Syrští “umírnění”: “Ať pozemní vojska RF vstoupí do Sýrie”.

14. 1. 2017      zdroj
Stále přicházejí zprávy z předběžných setkání tzv. syrské “opozice”, která se nejprve konala v Turecku a poté i v Moskvě. Po vyhlášení vůči syrské armádě ultimáta o nutnosti “všestranného příměří na 10 dní”, zástupci té samé “opozice” oznámili svá další “přání”. Podle tajemníka opozičních skupin by (skupiny) uvítaly “zahájení pozemní operace Ruska v Sýrii”. Výzva “opozice” k provedení pozemní operace v Sýrii Ozbrojenými silami RF jasně zavání provokací.


Z prohlášení:

Ať ruské jednotky (pozemní) vstoupí do Sýrie, do jakéhokoliv koutu země, jsme připraveni je přijmout, pokud se chystají u nás ustanovit mír. Vždyť Rusko není uchvatitel. Ať vstoupí a provede pozemní operaci proti teroristům.

Tajemník “opozičních skupin”, který přiletěl do Moskvy, prohlásil, že “pro Rusko by to nebylo nic nového, protože ozbrojené jednotky z Čečenska se již podílely na pozemní operaci v Aleppu”.

Účast v bojích v Aleppu ozbrojených jednotek Čečenské republiky Ministerstvo obrany Ruské federace nepotvrdilo. Dříve dorazilo z Čečenska do Sýrie několik oddílů vojenské policie, aby pomohly zajistit pořádek po osvobození města od teroristů.

Připomeňme si, že skupina “umírněných opozičníků” se setkává s představiteli Turecka, Ruska a Íránu, kteří jsou ochotni zprostředkovat možné kontakty s oficiálním Damaškem v Astaně.

Výzva “opozice” k provedení pozemní operace v Sýrii Ozbrojenými silami RF jasně zavání provokací.


Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová