Tak, takhle jste to chtěli…? Vystoupení ukrajinské advokátky a ochránkyně lidských práv Taťjány Monťjan v Evropském parlamentu ….

16. 12. 2016       zdroj
Konalo se vpředvečer sv. Mikuláše v Bruselu a soudě dle chvílemi vyděšených tváří řady posluchačů během její řeči, ťala do živého… Evidentně to byly informace zcela odlišné od obvykle tam slýchaných …
“Od samého počátku říkám svůj názor o našem báječném Majdanu a na rovinu všem těm, kteří tam poskakovali s kastróly na hlavách, že bourají naši státnost, ale na vybudování nové nemají mozky, protože ani nechápou, jak je státnost vystavěna. Že jsou šílenými Papuánci, poskakujícími tam za sušenky Noulandové, za 5 miliard dolarů a bůhvíco ještě, a hází kameny a „molotovovy koktejly“ ne na Berkut, nebo vnitřní vojska, ale na vlastní státnost. 


Nazvali mě nepřítelem lidu. Zrádcem, který své vlasti přeje jen to nejhorší a prodává ji Putinovi, atd. Nakonec ale všech no dopadlo právě tak, jak jsem tehdy řekla. Ukrajina je dnes „Failure State“, což uznávají všichni, kromě snad zvlášť umíněných, kteří se snaží dokrást to, co ze státu zbylo a mají jedinou starost, a to jak nepozorovaně se svým lupem zmizet.

Pokud jde o nářky na téma, že Rusko se chystá zabrat Ukrajinu: – ještě před 10 lety si pamatuju ukrajinské politiky, kteří bili na poplach a pokoušeli se kontaktovat Putinovu administraci, aby jim řekli: – podívejte se, co se u nás děje! Američani tu hospodaří, jak chtějí. Za balíčky zelených kupují kteréhokoli činovníka a tvůrce veřejného mínění, spustili skutečné „Rádio tisíce kopců“, efektivnější, než to původní ve Rwandě, které masíruje lidem mozky. Proč nic neděláte, proč nebráníte tomu, co se u nás děje – vy jste Ukrajinu úplně odevzdali Americe! Dostali odpověď, že nic takového, že je to výmysl. A teď se ukázalo, že to také byla pravda. Rusko od samého počátku od Ukrajiny nic nechtělo – kromě záboru Krymu. A za druhé – ukázat svému lidu, k jakým následkům vede poskakování na jejich Manéžních a Bolotných náměstích a hlasování za všelijaké Navalné a „Parnasy“. V přímém přenosu ruské televize jsem prohlásila, že Rusové musí být lidem z Majdanu vděčni, protože teprve po známých událostech u nás místní obyvatelstvo v Rusku upevnilo Putinovu mocenskou vertikálu, dalo mu ústavní většinu, zatímco opoziční „Parnas“ dostal 0,7% hlasů v parlamentních volbách. A lidé si řekli, že je lepší takováto mocenská vertikála Putinova, než bolela naprostý rozvrat státnosti jako na Ukrajině. Z toho plyne, že nás Rusko fakticky využilo jako oběť, na které svému obyvatelstvu předvedlo, k čemu vede poskakování v kastrólech na Manéžních, Bolotných a jiných, s bílými pentlemi, atd.

Pro mě bylo naprostou divočinou tvrzení, že Státní departament, anglosasové a další nám přejí dobro. To je natolik šílená absurdita, že nevím, s čím bych ji srovnala. Jistěže Evropané bývají různí a Američané také, ale ti, kteří nám připravili státní převrat jednoznačně nejsou přáteli Ukrajiny.

A tak vyvstává otázka: – co dělat se státem, který se plynule mění v Haiti a Somálsko? Protože skutečně nové instituce ti, kteří uchvátili vládu za pomoci USA a Evropy, nejsou toho schopni – a to principiálně. Protože vše, co umí dělat, to je bořit a loupit. Jakési nové síly, nemohou k moci příjit apriori, protože pokud někoho zajímají přesné propočty podmínek vstupu do politiky, tak pro minimální vstup do ukrajinské politiky na nějak vysoké úrovni, je nutno překonat volební bariéru o nevelké sumě 20-25 mil.USD. To jen na zaplacení volebních kaucí pro kandidaturu v celé zemi, na proplacení členů volebních komisí, aby ubránili svůj výsledek a natisknutí obyčejných volebních letáků (a to bez televize). Abyste mohli dosáhnout hmatatelného výsledku, budete potřebovat kolem 100 milionů dolarů. Je naprosto jasné, že nikdo takové peníze nemá a mít nemůže. A ani Amerika ani Rusko nebudou teď likvidovat následky Majdanu. Nemají na to ani síly, ani zdroje, ani chuť.

