“Chemický útok” v Sýrii byl provokací NGO Bílé přilby, financované Západem

11. 4. 2017     zdroj
Bílé přilby jsou jedinou nevládní organizací, která je oficiálně financována z rozpočtů tří členů NATO – USA, Velké Británie a Nizozemska … Kolektivní Západ nadále používá prostoduchý komplet provokací a falzifikací, dříve zajetých v mnoha zemích. To, co zafungovalo, když bylo třeba rozpoutat válku proti Saddámu Husajnovi, především obvinění z použití chemických zbraní, které následně nebyly nalezeny, bylo nyní použito v Sýrii.


Řada zemí – USA, Francie a Velká Británie – předložila k projednání Radě bezpečnosti OSN rezoluci, která odsuzuje chemický útok ve městě Khan Shaykhun, které je pod kontrolou “umírněné opozice”. Nehledě na skutečnost, že nebylo provedeno vyšetřování, vinným již byl určen oficiální Damašek a Bašár Asad osobně. Syrské orgány zcela vyvracejí všechna obvinění.

Abychom pochopili veškerou nesmyslnost obvinění proti Asadovi, stačí připomenout, že již na počátku roku 2016 Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) potvrdila úplné odstranění chemického arzenálu Sýrie. A OPCW není nějakou NGO, kterou tvoří debilní aktivisté a která je udržována penězi Sorose a USAID, ale je to mezinárodní organizace, vytvořená za podpory OSN, v níž je 191 členských zemí.

Ještě nesmyslněji obvinění vypadají, když si zadáte otázku “K čemu by to Asadovi bylo?”. Jednou obviněný z použití chemických zbraní dobře ví, jakou odezvu způsobí nejen použití, ale samotná existence chemických zbraní v Sýrii. Tím spíš, že chemický útok v Khan Shaykhun neposkytl Syrské arabské armádě ani žádnou strategickou, ani taktickou výhodu na této části fronty.

Ale co vyvolává otázky, to je okamžitá přítomnost Bílých přileb na místě tragédie, profesionální videozáznam události, který velmi působí jako zinscenovaný. Určitě není nutné připomínat, že Bílé přilby (White Helmets) jsou jedinou NGO, která je oficiálně financována z rozpočtů tří důležitých členů NATO – USA, Velké Británie a Nizozemska. To kromě těch finančních prostředků, které jsou poskytovány Sorosem.

Bílé přilby však náhle oslepnou, ohluchnou a jsou němé, když jde o popravy civilistů, prováděné teroristy Džabhat an-Nusry, na jejichž území organizace působí. Další nepříjemnou nuancí pro Bílé přilby je skutečnost, potvrzující provokativní charakter události, že zprávy o chemickém útoku, k němuž došlo 4. dubna, byly zveřejněny o den dříve – 3. dubna.

Poté, co v roce 2011 Al-Džazíra a Al-Arabíja udělaly maketu Zeleného náměstí v libyjském hlavním městě a natočily falešné webové video o obsazení Tripolisu a že v posledních dvou letech byly západní televizní kanály nejednou usvědčeny z natočení zinscenovaných videí o uprchlících z Afriky a Blízkého východu, není v oblasti médií nic nemožné. Proto činit závěry o vině Damašku na základě prohlášení Západem placené NGO je hloupé a předčasné.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová