Geniální plán

Jiří Jírovec
4. 1. 2017
Nápad zřídit Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám (dále Centrum) je vskutku geniální. Je ovšem třeba, aby byl dotažen až do konce. Centrum je placené z našich daní a jako takové musí sloužit těm, kteří by mohli tápat. Občan musí mít právo žádat o vyhodnocení jakékoli informace, která vzbuzuje jeho pochybnost. Musí to být podle pravidla “padni komu padni”. Snaha vrátit lidu národní sebeuvědomění nemůže být založena na jednosměrném a bezmezném obdivu: “Všechno se veselí, poctu ti vzdává, novému pánovi, čest buď a sláva”.
Upozornění pro MVČR: Autor tohoto textu nemá finanční ani ideologické vazby na ruské a americké dezinformační zdroje.


Internetový server The American Spectator přinesl informaci o agresivní reakci Hillary Clintonová během volební noci na vyhlašování výsledků:

“Když si Clintonová uvědomila dle přicházejících výsledků z jednotlivých amerických států, že nemá naději na vítězství, dostala nezvladatelný záchvat zuřivosti. „Začala ječet, vykřikovat vulgární nadávky a divoce kopala a bila pěstmi do nábytku a všech předmětů v místnosti,“ cituje The American Spectator nejmenovaný zdroj z nejbližšího okolí Clintonové a dodává, že její tým ji nemohl pustit na veřejnost a trvalo mnoho dalších hodin, než se dokázala zklidnit.”

Pokud to je pravda, občan se může domnívat, že taková presidentka, když se nasere, bude zlá a je schopna vyvolat válku třeba s Ruskem nebo s Iránem.

Centrum by mělo takovou informaci vyhodnotit, aby si občan mohl udělat správný obrázek, kam patří kavárenské akce proti Trumpovi. Pokud jde o lež, je třeba odhalit The American Spectator jako trojského koně jímž se Putin vlamuje do USA. Je-li to pravda, tak díky bohu za Trumpa.

Pracovní zadání pro Centrum obsahuje vedle odhalování lží a hoaxů i povinnost “monitorovat a analyzovat terorismus”. Za tuto činnost jsou ale placeny zpravodajské služby, které se budou dělit s nějakými úředníky o tajné informace.

ČT zmínila, že v Berlíně zrovna soudí jakéhosi člověka. Prý pro IS vytypovával možné měkké cíle. Je to hoax nebo lež?

Existuje podezření, že Centrum postihne stejný osud jako Ústav pro studium totalitních režimů. Nakonec se bude babrat v nepodstatných věcech, které měly či mají pro společnost jen marginální význam.

Pokud jde o druhou zmíněnou instituci, ta nestuduje, jak se v letech 1948-89 žilo většině lidí. Její badatelé se právě dnes široce zabývají Chartou 77, kterou podepsalo jen 0.01% československé populace. Občan se od “badatelů” ústavu nedozví, proč si chartisté pohlídali vlastní výlučnost, jak to bylo s financováním přes nadaci profesora Janoucha, odkud a komu peníze šly.

Když bývalý chartista napíše, že v bytě u Němců přetékal šuplík bankovkami a on dostal skromné odbytné, aby neobtěžoval, když kdosi řekne Havlovi “Vašku jsi prase” a nebo zpívá, že “král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem”, jak se v tom má občan vyznat? Sednout si na lavičku za 300,000 a lámat si hlavu nebo to nechat na Centru?

Bývalí chartisté se teď poplácávají po zádech, jací byli chlapíci, když mluvili o lidských právech. Proč o nich nemluví a neberou se za ně teď. Nejspíš jim už je všechno jedno, definice práv vymazali z paměti, stejně jako to, že mnozí byli “u komunistů”.

Vraťme se ale k Centru. Mělo by mít v ČT pravidelnou čtvrthodinku nenávisti (k hoaxům, lžím a Putinovi) v ČT. Možná k tomu dojde, až zelinář pochopí, jak snadné je opisovat od Orwella.