Co bude s Ukrajinou dál, si já osobně neumím představit. Na pohádky a zázraky nevěřím, takže nejspíš Ukrajinu roztrhají na kusy Poláci, tím spíš, že celá západní Ukrajina se družně a ochotně k Polsku připojí, jen když jim řeknou, že je připojují – a ti tam přiběhnou cobydup. Maďarsko zabere své kousky – místní už žádají autonomii, něco si vezmou Rumuni, atd., atp. Co nakonec z Ukrajiny zůstane, není vůbec jasné. Víceméně schopné obyvatelstvo se rozuteče do ostatních zemí. Poláci přece nesponzorovali Majdan jen tak, pro nic za nic. Oni kompenzovali svoje demografické ztráty lidí kteří odjeli do Německa a Británie, naším více než milionem gastarbajtrů – a jsou spokojeni. Teď (a nejen oni) vedou intenzivní kampaň získávání ukrajinských žáků a studentů na svoje školy, bez problémů a bezplatně.

To vše proto, že se tam (na Ukrajině) nic pozitivního neděje, kromě dalšího rozvratu. Domnívám se, že se k vám dostala informace, že naše nově vytvořená, reformovaná policie se vzájemně postřílela na naprosto přehledném místě v jedné vesnici u Kyjeva, kde zůstalo ležet 5 mrtvých policajtů. A to je rozsudek nad všemi našimi reformami. Stejná situace je na prokuratuře, kde náš generální prokurátor, bez právního vzdělání, v přímém přenosu na skypu přednáší nějaká podezření Janukovyčovi … Je zkrátka úplně mimo – tenhle náš alkoholik Jurij Lucenko. Celý parlament za peníze MMF odhlasoval změnu v zákoně, aby se tento člověk bez právního vzdělání mohl stát generálním prokurátorem. A to je vše, co se u nás děje… úplně rozvrácená země.

Nabízí se jen jedna otázka: – ti, kteří vyvolali tento převrat, věděli, jaké budou jeho následky? Takže to byl to záměr, nebo obyčejná lidská blbost? Upřímně se přiznám, že nevěřím verzi banální lidské blbosti. Mám za to, že ti, kteří to vše spustili, velmi dobře věděli, jaký chtějí dostat výsledek – a ten také obdrželi. Ale co s tím dělat, já osobně nevím, nevidím žádné povzbudivé motivy ani pro administrativu Trumpovu, a tím méně pro Rusko a Putina, aby s tím něco udělali.

Takže se tato situace potáhne ještě řadu let. U nás neuvěřitelné množství lidí „sedí“ za svoje politické přesvědčení. Ruslana Kocabu (novinář) se nám podařilo odtud dostat. Teď mám 2 klienty, které zavřeli před více než rokem – víte za co? – v červnu 2014 odjeli do Doněcka (tehdy vůči tomu nebyly vůbec žádné překážky – jezdi si, kam chceš.. ) a seřizovali tam jakési zařízení, ze kterého teď vysílá internetový kanál Novorossia.tv – a za to ti lidé už přes rok sedí, s obviněním ze založení teroristické organizace! A nikoho to nezajímá. Krom toho jsou další veselé a donebevolající případy: – můj klient, občan Estonska byl po půldruhém roce vydán na Ukrajinu s obviněním z terorizmu, protože jel za příbuznými do Luhanska, byl raněn při ostřelování města ukrajinskou armádou a po vyléčení se vrátil domů do Estonska, kde ho vyslýchali a následně vydali našim. Teď ho čeká soud za terorizmus. Estonská strana se od něj distancuje, konzul za ním nejezdí. Takových lidí jsou u nás dnes tisíce! Nikdo nezajímají…”

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=100earUqq_c