Skandální senátor John McCain byl zařazen mezi nepřátele lidu USA

26. 12. 2016    zdroj
Skutečnými nepřáteli státní bezpečnosti USA jsou američtí senátoři John McCain, Lindsey Graham, jejich příznivci v Kongresu a taková mainstreamová média, jako jsou The New York Times a The Washington Post, soudí autor The Nation Steven Cohen. Všichni vedou kampaň proti spolupráci s Ruskem v boji proti teroristům v Sýrii, navržené Donaldem Trumpem.


“Přívrženci studené války”, jak je nazývá Cohen, trvají na tom, že “Putinovo Rusko” je “hrozbou číslo jedna pro existenci Ameriky”. V poslední době se k tradičním obviněním proti Putinovi doplnilo, že se vmísil do procesu prezidentských voleb a přehoupl jazýček na vahách ve prospěch Trumpa a také odsouzení za jednání v Sýrii, zejména v Aleppu.

Podle Cohena nejsou obvinění založena ani na faktech a ani na logice, ale pouze na “neodbytném přání diskvalifikovat Putina” jako partnera v otázkách bezpečnosti, ale právě on by mohl být pro USA tím nejcennějším.

Příznivci studené války ve Spojených státech obviňují Putina ze selhání své zahraniční politiky, počínaje podporou “umírněných povstalců” po nárůst populismu v Evropě, Velké Británii a USA. Ve skutečnosti, píše Cohen, Putin, kterého chtěl Obama před dvěma lety “izolovat”, má málo co do činění s “hloupostí americké zahraniční politiky”.

Právě díky nim, se podle autora Putin “bez námahy” stal v zahraničí symbolem odporu proti “americké hegemonii”, jež podle zemí postižených “liberální globalizací” podkopala jejich ekonomiku, ponížila tradiční hodnoty a uspořádala válku na jejich území.

Proto v případě, že volby v roce 2016 poškodily image americké demokracie v zahraničí, vina není na Kremlu, ale na samotné Americe, je přesvědčen Cohen.

Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová