Před rokem zemřel Miloslav Ransdorf, který názory děsil hlupáky

Miloslav Ransdorf byl europoslancem za KSČM

23.1.2017 První zprávy

Před rokem 22. ledna 2016 za podivných okolností zemřel europoslanec Miloslav Ransdorf. Politik, který svým obzorem převyšoval všechny ostatní kolem sebe a navíc je děsil svými názory třeba na církvení restituce, o kterých často psal jako o nové Bílé hoře.

 
 


 
“Míla Ransdorf odešel právě před rokem. Poslední štvanici už neustál. Zle se z ní dělá dodnes. Kříženec zášti a mindráků se fakty nezdržuje. Suma, již měl prý Míla mámit ze švýcarské banky, váží pět tun. Média velkých prachů vřeštěla, že pro ni vyrazil s kufříkem. Verze o podvodu splaskla rychle,” napsal vzpomínku na europoslance Miloslava Ransdorfa místopředseda KSČM Josef Skála.

“Míla si – právem a víc než na čemkoli jiném – zakládal na cti a inteligenci. Švýcarský erár šlápl vedle. Vycouval už loni na jaře. Ten, komu ublížil, mu to už spočítat nemohl. Z prolhaných médií nepadlo slůvko omluvy. Máloco je tak plastickým obrazem jejich »svobody«,” dodal Ransdorfův spolustraník.

Štvanice neustala ani po dosud ne zcela vyjasněné smrti europoslance.

“Nedávno jsme byli svědky honu na čarodějnice, ten hon běžel na plné obrátky ve věci europoslance KSČM Miloslava Ransdorfa. Hon dovedený k smrti. Ať byl posléze zesnulý jaký byl, to co se kolem něho odehrálo, bylo přinejmenším podpásovkou. Tečku všemu běsnění dala ve svém ocenění nejvyšší česká fotosoutěž Czech Press Photo fotografii s pobryndaným a uštvaným Miloslavem Ransdorfem. O co jde? Namítne u nás mnohý – vždyť šípy zacílily na komouše,” poznamenal nedávno publicista Zdeněk Hrabica.

Ptáte se, proč Miloslav Ransdorf byl tak často ostřelovaný médii velkých prachů?

Stačí si přečíst pár řádku z jeho čtyři roky starého článku …

Nová Bílá hora

Místo demokracie máme kleptokracii. Ovšem čeští kleptokraté by nemohli vládnout bez kulturního převratu, který dal novým poměrům morální svatozář. Vzpomínáte si na Havlův život v pravdě? Havlův věhlas, zainvestovaný Západem, stál na straně těch, kteří morálně degradovali socialismus a s ním spjatou minulost. Bez toho by Klausův ekonomický převrat nebyl možný. Havel a Klaus jsou spojité nádoby, jejich spor je spor uvnitř rodiny.

To vše teď završuje akt církevních restitucí, který je právně, historicky i morálně pochybný. Částka 134 mld. Kč pro církve v době fiskální krize státu je zhovadilost. Ale je to logický krok vlády konečného dokradení, která se neohlíží na peněženky spoluobčanů.

Zcela hanebně a nečestně byly podepsány obligace, a to jen proto, že tento proces je nevratný. Bylo přece jasné, že sociální demokraté a komunisté podají ústavní stížnost. Údajné pravicové vlády rozpočtové odpovědnosti převzaly od Jiřího Paroubka schodek 691 mld. Kč, dnes jsou dluhy ve výši jednoho bilionu 686 mld. Kč.

Za necelých sedm let skok o jeden bilion Kč. Každou vteřinu náš dluh narůstá o 3552 Kč. Kardinál Duka, církevní diplomat, který v prezidentské volbě sekundoval Schwarzenbergovi, se zařadil do celého kontextu dovršení nové Bílé hory.

Dá se vůbec něco dělat? Ano. Vzít poměrům jejich hasnoucí svatozář. Francouzský sociolog Pierre Bourdieuzavedl pojem symbolického kapitálu. Aby se nějaká moc zhroutila, musí nejdříve přijít o symbolický kapitál, o respekt lidí. To je, myslím, proces, který je dnes v pohybu a současná moc jej stěží zarazí.

Miloslav Ransdorf

Související:
Podezřelé úmrtí Miloslava Ransdorfa vyšetřuje kriminální policie ČR