Ministerstvo zahraničí RF: práce nové americké administrativy je paralyzovaná – práce NBC a CNN

12. 2. 2017      zdroj
Oficiální představitelka Ministerstva zahraničních věcí Ruska Marija Zacharova okomentovala zprávy amerických médií o tom, že Rusko může USA vydat expracovníka NSA Edwarda Snowdena a také o tom, že údajně byla potvrzena část dokumentů rozvědky o prezidentovi USA Donaldu Trumpovi.


“V současné době se aktivizovaly americké zpravodajské agentury aktualizováním dvou starých historek v informačním prostoru. “Rusko by mohlo Trumpovi darovat Snowdena” a “našlo se potvrzení části údajů ze skandální dokumentace o Trumpovi, údajně shromážděné expracovníkem britské zpravodajské služby”. Ale to se může zdát jen těm, kteří nechápou podstatu hry. To vše nejsou výroky zástupců zvláštních služeb, ale jsou to informace televizních kanálů NBC a CNN s odvoláním se na nejmenované zdroje v rozvědkách. Rozdíl je podstatný, ale pouze pro odborníky. Pro pobouření veřejného mínění a udržení vlivu to je docela vhodná technologie”, píše Zacharova na své stránce na Facebooku.

Dodává, že tlak na novou administrativu amerického prezidenta ze strany politických oponentů v zemi pokračuje: “kšeftování je v plném proudu”.

“A to je důvod, proč dosud nebyla zformována doktrína zahraniční politiky Bílého domu”, pokračuje Zacharova.

Poznamenala, že ministr zahraničí Ruska Sergej Lavrov prohlásil, že Rusko očekává od USA vytvoření nového týmu, aby mohlo s Bílým domem spolupracovat.

“Ale všechno je jasné: zpoždění není spojeno s neobratností nové administrativy, ale se skutečností, že jim prostě nedovolí pracovat”, uzavírá Zacharova.

Dříve televizní kanál NBC s odvoláním se na vysoce postaveného amerického úředníka oznámil, že Rusko údajně zvažuje vydání USA bývalého zaměstnance amerických zpravodajských služeb Edwarda Snowdena jako “daru” Donaldu Trumpovi. Kromě toho CNN s odkazem na zdroje ve zpravodajské komunitě USA oznámil, že americké zpravodajské služby potvrdily některé informace, obsažené v 35-ti stránkové dokumentaci s “kompromitujícím materiálem” na prezidenta USA Donalda Trumpa.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová