Zaorálkova dětinská hra s Tureckem

Yekta Uzunoglu
15. 12. 2016      Uzunoglu blog
Hledat ve zrůdnostech v diktátorském, sultánském myšlení něco, co my vnímáme jako logiku je absurdní, je to totéž jako se ptát, kde byla v Auschwitzu či v hitlerovském rasismu logika. Markéta Všelichová a Miroslav Farkas byli 13. listopadu zadrženi a uvězněni v Turecku proto, že prý byli napojeni na YPG a PKK. To je absurdní a vykonstruované tvrzení. Stvořitel je mým svědkem, že Markéta nebyla členkou YPJ a ani povahově by nemohla být. Musela by mít jiné povahové rysy, tedy musela by být osobou akceptující disciplínu, což Markéta nebyla a není. 

K jejím povahovým rysům patřilo též to, že nemohla někde dlouho pobývat a válka vyžaduje od bojovnic jiné povahové rysy, než měla Markéta. To je účelové, vykonstruované obvinění. Miroslava Farkase neznám, nemůžu posoudit, ale s jistotou dle dostupných informací také nepatřil k YPG!

Ministr zahraniční Lubomír Zaorálek se vrátil z Turecka, prezidentu Erdoganovi přivezl jako dar v Česku opravené lustry pro turecký parlament….. Teď se honosí výsledkem jednání – zadržené Čechy bude moct navštívit rodina a „„z turecké strany vidí určitou ochotu a vstřícnost dělat kroky, které nejsou v rozporu s právním řádem„ řekl Zaorálek po návratu z Turecka.

ALE – na to všechno se Erdoganova administrativa může z vysoka vykašlat. Zaorálek studoval filozofii, já jsem doslechl, že učil na vysoké škole marxistickou filozofii, ale kdy by si udělal čas, aby se jako ředitel zahraničního odboru kanceláře prezidenta republiky PaedDr. Hynek Kmoníček učil trochu i Islám a kořeny tureckého nacionalismu, tak by takovou dětinskou hru neinscenoval! Je to hra, při které si turko-islamisté v duchu říkali “poniž se ještě víc, ty špinavý kafire….” a mají z toho přitom jim vlastní sadistickou extázi. Je to ta stejná scholastika jako u osmanských Sultánů.

My dnes se musíme odpovídat Turecku za uvězněné české občany – údajně teroristy – za to, že pomáhali Kurdům, lidé se oprávněně ptají: proč je to špatné, že pomáhali Kurdům, kteří bojují s ISIS, jaká je v chování Turecka nějaká logika? Já na to odpovídám, že hledat ve zrůdnostech v diktátorském, sultánském myšlení něco, co my vnímáme jako logiku je absurdní, je to totéž jako se ptát, kde byla v Auschwitzu či v hitlerovském rasismu logika! Turecko má v rukou dva mladé humánně založené čisté duše, které vnímá jako zajatce k vydírání. Jen na okraj: minulý týden Turecko uvěznilo protestantského duchovního působícího již 20 let v Turecku a kati ho obvinil z terorismu, aby dle všeho vydírali USA .

Přitom Zaorálek úkolovaný Erdoganem se zavázal zrušit v Česku fetthulahovské organizace duchovního Gülena…..

Ale to se Zaorálek může se zavázat k čemu chce a bohužel gülenovský kapitál tady je již nejméně 24 let a rozkvete, ale též rozkvete saúdský kapitál pronikající do ČR přes turecké společnosti . Že by pan Zaorálek o tom všem nevěděl ?