S Trumpem se nic nemění, válečné bubny jsou podle oečekávání hlasitější

6.2.2017 WertyzReport
Nový americký prezident Donald Trump začal plnit své sliby. A to je ten zásadní problém. Když pomineme zastavení americké účasti v obchodní úmluvě mezi USA a státy Pacifiku, přehodnocení obchodní dohody NAFTA a zrušení zdravotnické reformy ObamaCare, nic se v podstatě nezměnilo.


Bylo nám řečeno, že nastává éra míru. Jenže to není ještě ani měsíc a Trump pokračuje v tom, co dělali jeho předchůdci Barack Obama a George Bush. Tentokrát je to ale daleko horší. Díky neokonzervativním šílencům v jeho okolí válečné bubny znějí hlasitěji.

Už z Trumpovy prezidentské kampaně bylo zřejmé, že bude silným pro-izraelským kandidátem, který bude pevně stát proti Íránu a vzniku samostatného palestinského státu (sám Trump se chlubil, že chce být tím nejvíce proizraelským prezidentem v historii USA). Proto krajně pravicoví izraelští politici jako např. ministryně spravedlnosti Ayalet Shakat, ministr obrany Avigdor Lieberman a premiér Benjamin Netanyahu nečekali ani minutu na schválení dvou tisíc židovských osad na palestinském území.

Trumpův proizraelský kurz jde samozřejmě ještě dál. Když jeho předchůdce Barack Obama začal podepisovat dekrety, aby obešel odpor Kongresu, libertariáni a další zastánci americké ústavy a svobod jej označovali za diktátora. Trump se rozhodl dělat to samé, ale radikálněji. Po vzoru Izraele podepsal dekrety pro výstavbu zdi na hranici s Mexikem, zakázal vstup migrantů ze sedmi muslimských zemí – Súdánu, Iráku, Libye, Sýrie, Íránu, Jemenu a Somálska. Ano se zemí, které USA destabilizovaly nebo chtěly destabilizovat. Pamatujete na slova generála Wesleyho Clarka o seznamu sedmi zemí, které měly USA chtít napadnout? Na seznamu chybí jen Libanon.

Ačkoliv Trump kvůli zákazu čelí rebelii ze strany Vrchního soudu, Írán reagoval okamžitě. Zakázal vstup americkým občanům a zahájil test balistické rakety. Jako následek, Trumpova administrativa uvalila sankce na občany Íránu, Libanonu, SAE a Číny a firmy zapojené ve výrobě a obstarávání balistických raket pro Írán a americký ministr obrany James Mattis, přezdívaný „Šílený pes,“ okamžitě Írán označil za „největšího státního podporovatele terorismu.“ Ještě je nutno dodat, že den před sankcemi Írán také oznámil, že přestane využívat americký dolar ve svých finančních zprávách.

Írán prohlásil, že si „nenechá nic diktovat“ a den po uvalení sankcí zahájil zkoušku raket. A válečné bubny se znovu rozezněly hlasitěji. Napětí mezi oběma zeměmi bylo zřejmé už loni. V prosinci 2016 íránský ministr obrany Hossein Dehghan naznačil, že v případě zrušení dohody o íránském jaderném programu, o kterém Trump měsíce mluvil, zase vytvoří nestabilitu v Perském zálivu a „při případné válce bude zničen Izrael.“

Absolutní idiocii předvedl 2. února poradce pro národní bezpečnost Michael Flynn. Ten na tiskové konferenci řekl, že po testu balistické rakety a útoku na saúdskou námořní loď „oficiálně začíná Írán sledovat.“ Flynn lživě tvrdil, že Írán zaútočil na americkou loď, což je „válečným činem.“ Ve skutečnosti šlo o saúdskou loď a zaútočili na ni jemenští houthističtí rebelové, které podle USA Írán podporuje, nikdy to ale nebylo dokázáno.

