Na Ukrajině nejsou banderovci! To jsou pohádky “moskalů”!

1. 1. 2017, zdroj Rossija24 – video, doplnění Petr Ďoubalík

Nenechte se vysmát! To je putinovská propaganda. Na Ukrajině žádní banderovci a fašisti nejsou. Kolikrát jsem to slyšel od našich “vrcholných” představitelů, kamarádů majdanovské party. Jejich pobouřené obličeje, že si někdo dovolí takovou nehoráznost tvrdit, nám zůstanou v paměti. A vzápětí dokonce posílají nejrůznější pomoc těm hodným klukům, co trpí, když útočí na Donbas, zvou je do Europarlamentu…

Dnešní den je zvláštní den. My se vzpamatováváme z vítání nového roku a spíše zalézáme do svých domovů, k lidem milým a blízkým, ale v Ukrajině naopak prvního ledna vylézají. Vylézají z děr ti “neexistující” banderovci. Ano, to jsou naši noví kamarádi, k těm se hlásíme, těm pomáháme. Nevidět je můžete jen tehdy, když zavřete oči a zacpete si uši. A pak říkejte v klidu a s úsměškem, že jsou to jen prokremelské pohádky.

moskal = hanlivé označení Rusů na Ukrajině

překlad z mluveného slova: Ďouba

…a v tyto minuty, v Kyjevě, s vyřváváním nacionalistických chorálů, začíná pochodňový průvod. Ukrajinští neonacisté jdou průvodem středem hlavního města, oslavují den narození Stepana Bandery (1. 1. 1909 – 15. 10. 1959), vůdce Ukrajinské povstalecké armády, kterého majdanová vláda považuje za hrdinu, nic si nedělá z faktu, že v letech Velké vlastenecké (války) spolupracoval s fašisty, sdílel jejich ideologii. Současní fanoušci Bandery otevřeně skandují nacistická hesla a používají symboliku třetí říše. Odtud také pramení láska k pochodňovým průvodům, které byly obzvláště populární právě v hitlerovském Německu.