Několik (zdánlivě hrubých) slov

Jiří Jírovec
16. 2. 2017
Nic není horší než býti sám ve dne v noci, v bouři, ohni, krupobití, sám bez pomoci. Horší je jenom válka, kdo by se jí nebál… V+W
Neexistuje nic sprostšího a odpornějšího než slovo válka. Přesto jsou lidé, kteří si válku přejí a podílejí se na její přípravě. Proto nelze považovat kritická slova, namířená proti těmto kreténům za neslušná. Vydávejte víc peněz na vojenský rozpočet, řvou blbky a blbové.


“Ale proč”, ptá se Hrabalův Miloš Hrma, inspektora, který posluhuje Němcům. Ten, když mu dojdou argumenty, řekne: “Protože Vůdce to tak chce!”

Jistá Černochová, která nemá ponětí, co válka znamená, bouří ve Sněmovně a naposledy v ČT24 (15.2. 2017) abychom vyhazovali peníze na přípravu války. Dostat se na 2% HDP znamená přidat ročně 50 miliard na zbrojení. Říká přesně to, co po ní chce anonymní Vůdce, skrytý ve vojensko-průmyslovém komplexu.

Poslankyně se vyhýbá slovu válka, podobně jako se útlocitnější, anglicky mluvící ženy vyhýbají slovu “šit”. Hovna, která z jejích úst tečou, mají podobu dámského výrazu “šut” byť mluví o závazcích, hodnotách a ostatním šitu, jímž se války zdůvodňují.

Předcházející odstavec je parafrází odsudku svobodníka Střevlíčka ze Škvoreckého Tankového praporu, když popuzen řečí důstojníka řekne: “Kamaráde, ten si tak nasral do krku až mu hovna tečou z huby.”

Když poslanec Černý použije “Hrmovu otázkou”, nemá na ni poslankyně odpověď a tak zaútočí obviněním z komunistických názorů. Moc, jakkoli maločeská, jí vytlačila z hlavy soudnost.

Černý se zcela legitimně ptal, jak daleko to zbrojení může jít, když Západ na ně vydává nějakých 800 miliard dolarů ročně proti 50-60 miliardám Ruska. Jinak řečeno, poukázal na to, že ty zbraně nedávají smysl, ledaže budou použity. Ledaže bude válka.

Kdyby měla zmíněná poslankyně špetku vlastního rozumu, musela by poslat celé NATO do prdele i s presidenty, které nejde postavit před soud za válečné zločiny jen proto, že nejsou žalobci a soudci. Kdyby jim hrozily mříže, možná by se Bushové, Blairové, Clintonové, Obamové, Sarkozyové i jejich havloidní přisluhovači byli bývali chovali jinak.

Musíme si připomínat, že tihle vůdcové rozesrali a rozesírají svět všude kam jejich geopolitické hrátky dosáhly.

V paměti je 9-11, kdy se odplata vedla proti Afghanistánu, přestože útočníci měli spojení na Saudskou Arábii a někteří přišli z Německa.

Byla rozvalena Jugoslávie, kde hrály roli historické vazby některých republik na hitlerovské Německo, byla válka v Iráku (Bush Jr tam měl taťkou “nedokončený business”),

Válka v Afghanistánu trvá již trvá 38 let (a to nám třicetiletá válka připadala neuchopitelná). Libye je v rozkladu. Ze Sýrie uteklo na 9 miliónu lidí jen proto, že Západ podporoval “umírněnou opozici” proti Asadovi, který je “proruský”.

Nesmíme zapomínat na to, že USA vždy využívaly diktátory – Od Rézy Pahlavího v Iránu přes Husseina v Iráku až ke Kaddafimu, Pinochetovi po kohokoli, kdo jim byl ochoten posluhovat.

Zapomínáme na napalm, fosforové a kazetové bomby i na střely z obohaceného uranu. Co je nám do nich, když zatím nepadaly na naše území. Zapomínáme na drony, které ovládají piloti někde z kanceláře na Floridě. Je to tak hi-tec, až se to samotným pilotům příčí a odcházejí.

Zapomínáme na hrátky s Tureckem, které EU odmítá uznat jako svobodnou zem, protože by to usnadnilo jeho vstup do EU. Tím je ovšem zbavujeme povinnosti “zpracovávat” na svém území uprchlíky a případně je vracet, odkud přišli.

