Hašhaši a istambulský atentát

Yekta Uzunoglu
2. 1. 2017
Dnešní teroristický útok nese otisky prstů lidí, na které jsem již ve svých článcích opakovaně upozorňoval a sděloval jsem, že podobných atentátníků na ruského velvyslance Karlova, je dnes v Turecku za každým rohem několik. To co se dnes děje, je důsledek smrtelného sňatku strany Erdogana s těmi nejtajemnějšími islamistickými silami, jaké existují. Provedení tohoto teroristického aktu dává jasné indicie, že za tím stojí právě tyto islamistické organizace. Jednou někdy v roce 2014 v afektu, když to už Erdogan nevydržel tajit, na mítinku řekl, že to jsou novodobí Hashasi!


Hashasi jsou členové brutální tajné sekty, jejíž zbytky dodnes přetrvávají v Iráku, Íránu a Sýrii jako odštěpené skupiny militantních šíitů. Jméno Hashasi znamená „požívač hašiše“, pod jehož vlivem členové sekty páchají brutální vraždy. Dnes se k Hasis přibyl heroin. K tomu přičtěme cílené a systematické vymývání mozků, bezvýhradnou poslušnost, ale i důkladný výcvik, vzdělání, znalost vojenských strategií, jazyků, odhodlanost a sebekázeň a je zřejmé, že máme co dělat s nejbrutálnějšími zabijáky islamistického světa. Odměna Hashasi – posmrtná cesta do vytouženého ráje, jehož obraz získávají při hašišových seancích.

Erdogan měl pravdu, novodobí Hashasi jsou daleko nebezpečnější než původní hashasi, jsou vysoce inteligentní, každý z nich je ve svém oboru velmi vzdělaný! Nesmí se zapomínat, že všichni sloužili přímo ve státním aparátu Turecka a to ve všech institucích, co stát má, včetně těch nejtajemnějších a nejtajnějších a to vše JEN a JEN díky Erdoganovi, který jim řadu let dával vše, oč si jen naznačili, že potřebují. A teď je už žádná státní represe nezastaví.

Jen ta skutečnost, že atentátník zaútočil právě na tento podnik, který již třetím rokem navštěvují „vyhladovělí“ arabští zbohatlíci, kteří si doma podobnou radost nemohou dovolit kvůli obavám z religiózních represí, o tom musel dát někdo atentátníkovi vědět. Jen to, že celá akce trvala jen 7 minut (od vstupu do podniku po odchod atentátníka), musel zločinec podnik velice dobře znát a to není tak snadný úkol, protože podnik je právě kvůli těm váženým hostům z arabských zemi mimořádně hlídán a to nejen ze strany státu, ale i soukromými detektivy či bodyguardy majitele podniku. To, že atentátník přesně věděl, kde a v jakém oblečení jsou “hlídači” a jednoho za druhým a vždy jednou ranou “zpacifikoval”, poukazuje nejen na vysokou informovanost atentátníka, ale též na vysokou profesionalitu. Způsob jak se “vypařil” opět mezi stovkami hlídkujícími v té čtvrti, je dalším otiskem prstu vedoucím k sektě novodobých Hashasi.

To, že věděl v kterém koutě toho podniku, kde v tu chvíli bylo cca 650 hostů plus personál, se radují “hosté” ze Saúdské Arábie a jejich bankéři z Libanonu a z Tuniska a šel rovnou na ně, přitom zabil na cestě k nim každého bodyguarda z ochranky, říká mnoho o profesionalitě a původu toho atentátníka.

Z toho, že skoro každá jeho kulka nejen že zabila jednoho, ale zranila i dalšího či víc další lidí, vyplývá nejen z jeho profesionality, ale i z výjimečné chladnokrevnosti…. 650 lidí tam strachy a v panice ječelo, křičeli tak, že výkřiky byly slyšet snad i v nebi!

Pro teroristický útok si vybral podnik v Istanbulské nejhlídanější čtvrti, kam chodí nejen “hith society” Istanbulu ale celého spřáteleného arabsko-islamistického světa a překonal všechny bariery na cestě k cíli, poukazuje jasně na to, že musel být osobou znající velice dobře policejní, zpravodajské a jiné bezpečnostní složky státu v té tak exponované, tak citlivé čtvrti, kde jsou podniky po 24 hodin hlídány i ze strany od moře speciálními jednotkami vybavenými nadmíru rychlými motorovými čluny.

Postup, sofistikované strategie, způsob a čas provedení skutečně asociují strukturu, způsob postupu a strategii a nadlidskou chladnokrevnost Hashasi, kteří se svou “trpělivostí” a shromažďováním potřebných informací, svým sofistikovaným provedením atentátů či teroru, zapsali jako nejnebezpečnější, nejobávanější sekta do dějin Islámu.

Ano, to je taktika novodobých Hashasi a obavám se, že tyto atentáty provedené v roce 2016 (včetně atentátu na Karlova) a tento masakr, to je jen začátek. Turecko se jen tak nedostane z kleští těchto islamistických zrůd Hashasi, které navíc vychovávala sama Erdoganova vláda.

Obávám se, že ani Evropa se v tomto roce nezbaví hrozby islamistického teroru.

Ti, co nediferencované zastávají tzv. multi-kulti politiku zapomínají, že k multi-kulti je třeba více kultur, ale tady se jedná o střet kultury s antikulturou, civilizace (byť v erozi) s anticivilizací.