Tomio Okamura: Jediní v republice! Tzv. přímá demokracie s odpovědností kultivuje a motivuje každého občana, aby se staral o veřejné věci…

Tomio Okamura

23.3.2019   Rukojmí

Podle posledních průzkumů se naše SPD stala pátou nejsilnější stranou a přeskočila například KDU-ČSL nebo TOP 09. Ať průzkumům věříme nebo ne, tak mi dovolte na úvod poděkovat těm, co nás podporují, za důvěru. Být pátí ale nepokládám za výhru.
Ano, jsme v SPD jednoznačně jediní, kteří mluví i dělají po léta totéž, a neměníme populisticky názory jako korouhvička ve větru. Jsme jediní, kteří prosazují v této zemi demokracii.

Ostatní partaje nemusí být nutně antidemokratické, ale stejně jako u migrace jim vůbec nedochází, že v této zemi nemáme demokracii – panuje tu vláda stranické oligarchie. Lidé bohužel netuší, co to skutečná demokracie je – to není anarchistická vláda od referenda k referendu, ale vládne vláda, které dává zákony mantinel, a obojí kontrolují občané, kteří vládu i poslance přímo volí, přímo odvolávají a mají pravomoc mít konečné slovo zrušit nebo přijmout zákon v referendu.

V takovém systému, který navrhuje naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) panuje obrovská sebereflexe politiků, protože preventivně na ně působí hrozba odvolání a referenda. Nikdo nepřijme špatný zákon, protože ví, že by ho hned občané zrušili. Nikdo neporušuje otevřeně volební sliby, protože by ho ihned odvolali. Nikdo bezdůvodně nezvedá byrokracii nebo daně, protože opět by to přes občany neprošlo.

Švýcarsko není tak skvělé proto, že má kultivované občany, ale ta tzv. přímá demokracie s odpovědností kultivuje a motivuje každého občana, aby se staral o veřejné věci.

A samozřejmě jsme také jediní, kdo kontinuálně dlouhodobě varuje před nelegálními migranty a hrozbou islámu v Evropě.

Dnes už to říká, pravda, kdekdo, ale občané by si měli vzpomenout, že to jsou ti, co proti migraci v europarlamentu po desetiletí nehnuli prstem a nakonec to tzv. vyřešili kvótami. Přesněji naši čeští zástupci v podstatě všichni navrhli a schválili pro Českou republiku nelegály, které pozvala Merkelová a spol. A teď tady najednou Sobotkové, Babišové či Bělobrádkové vykřikují, že kvóty nechtějí – ti, kteří je navrhli a odhlasovali. A navíc trvale celoročně muslimské arabské a africké migranty do České republiky natrvalo přijímají. To je sprosťáctví a divím se, že vůbec tyhle vládní podvodníky ještě někdo chce volit.

Jsme také jediná strana, která přináší pozitivní systémovou změnu – tedy změnu směrem k přímé demokracii, jsme jediní, kteří kontinuálně drží slovo a názor. Já doufám a věřím, že daleko více občanů bude postupně otevírat oči a přidá se k nám. Koneckonců už máme přes 10 tisíc přihlášek na členství, které se snažíme co nejrychleji schvalovat, a doufám, že tohle číslo poroste.

– – –