Ukrajinská média jsou zděšena: Americké vzdělávací programy začaly mluvit o Krymu jako subjektu Ruské federace

8. 1. 2017    zdroj (s videem 2.24)
“Poplašná zpráva: USA natočily provokativní video s Krymem”. S tímto názvem se objevila zpráva na kyjevském portálu Apostrof, který vyjádřil obavy, že americké děti se dozvídají o Krymu jako součásti Ruské federace.


“V internetu bylo zveřejněno výukové video, na němž je prezentován anektovaný Krym jako ruské území. Kanál Kids Learning Tube, na němž se video nachází, je pravděpodobně spravován z USA. Na videu, umístěném na vzdělávacím kanálu pro děti, je hrou v angličtině popisována geografie Ruska. V podobě písní jsou představeny různé subjekty federace. Krym je na videu přiblížen jako jedna z 22 republik Ruské federace mezi Altajem, Baškortostánem, Burjatskem, Ingušskem a dalšími, která má právo na svůj vlastní jazyk a ústavu”, oznamuje kyjevský internetový portál Apostrof.

Je pozoruhodné, že dokonce i projekt ukrajinského segmentu Svobodné Evropy pod názvem “Krym. Reálie” ukázal Krym při ilustraci zprávy o stavbě plynovodu Turecký proud jako ruské území, což vyvolalo pobouření v ukrajinských sociálních sítích, připomíná Apostrof.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová