Veřejnoprávní televize podporuje nenávist a násilí!

Radek Rozvoral
1.12. 2016  Rukojmí

Pokud již dává veřejnoprávní televize ve svém hlavním vysílání prostor radikálním islamistům, tak už se nedá mluvit ani o politické korektnosti, nýbrž o propagaci nenávisti a násilí.Britský deník Daily Mail informuje o tom, že by měla televizní stanice BBC 2 v hlavním vysílacím čase vysílat dvoudílnou sérii pořadu s názvem „Muslims Like Us“, který je přezdívaný jako „Big Brother pro muslimy“ a mělo by se v něm objevit deset muslimů, kteří zastávají hraniční pohledy na svět kolem sebe. Na tom by nebylo vůbec nic divného, pokud by hlavní hvězdou unikátní reality show neměl být pětatřicetiletý bývalý boxer Anthony Small alias Abdul Hagg, který v minulosti vyjadřoval veřejnou podporu Islámskému státu. Hagg také udržuje přátelské vztahy se známým radikálním imámem Anjemem Choudarym, který byl letos v červnu obviněn z podpory terorismu.

Na jednom z publikovaných videí Hagg dokonce ospravedlňoval stětí hlavy amerického novináře Jamese Foleyho.

Z počínání televize jsou zděšeni bezpečnostní odborníci, kteří označují výběr účastníků reality show za bezohledný a nebezpečný s tím, že Hagg není někdo, komu by se měla dostávat publicita na obrazovkách televize, kterou financují daňový poplatníci.

To už je svět tak zvrácený, že se dává prostor na televizní obrazovce v hlavním vysílacím čase něčemu, co je tak nenávistné, netolerantní, velice násilné a ženami opovrhující? Kam nás to ta eurounijní politická korektnost ničící svobodu, demokracii a národní svrchovanost, jež podporuje multikulturní ideologii, vlastně žene?

Nevím, zda to někdy v České republice dojde až do takovéto krajnosti, ale myslím si, že by si něco podobného snad Česká televize nikdy nedovolila (i když jak se říká „nikdy neříkej nikdy“). Ve Velké Británii si to možná lidé před několika lety také mysleli. Nemám vůbec pochyby o televizi Nova, ta by po něčem podobném nepochybně „skočila jako slepice po flusu“, jelikož když jde o sledovanost, bulvár a hlavně prachy, tak je do vysílacího programu dobré úplně všechno. Chtěl bych se mýlit, ale po zkušenostech nevím, nevím.