Den, kdy se USA otevřeně přidaly na stranu terorismu

12.4.2017   Vaše věc (článek vyšel na Vaší věci jako redakční již 7.4.2017)

Stalo se to včera, 6.4.2017, kdy nukleární idiot na americkém trůně, Donald Trump, zavelel k útoku proti syrskému státu, proti syrské armádě a začal ji bombardovat raketami Tomahawk. Předcházelo tomu ladění notiček – všichni z americké administrativy si navzájem potvrzovali, že s otravou civilistů plynem u Idlíbu – v Chán Šajchúnu – to nemůže být jinak, než že je otrávil Asad. 


Nyní se musíme všichni chvět, protože toto je opravdu špatná zpráva pro celý svět, nikdo z nás není bezpečný proti americkým šílencům. Světe, třes se. Egomaniak a bombometčík z Bílého domu už nečeká ani na zelenou od Kongresu, natož na vyšetření zločinu. Hakim Amdouni to vidí ještě ostřeji:

 “Třetí světová válka začala mediální fází. Ta právě skončila.” 

Bombardování syrské letecké základny je podle Ruska porušením mezinárodního práva. Moskva vyzvala Radu bezpečnosti OSN k mimořádnému zasedání.

Marek Řezanka:

“Zatímco dokud D. Trump mluvil o potřebě domluvit se s Ruskem, média na něho dštila síru a oheň pekelný, po bombardování v Sýrii v bushovském duchu mu již ta samá mainstreamová mediální i politická scéna drží palce. Úplně vidím, jak jim kane slza dojetí, že se „ztracený syn vrátil“. “

Země podporující toto Trumpovo bombardování: Velká Británie. Francie, Izrael, Saudská Arabie, Itálie, Turecko, Polsko. Česko.

Proti snad jen Rusko, Irán, Čína a Hizballáh…

Na sýrsku základňu Šajrat bolo podľa hovorcu Pentagónu vystrelených 59 striel, ktoré boli nasmerované na tam nachádzajúce sa lietadlá, hangáre, sklady munície a zásobníky paliva, protilietadlové zbrane a radary… 

Terorismus je užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka a dosáhnout politických cílů. Terorismus je plánované, promyšlené a politicky či nábožensky motivované násilí, sloužící k dosažení vytčených cílů.

Kdo je zdroj informací americké administrativy – resp. komu popřála sluchu – je jím jeden vetešník s kanceláří v Coventry, jíž nazývá Syrian Observatory of Human Rights. Syrská pozorovatelna lidských práv. A patří k Bílým helmám, což je taková jakási proxy al-Nusra.
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/434081-pri-naletu-v-syrii-zahynuly-desitky-civilistu-podle-sohr-slo-o-chemicky-utok.html

Pro Rusy to není důvěryhodný zdroj, a neměl by být pro nikoho. Můžeme si jen pogratulovat, že na českém území chladnou hlavu a vyčkávání se soudem ohledně dané chemické katastrofy vystoupil na Interview24 alespoň Hynek Kmoníček – o Rusku a Sýrii (okolo 18 – 19 minuty): 
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095426857-interview-ct24/217411058040406/
to bylo velmi slušné!

Mezitím se ale v USA šikovali nepřátelé Asada: sběhlo se to takto:

toto je začátek:
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/434195-svet-je-v-soku-z-chemickeho-utoku-v-syrii-politici-mluvi-o-valecnem-zlocinu.html

následovalo:
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/434210-rusove-vysvetluji-tragedii-v-idlibu-toxicky-plyn-unikl-z-municniho-skladu-povstalcu.html ale celý svět nevěří Rusům, a těm nezbylo, než vetovat uspěchanou rezoluci ohledně provinění Asada v Radě bezpečnosti OSN.

Trump změnil na Asada názor:
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/434356-urazka-lidstvi-trump-po-chemickem-utoku-zmenil-na-asada-nazor.html

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/434450-usa-za-chemickym-utokem-v-syrii-stoji-asad-a-mel-by-odstoupit.html

Rusko couvlo:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/434445-rusko-couva-nase-podpora-asada-neni-bezpodminecna-rekl-mluvci-kremlu.html

a pak překvapivě následovalo toto:
https://www.novinky.cz/zahranicni/434460-usa-zautocily-na-syrii-torpedoborce-odpalily-desitky-tomahawku.html
na syrskou armádu dopadlo 60 Tomahawků.

Aktivista Jan Wágner, z Pirátů:
“Prezident Donald Trump vyzval “civilizované národy”, aby se připojily k USA ve snaze “ukončit masakr a krveprolití v Sýrii”.

Prezident Donald Trump je kunda!

