Plíživá islamizace pokračuje – Německo

7. 2. 2017      zdrojzdroj
Radikálové z hnutí „Muslimské bratrstvo“, které bylo v RF, Bahrajnu, SAE, Egyptě, Sýrii a jiných zemích označeno jako teroristické, rozšiřuje svůj vliv v Německu. Podle slov prezidenta Zemského úřadu pro ochranu Ústavy federálního státu Sasko Gordiana Meyer-Platha islamisté skupují nemovitosti a otevírají mešity, kde propagují svou víru a vtahují do svých řad uprchlíky z Blízkého východu. Podle dalších slov pana Meyer-Platha je jejich cílem zavedení zákona šaria v praxi.


Podle údajů ministerstva vnitra zde úspěšně zaplňují vakuum vzniklé po odchodu pracujících z východního Německa do bohatší západní části země. Získávají prostory v Lipsku, Drážďanech, Budyšíně, Zhořelci a jiných městech. Cosi jako minimešity jsou zřizovány i v obyčejných bytech.

Budyšín je hlavním městem Lužických Srbů, nejpočetnějšího slovanského národa, žijícího již mnoho set let na území Saska a Braniborska.

Přestože jsou jejich kultura a jazyk chráněny německými zákony, prakticky mizí, protože Srbové se asimilují. Dnes tvoří ne více než 7 % obyvatelstva Budyšína. „Náplava“ muslimů tento proces ještě urychluje.

Zhořelec je město na hranici s Polskem. Jeho východní část byla po druhé světové válce připojena k Polsku, západní zůstala Německu. Už dříve byli obyvatelé polské části znepokojeni objevením se Arabů a Afričanů, kteří přijížděli z Německa. Po vyhlášení německých politiků o integraci migrantů do německé společnosti a poskytnutí jim německého občanství plně pochopili, co jim hrozí.

V r. 2016 český prezident Miloš Zeman oznámil, že podle jeho údajů, získaných od marockých diplomatů, jsou „muslimští bratři“ částí širokého přistěhovaleckého hnutí z islámských zemí do |Evropy a jsou financováni několika státy.

Vybrala a přeložila Alena Mikulášková