Už jim to nikdo nevěří

Vidlák
15. 12. 2016 Kosa zostra čili  vlkovobloguje.wordpress.com


Pamatujete kdysi v roce 1994 na Sarajevo? Běžela tehdy i sbírka. Hrozné srdcervoucí záběry… SOS Sarajevo… S lidmi to tenkrát cloumalo. Byl to myslím dobový rekord v dobročinnosti. Frontové město v občanské válce…
A zaznamenali jste zprávy o tom vyvražďovaném Allepu? Ty srdcervoucí tveety a statusy na facebooku o genocidě a konci svobody? Pár aktivistů má plné huby keců, ale nikdo nesbírá peníze, nikdo nedemonstruje. Prakticky nikdo tomu už totiž nevěří. 

Tweety z města, kde si novináři stěžují, že nemají jiný signál, než satelitní telefon. Allepo je prý rozstřílené na hadry, ale kupodivu internet stále bezvadně funguje. Fronta je prý pár metrů daleko, nejsou nemocnice, není voda, není elektrika, ale stále je možné dávat zprávy na Twitter. Ve stejné době ukazuje Íránská televize obrázek radujících se osvobozených civilistů.

Rusové už půl roku každý týden vybombardují tu už úplně nejposlednější nemocnici. Pak se ukazuje, že tam zase nějaká zbyla. Stejné je to i se školami. A teď Rusové ukazují záběry, že přece jenom něco z města zbylo a ne zase tak málo.

Vidíte – ono je snazší uvěřit Íráncům a Rusům než těm našim. Za pár týdnů bude ticho po pěšině. Takhle daleko to ta svobodná média dotáhla. Nikdo už jim nevěří ani nos mezi očima a brzy už jim nikdo neuvěří, ani kdyby se náhodou rozhodla mluvit pravdu.

Dovedu si živě představit, jak takový pouliční boj v tom Allepu vypadá – střílí se po všem co se pohne a samozřejmě na jednoho mrtvého vojáka nebo džihádistu připadá pět žen a deset dětí… klasika. Určitě si tam žádná strana nedělá servítky, střílí na všechno co se pohne a vsadím se, že si tam už vyřizují účty i mezi sebou.. a že se jich za čtyři roky války nahromadilo. Kolaboranti, agenti, partyzáni… to bude dokonalá mela. Celá ta svinská válka je určitě stejně hnusná jako ta co byla kdysi v Rusku, Španělsku nebo teď v Iráku.

Nikoho to už nebere. Sarajevo, to ještě dělalo dojem, dokonce jsme tehdy měli k dispozici více záběrů než dneska v době digitalizace. Teď, teď už má málokdo nějaký kredit, aby se mu věřilo a nepomůže ani foťák ani kamera. Už je toho totiž trochu moc. Reportéři vidí obrovské ruské kolony na Ukrajině, ale vyfocené jsou třicet kilometrů v ruském vnitrozemí. Rusové už před dvěma roky šturmovali na Berlín, ale hranice je stále tam někde za Donbasem. Dokonce Putin ovlivňuje volby v USA tak, že vlastně vládne on, aniž by to někdo v té nejsilnější a nejbohatší zemi světa mohl zachránit. FBI i CIA jsou nahrané. Respektive ve sporu – CIA tvrdí, že RUS vlastně zvolil Trumpa, náčelník FBI ve stejném okamžiku říká, že o tom jeho instituce nemá žádné důkazy…

Putin zařídil Brexit, spiknul se s Tureckem, má pod palcem Trumpa a poslední, kdo mu ještě vzdoruje je Merkelová. Ale i  na tu, podle posledních informací už mají ruští hackeři políčeno, tedy na německé volby. A  samozřejmě i  na francouzské a  holandské… Mainstream o  tom denně referuje , takže jen černočerná budoucnost! Naštěstí ta německá herdekbaba má plán, že nás zachrání afghánská migrace. Minimálně tím, že ženský nebudou trajdat po nocích, ale budou pěkně sedět doma a tkát si čádor.

Jo, teď už všem těm Evropským hodnotám nepomůže ani pravda. Navíc, už brzy všichni dostanou nové americké noty. I Trump totiž velmi ocení ten celý aparát neziskovek,kontaktů na velvyslanectvích a vůbec všechny ty páté kolony, co v potu tváře vybudovaly předchozí administrativy. I on bude mít svoje požadavky a zájmy. I on bude chtít důkazy loajality a bude chtít mít připravenou půdu v cizině pro své záměry. Myslím, že se docela nasmějeme.

I ty původně nezávislé Britské listy budou stále závislejší na americkém rozpočtu od Madlenky Korbelové Albrightové. Dobrovolných dárců jim rapidně ubývá, ale tento penězovod je v podstatě nevyčerpatelný. Brzy i oni začnou lhát o svých příjmech. Dvacet let práce Jana Čulíka a stačily dva roky a jedna stará bába z US ministerstva a nezávislý deník stojící na straně občanů se pěkně zařadil do společnosti těch, kterým se apriori nevěří a pokud se uvěří, tak po velmi velmi dlouhém ověřování všude jinde.

Pravda nemusí vítězit, ta prostě zbude až se všechno ostatní prošustruje. Už jsme tomu na dosah.

 

Vlkův dodatek: 

Snad mi Vidlák promine. Ale nemohu jinak a navíc, aby šel jeho příspěvek hned na sklo, odsunul jsem, na zítra, svůj vlastní, docela zásadní text. Tak by snad mohl strpět „újmu“, že k jeho textu, který žádný dodatek nepotřebuje, přeci jen dodatek přidám. Naprosto ilustrativní.

Pokud jste se zajímali o dění v Sýrii a  Allepu zvlášť, nemohly vás minout srdcervoucí tweety asi tak 8-9tileté syrské dívčinky z východního Allepa jménem Bany Alabed. Byl jich plný mainstream celého světa a to včetně toho českého.

Psala výbornou angličtinou a já vždy žasl nad jejími naprosto vybroušenými a  údernými sděleními o max. 140 znacích. …  Jednak proto, že sám stručnost postrádám, ale taková pregnantnost u  žačky 3. nebo 4. třídy?

Na serveru aktualnikonflikty.eu, v sekci Sýrie jsem objevil následující příspěvek, který se jí týká. Úsudek si udělejte sami:


Zkrátka, ona ta holčinka, pokud vůbec existuje, jaksi neumí arabsky…. Tedy správce jejího twitterového účtu! To jsou věci!!!

A tamtéž jsem našel ještě screenshot z  aktuálního vysílání CNN o situaci v  Allepu.

 

Zkrátka islamisté v  Allepu, pardon povstalci, bojující proti diktátorovi Assadovi za svobodu, demokracii a lidskou důstojnost, kteří ovládají podle informací sdílených už také všemi autoritativními západními medii, už jen poslední malou městskou enklávu o  rozloze 3 kvadrátní kilometry – tedy 3 miliony metrů čtverečních , mají na tom malém flíčku 100 000 lidí!!!

Přiznávám, že něco takového je prostě mimo mojí fantazii. Když uvážím, že nejsou soustředěni někde na k tomu přizpůsobené volné ploše, ale ve městě v  ruinách…

Ale udělejte si svoje vlastní závěry!