Zapomínáme na to, že politikům jsou (zejména cizí) životy u prdele. Jsou ochotni rozpoutat jakoukoli válku. Připomeňme si holedbání Brzezinského, že USA zatáhli SSSR do války v Afghanistánu, aby Rusové měli svůj Vietnam.

Připomeňme si výrok Albrightové, že 500,000 předčasně zemřelých iráckých dětí (v důsledku ekonomických sankcí) bylo dobrou cenou za odstranění Husseina. Tento šit neřekla dáma, ale lidská zrůda, do níž se převtělila bývalá dáma poté, když jí moc připravila o jakýkoli zbytek empatie.

Připomeňme si, že Bush Sr nechal zde bombardovat Panamu, protože diktátor Noriega, placený nějaký čas přes CIA, začal být vzpurný. Spuštění akce, která stála 4000 lidských životů, byla naplánována předem. Jen se čekalo na vhodnou záminku. Tou se stala se jí smrt amerického mariňáka, který se pokoušel dostat k panamské vojenské základně a byl na kontrolním bodu zastřelen. Invaze proběhla pod jménem “Operation Just Cause”. No, neskočte na tak krásné heslo.

Akce byla pro jistotu vyfutrována obviněním, že se Noriega podílel na pašování drog do USA. Jenže to je přece podstata podnikání, uspokojovat poptávku. Kdyby obyvatelstvo USA bylo spořádané a netoužilo po drogách, mohl si Noriega strčit kšeft za klobouk. To je stejné jako vaření pervitinu u německých hranic, tedy blízko poptávky. Prostitutky tam postávaly, aby to němečtí tatíci neměli moc daleko.

V ČR jsou nepochybně lidé, kteří by uvítali válku proti Rusku. Představují si ji jako dorážkový hod v kuželkách. Kdesi v dálce porazíme pár mužíků a zvítězíme, aniž by se nás to dotklo. Jen nevíme, jak to udělat, abychom nenarušili komfort naší civilizace.

Zatím probíhá přípravná fáze, tedy šíření strachu. Z migrantů, z imperiálních choutek Ruska, z teroristů, které, statisticky vzato, nepředstavují žádné nebezpečí. Nebudeme měnit svůj životní styl, ale k jeho zachování potřebujeme víc policajtů, špiclů, odposlouchávání, drátů na hranicích a vysvětlovačů, jak a co máme číst a chápat.

A zase přijde den a s ním heslo pro další válku. Záminka se jako vždy najde. Může být tak jednoduchá jako vyprázdnění skladů, když budou zbraněmi přetékat.

Pravděpodobnější je, že na začátku budou akce proti ruským menšinám s cílem přivést Rusko k tomu aby je bránil. Tento mechanismus se osvědčil v bývalé Jugoslávii a vlastně i v případě vstupu SSSR do války v Afghanistánu.

Lze rovněž spekulovat, že Ukrajina vstoupí do NATO (přece jí v tom nemůže nikdo bránit, když si to tak toužebně přeje!) a pak s jeho souhlasem vyvolá válku o Krym. Nebo vstoupí do hry Gruzie.

Česko by mohlo hrát významnou úlohu v boji proti válce. Jenže to by Sobotka nesměl být srab a Zeman příliš starý. Spolu by mohli prohlásit “v tomhle s vámi, Západe, nejedeme” a suspendovat české působení v NATO, jako to kdysi udělala Francie. Při jejich vzdělání dobře vědí, že se svět nedobývá válkami.

Mohli by říct “chceme mír” a dát světu příklad Havlem, jenž, než mu moc zatemněla mozek, byl proti zbrojení a vojenským seskupením. Takový krok by ušetřil miliardy, které chtějí současní pablbové rozfofrovat přes vojenský rozpočet.

Pak by nemusel Zeman litovat, že byly zrušeny poplatky za hospitalizaci a zesměšňovat se tvrzením, že si je jedenáctitisícoví důchodci mohou dovolit. Zmíněná poslankyně by měla peníze třeba na to, aby se mohla postarat o bezdomovce. Možná ani neví, že ten letos první umrzl v obvodu, kde starostuje.