Trump inauguraci přežil… Žádný důvod k úlevě to ale není, protože dusno bude tak jak tak!

Napsal/přeložil: Geo

20.1. 2017   Eurasia24
Trump inauguraci přežil. Jestli teď někdo očekává, že se svět stane lidským, spravedlivým a racionálním, může být krutě zklamán. Za měsíc i za čtyři roky.Předně: Trump je prezidentem Spojených států amerických, nikoliv jiné země. Amerika byla, je a – pokud chce být skutečně „America First“ – také bude závislá na expanzi. A jelikož je stále méně kde brát, agresivity bude přibývat. To je otázka principu.

Existence Trumpa je na expanzi závislá naprosto stejně jako Sorosova. Oba jsou produktem jednoho systému „volného trhu“, jehož fundament jim oběma stejně vyhovuje a otevřel jim cestu k bohatství. Oba vzešli z bezuzdného hromadění majetku, ze světa plného bezohlednosti.

Trump není žádný spasitel. Stejně jako Soros není žádný „neomarxista“ – a všichni, kteří se k módnímu boji proti němu šikují právě z této pozice, si neuvědomují, že důsledkem jejich přístupu může být dalších sto Sorosů a dalších tisíc vyšinutých levičáckých hnutí (ne, Soros v 80. letech opravdu nerozvracel ČSSR, aby v ní zaváděl „neomarxismus“).

A tady je mezi oběma pány rozdíl: Trump totiž na rozdíl od Sorose řekne všechno na plnou hubu. Nepotřebuje k prosazení svých mamonářských ambicí žádné deviantní užitečné idioty.

Co můžeme od nového amerického prezidenta čekat, je čitelnost. V tomto ohledu lze opravdu přepokládat, že se svět stane upřímnějším a méně „politicky korektním“.

To je na jednu stranu dobře, protože „politická korektnost“ není nic jiného než kód skrývající spekulativní záměry nenažranců všeho druhu.

Prostořeký americký prezident tuto řeč dešifruje. Kdo poslouchá jeho projevy nebo sledoval předvolební debaty, asi stačil pochopit, že Trump není bůhví jak čestný, ale že jinak prostě mluvit neumí.

Právě obava z toho, co všechno může napráskat, bude zdrojem bezprecedentního napětí ve Spojených státech i kdekoliv jinde, protože we’re all living in America, Coca Cola, Wonderbra…Ne nadarmo Vladimir Putin řekl, že má „dojem“, že se proti Trumpovi chytá „majdan“. Jestliže dlouhá desetiletí platilo, že v USA nemůže proběhnout převrat, protože tam nemají americkou ambasádu, lze Trumpovu inauguraci chápat jako její otevření. Tohle je jen začátek:

video zde