“

Ohledně vlastnění fyzického zlata a stříbra říká Dr. Roberts, který je držitelem titulu PhD v oboru ekonomie: „Kdokoliv, kdo má volné zdroje, by měl vlastnit zlato a stříbro, protože dolar by již měl být zredukován na úroveň toaletního papíru. Bilanční arch Fedu již explodoval. Narostl do obří výše. Takže máte tento masivní nárůst přísunu peněz, ale ne ve zboží, ani ve službách. Důvod, proč nezažíváme hyperinflaci, není ten, že se hodně z těch peněz dostalo do ekonomiky. Šlo to do finančních aktiv a vyhnalo to ceny akcií, ceny dluhopisů a ceny nemovitostí… Pokud bude svět záviset na dolaru, Fed to nebude schopen udržet. Zlato a stříbro byly vždy peníze… Pokud lidé nechtějí měnu, protože je bezcenná, je dobré mít něco, s čím se mohou zapojit do obchodu, dokud se nevytvoří nějaký nový peněžní systém. Myslím si, že je velmi bezohledné zneužít dolar tak, jak byl zneužit.

– – –