Ministr Stropnický ztrácí paměť nebo sprostě lže o alternativách k NATO… (video přiloženo)

Ministr obrany Martin Stropnický byl v uplynulých dnech na bezpečnostní konferenci v Mnichově a to byla příležitost našich politiků k výrokům o NATO. Začalo to tím, že Andrej Babiš na svém Facebooku a v rozhovoru pro Právo vyjádřil, že NATO by se mělo změnit na útočný pakt proti terorismu. Na tento Babišův výrok se zeptal redaktor České televize ministra obrany Stropnického a toho nenapadlo nic jiného, než si opět kvůli NATO rýpnout do komunistů.


Krátký rozhovor s Martinem Stropnickým odvysílala ČT24 16.2.2017 ve 23:22, reportáž je zde:

Výrok Andreje Babiše komentuje Martin Stropnický doslova takto:

„Já bych vyloženě nepoužil přívlastek útočný, protože upřímně řečeno je to jedno slovo, které jedna nejmenovaná parlamentní reformovaná demokratická strana na čtyři písmena neustále opakuje teďko už prakticky na všech schůzích. A že bychom měli vyhlásit referendum o vystoupení z NATO a to si myslím, že je skutečně cesta do pekel. Skoro by mě zajímalo, co ti lidé, co to navrhují nabízejí jako alternativu pro zabezpečení bezpečnosti České republiky.“

Nechci teď řešit naprostou demagogii Andreje Babiše a jeho výroků o NATO, kdy navrhuje legitimizovat reálnou útočnou podstatu činnosti NATO, které stále předstírá, že se chce bránit. Rád bych totiž připomenul, že 27. listopadu 2016, tedy ne zas tak dávno byl Martin Stropnický v pořadu Otázky Václava Moravce společně s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem, kde též mluvili o návrhu KSČM na referendum o vystoupení z NATO. Vojtěch Filip jako alternativu navrhuje uspořádání nové bezpečnostní konference v Evropě, které by se účastnilo i Rusko. Stropnický měl tehdy vůči Filipovi velmi ironické poznámky, stejně jako když se tentokrát vyjadřoval o KSČM.

Vláda projednala návrh na referendum o vystoupení z NATO (tj. sněmovní tisk 908/0) 17. října 2016 a zaujala k němu negativní stanovisko.

Jestli si tedy ministr Stropnický nepamatuje, co nabízejí lidé usilující o vystoupení z NATO jako alternativu, tak má buď hodně krátkou paměť nebo sprostě LŽE.

Ani jedna možnost není u člověka, který má na starost bezpečnost naší země, přijatelná.