Je také zajímavé sledovat, jak se USA pod Trumpem přiklání k Saúdské Arábii, když sám Trump v kampani naznačoval opak. Nejenže se jeho anti-imigrační dekret netýká bohatých států Perského zálivu, ukázalo se, že Saúdové stojí, co se týče Íránu, na stejné straně. Trumpovo ministerstvo zahraničí navíc schválilo prodej zbraní do této země. Je tedy jasné, že celé to byla jen šaráda.

Hned za Trumpem stojí daleko větší nebezpečí – na válku se připravuje muž považovaný za druhého nejmocnějšího hned po prezidentovi. Steve Bannon, který je také členem Národní bezpečnostní rady, před devíti měsíci v rozhovoru pro webovou stránku Breitbart, kterou sám řídil, řekl, že USA a Čína budou „během deseti let bezpochyby válčit o ostrovy v Jihočínském moři.“ Ve stejnou dobu podle Bannona bude další „velká válka“ na Blízkém východě. Ačkoliv nespecifikoval, s kým USA budou hypoteticky válčit, je jasné, že půjde o Írán.

FOTO: Bannon byl šéfem konzervativní webové stránky Breitbart. Dnes je víc než jasné, že Breitbart je další izraelská hlásná houba, jejíž zakladatel Andrew Breitbart měl blízko k izraelskému premiérovi Benjaminu Netanyahuovi. Na fotografii na výše uvedeném screenshotu článku s názvem “Breitbart News Network” narozena v USA, vymyšlena v  Izraeli” stojí Andrew Breitbart hned vedle Netanyahua

Daleko šílenější je Bannonova teorie. Magazín Time nedávno odhalil, že Bannon hluboce věří v teorii o americké budoucnosti, která byla vyložena v knize Williama Strausse a Neila Howa “The Fourth Turning: What Cycles of History Tell Us About America’s Next Rendezvous with Destiny.” V ní autoři spekulují, že historie lidstva se pohybuje v 80 – 100 letých cyklech zvaných „saecula“ (latinský výraz po věk). Myšlenka se pohybuje v tézi, že nastane kataklysma, která zničí starý řád a nahradí jej po „zkoušce ohněm“ novým. Podle knihy proběhly pro Ameriku čtyři klíčové události – Revoluční válka, Občanská válka a Rekonstrukce, Velká krize a druhá světová válka. Všechny provázely obavy a úpadek a Američané se museli sjednotit po obrovském konfliktu. Vše začne spouštěčem, pak přijde období regenerace, válka pro starý řád a řešení pro stabilizaci nového světového řádu. Když ještě vezmeme v úvahu, že loni v létě Bannon magazínu Vanity Fair doslova řekl, že Trump „byl pro nás jen nástroj…Nevím, jestli to chápe nebo ne,“ je tohle velice znepokojivé.

Donald Trump není ve funkci ještě ani měsíc a při pohledu na jeho zahraniční politiku je jasné, že bude vyvolávat značné rozpory a nestabilitu ve světě a pokračovat v politice Baracka Obamy. To, co se děje v USA, může být jen šarádou nebo součástí plánu. Miliardáři obklopení radikálním neokonzervativním křídlem se ukazují být vlky převlečenými za ovce. Ten, kdo Trumpa podporoval v kampani, a to včetně falešných alternativních médií, si bude trhat vlasy. Válka je zřejmě nevyhnutelná.

Využité zdroje:

https://www.spreaker.com/user/mitchellvii/interview-david-friedman-11-7-co-chairma

https://www.youtube.com/watch?v=an3A3hRA8_M

http://www.timesofisrael.com/mattis-iran-worlds-biggest-state-sponsor-of-terrorism/

http://wearechange.org/iran-drop-us-dollar-response-trumps-travel-ban/

http://www.timesofisrael.com/defiant-iran-in-missile-exercise-day-after-us-sanctions/

https://theintercept.com/2017/02/02/press-secretary-sean-spicer-falsely-accuses-iran-of-attacking-u-s-navy-vessel-an-act-of-war/

https://www.theguardian.com/us-news/2017/feb/02/steve-bannon-donald-trump-war-south-china-sea-no-doubt?CMP=twt_gu