Podle Trumpa byl útok provedený v “životním národním bezpečnostním zájmu” Spojených států. Jeho cílem bylo zabránit šíření a užívání chemických zbraní. O tom, že Sýrie použila zakázanou chemickou látku, podle něj není pochyb.

Strčte si ten celej váš zasranej životní národní bezpečnostní zájem do prdele, čuráci! Vaše zájmy začínaj na Floridě a končej na Aljašce! Po zbytku světa vám může být tak leda hovno kulový!

Ještě ani nezačalo vyšetřování a on už nemá pochyb! To je tak, když se k moci dostane člověk, kterej jedná podle toho, co vidí v televizi a co mu poradí ta banda krvežíznivejch šílenců, kterou se obklopil.

Zkurvenec zasranej…

Až tam zařve nějakej Rusák, tak se ten mamlas nestihne schovat ani na hajzl. Nebo je v tom zas nějakej kšeft, protože válka je vždycky kšeft.

Každopádně stačilo zamávat falešnou vlajkou a už to frčí podle doktríny šoku (pozn. o šokové doktríně píše Naomi Klein: Nástup kapitalismu pohrom) http://osud.biz/10-01-2012/548/ekonomika/naomi-klein-sokova-doktrina-vzestup-kalamitniho-kapitalismu/.
Na co taky důkazy, že? Nám stačí casus belli a jedem bomby! USA! USA! USA!”

Lze se domnívat, že se pouze uplatnilo promoření americké politiky vojensko-průmyslovým komplexem, který ji odjakživa drží pod krkem. Nedávno o tom psali na NWOO:
http://www.nwoo.org/2017/03/19/kagani-jsou-zpatky-valky-budou-pokracovat/

Opravdu nevím, jak tento článek zakončit, opravdu se hodlám chránit pouze uklidňováním, jako by se nic nestalo. Stalo, jsme velmi blízko většímu konfliktu. V každém případě se určitě oddaluje mírové řešení pro Sýrii.

Bývalý kandidát na amerického prezidenta, Ron Paul, si myslí, že ona chemická událost mohla být starou známou operací false flag, kterou si připravily Spojené státy, aby mohly válčit. Jako znalci poměrů mu lze přikládat slušnou váhu.
https://www.infowars.com/ron-paul-chemical-weapons-attack-in-syria-likely-a-false-flag/
Infowars také označuje Bílé helmy za Sorosem podporovanou a  placenou skupinu, pachatele false flagu:
https://www.infowars.com/report-soros-linked-group-behind-chemical-attack-in-syria/
spáchali a pak hned nabídli interpretaci prostřednictvím SOHR.

Na pozadí proběhly ještě takovéto akty (protože Rusko bylo zodpovědné za chemické odzbrojení Asada):
https://cz.sputniknews.com/svet/201704065058649-pence-obvineni-rusko-poruseni-dohoda-likvidace-chemicke-zbrane/
a “Trumpo se nehodlá dělit s Ruskem o své vojenské plány v Sýriii”: https://cz.sputniknews.com/svet/201704065058673-trump-rusko-vojenske-plany-syrie/
a “Trumpo řekl, že přemýšlí o vojenských opatřeních proti Sýrii po chemickém útoku v Idlíbu”:
https://cz.sputniknews.com/svet/201704065063227-trump-opatreni-syrie-utok-idlib/ . Šmytec.

Putin správně interpretuje útok na Sýrii také jako ránu americko-ruským vztahům:
http://www.novarepublika.cz/2017/04/podle-putina-americky-utok-zasadil-ranu.html?spref=fb

A jak to bylo s  chemickým útokem v roce 2013: zde zmocněnec OSN potvrzuje, že za chemickým útokem sarinem byli rebelové:
http://m.washingtontimes.com/news/2013/may/6/syrian-rebels-used-sarin-nerve-gas-not-assads-regi/,
vyšetřovalo to OPCW (Organizace pro zákaz chemických zbraní):
https://www.almasdarnews.com/article/assad-never-used-chemical-weapons-islamist-rebels-did/,
Rusko si přálo, aby i aktuální katastrofu v Idlíbu vyšetřovalo OPCW:
 https://cz.sputniknews.com/svet/201704065060256-MZV-Rusko-incident-Idlib-OPCW/?fb_action_ids=10210275256012497&fb_action_types=og.comments

Nevím, zda si rusofobové uvědomí alespoň v souvislosti s tímto případem, jak zrádné je věřit tomu tmářství, které praktikují a kterému fandí. – viz ty dva případy zde níže:

‘Sádí Shannah: “Kdyz vam rezim zplynuje deti, mate zlost a chcete se pomstit. Vstoupite do jakekoli organizace, ktera ma zbrane, penize a dokaze uderit. A takhle si Assad vyrabi sve teroristy od zacatku revoluce na jare 2011, kdy dal pokyn strilet do lidi. Takhle prinutil minoritni komunity v Syrii, aby si ve vyostrene atmosfere radeji vybrali jeho, nez nejistotu pramenici z cim dal vice silicich radikalu v opozici. Zradikalizovat opozici takovym zpusobem, aby se Syrie rozdelila po konfesni a etnicke linii, to byla Assadova jedina moznost, jak se udrzet u moci. I za cenu toho, ze mu ubyde ctvrtina obyvatelstva a dve tretiny uzemi.”

