Vánoční úvaha českého emigranta

24. 12. 2016
Dnes jsem navstivil katolickou faru v San Lenadru a zastupujici urednici jsem udelal kazani, jake katolicka cirkev v celych USA jeste neslysela. Dva dny predtim jsem navstivil memorial v Castro Valley, kde je nekolik suprvelkych desek s jmeny tech, co padli v boji. Pritom modlitby podle brozury kostela na tento tyden jsou venovany personels of US ozbrojenych sil (asi 5 ruznych odvetvi, army, navy, marine atd.).

Rekl jsem ji, ze od 2. svetove valky nebyly Spojene staty nikdy napadeny, a by se musely branit a opacne USA umirali za svou zem. Navic, prave ozbrojene sily a politici zpusobili, ze -podle americkych expertu – USA jsou zodpovedny za smrt 30 milionu lidi od konce 2. svetove valky.

Kdyby nebyly ozbrojene sily mimo USA, mohlo zit 30 milionu lidi dele a zadny American nemusel zahynout.

A kostel v SL se modli za vojensky personal, aby dale vrazdil.

Jako demokrat jsem zuril na Bushe, protoze napadl Irak a myslel jsem si, ze demokrati by tohle neudelali. Zatim Obama zabijel v Lybii, Syrii a Jemenu a stale zabiji. S Trumpem je nadeje, ze bude konecne mir. A pritom vy, Kalifornane, jste volili Clintonovou.

Reknete tohle svemu pastorovi. Me snahy ho kontaktovat pri posledni navsteve nevysly, dostal jsem jen email, ale na ten mi neodpovedel. Ten to musi predat dal, biskupovi atd., katlicka cirkev musi jednat s politiky, protoze neverim tomu, ze se panu Bohu libi to, ze se porusuje prikazani NEZABIJES.

Americane se zajimaji jen o to, co udelal Hollywood a jak dobra je ktera restaurace. Katolici uz zpusobili 1.svetovou valkui, take druhou. Ted by meli delat neco pro to, aby zadni mrtvi zasluhou USA uz nebyli.