Beatrix von Storch: Trump jenom pojmenoval věci pravým jménem

18.1. 2017   První zprávy
Zahraniční politika USA od přelomu tisíciletí byla katastrofa. Válka v Iráku a politika “změn režimů” pod vedením Hillary Clintonové uvrhla Střední východ do chaosu, uvedla Beatrix von Storchová v rozhovoru pro Freie Welt. Stále více a více Američanů mělo už plné zuby toho, že jejich vláda se snaží hrát na světového policajta, zatímco doma nedokáže vyřešit problémy.

  V Obamově rodném městě Chicagou roste trestná činnost, náklady na zdravotní pojištění eskalovaly. Donald Trump však otevřeně říká, že invaze do Iráku bylo špatné rozhodnutí. Slíbil také větší ochranu hranic s Mexikem, lepší boj proti nedovolenému přistěhovalectví a nechce, aby Spojené státy hrály roli světového policajta, charakterizovala období posledního amerického prezidenta Storch.

Kerry: Takhle se nechová americký prezident

Trump a NATO
“Donald Trump mluví jenom o tom, co je již zcela zřejmé, že Evropané nedokáží chránit svoji vlastní bezpečnost. Německá ministryně obrany Ursula von der Leyen stěží plní závazky vůči NATO. Bundeswehr je v kritickém stavu. Von der Leyen se zabývá především self-propagací a sexuálními semináři pro vojáky. Další evropské státy také nejsou schopny se bránit. To vede k vojenské závislosti, které se pak rovněž stává politickou závislostí. Ale my chceme partnerství s USA a nezávislé, vysvětluje svůj pohled na Trumpovo hodnocení NATO europoslankyně za AfD.

Uprchlická krize
„Pravděpodobně neexistuje jediný člověk, který by Německu a Evropě způsobil tolik škod jako Angela Merkelová. Když Britové viděli, jak Merkelová zve k migraci lidi do západní Evropy, tak pro mnoho Britů byl jediný závěr: Musíme se dostat ven z této Evropské unie. Takže kritika Donalda Trumpa kancléřky je oprávněná,“ uvedla Storch.

Kritika médií
Beatrix von Storch také pochválila Donalda Trumpa za jeho přístup k médiím. „Zlomil interpretační autoritu mainstreamových médií. Sociální sítě vytvářejí pro občany zcela nové informační kanály. V celé Evropě občané požadují větší účast a chtějí rozhodovat o svém osudu. Chování Donalda Trumpa je i pro nás příkladem, kdy bychom se v informacích měli orientovat sami, bez nápovědy. Toho se v Německu a nejen v Německu bojí, takže proto ty drsné reakce na alternativní média a nyní i  otevřená cenzura internetu.“