Via Jakub Szanto – “nestranný” reportér ČT24: “Nová móda české internetu: nejsem sice expert, ale… Jen pár bodíků pro všechny s chytráky a pochybovače k předvčerejšímu náletu na Chán Šajchún:

1) Syrská letadla tam v inkriminovanou dobu nalétávala. Potvrdilo to ruské ministerstvo obrany, které v oblasti řídí vojenský letový provoz (koordinují s nimi i USA nebo Izrael).
2) Světová zdravotnická organizace (nejvyšší světová autorita v oblasti zdravotnictví) prohlásila, že po prostudování videozáznamů se kloní k názoru, že byl použit nervový plyn. NIKOLIV chlór, který v neuzavřeném prostoru nemůže zabít tolik lidí a má barvu i zápach.
3) Sarin si v garáži nenamícháte. Jediný nestátní hráč, který to kdy udělal, byl japonský kult Óm Šinrikjó. I tomu to trvalo 2 roky, než ve své pětipúatrové laboratoři/továrně za 30 milionů dolarů vyrobil dost na svůj útok v tokijském metru.
4) Sarin se neskladuje jako sarin, ale míchá se z (velmi složitě) skladovatelných komponentů těsně před použitím. Sarin je mimojiné silně korozivní látka, takže idea zapomenutých Assadových granátů plných sarinu, je zcestná.
5) Sýrie měla až do roku 2014 (a podle všeho tajně ještě i potom) rozsáhlý chemický program – jako protiváhu izraelského jaderného arzenálu. V roce 2014 odevzdala OPCW 1.300 tun tabunu, sarinu, VX a dalších svinstev. Assad má lidi, prostředky i zařízení, kde desetiletí chemické jedy vyráběl.
6) Režim, IS i rebelové opakovaně dle OPCW (opět nejvyšší autorita světa stran chemických zbraní) použili ve válce chemii – především chlor. Ten je o řád méně účinný, široce dostupný a s odlišnými symptomy než skutečné bojové plyny.
7) V Idlíbu je široká koalice povstalců včetně hard-core islamistů napojených na Al Káidu, kteří mají na svědomí dlouhou řadu odporných zločinů. Ne, v Idlíbu nejsou skupiny napojené na Islámský stát, který od ledna 2014 vede s ne-IS islamisty (Ahrara al Šam, ex-Džabhat an Nusra apod.) krvavou válku s tisícovkami obětí. Xindlové to jsou a mít expertízu vyrobit a použít sarin, nebudou dlouho čekat. Jenže neumějí a nemají.
Závěr: Přiletěla syrská letadla (potvrzeno Moskvou) režimu, který od 21.8.2013 opakovaně použil svůj přiznaný chemický arzenál (potvrzeno OPCW), bombardovala (opakovaně i potom) Chán Šajchún, kde zemřela stovka lidí na otravu se symptomy neurotoxinu (který byl přiznaně v syrských skladech a který zatím nikdo jiný prokazatelně nemá).” Jak jinak, klidně tvrdí opak, než OPCW a vydává to za důkaz!!! Blahoslavení chudí duchem by ale reportéry dělat neměli.” Hřebenář:Výroba sarinu není tak složitá a jeho skladování je ještě snazší:http://www.hrebenar.eu/2017/04/vyroba-sarinu-neni-tak-slozita-jeho-skladovani-je-jeste-snazsi/ 

avšak uvidíme, že ta stovka lidí se sarinem neotrávila, viz níže.

Daniel Jacaré Balhar odpovídá Šádímu:”překvapuje mě, s jakou jistotou dokážeš tvrdit, že Asad ty zbraně opravdu použil, nenapadá mě důvod, proč by to dělal…musel by být idiot. Jednak má dost konvenčních zbraní, kterými může teroristy porazit a jednak by musel vědět, že by přišla odveta. Ta verze s vybombardovanou “chemičkou” se mi nezdá nevěrohodná resp. to ještě nikdo nevyvrátil. A co se týče Ruska – pokud by se nepřidali na stranu Asada v 2015, tak půlku Sýrie by už ovládal ISIS a tu druhou an-Nusra, což je to samé…i když podle tebe to jsou možná umírnění muslimové…”

Pavel Sántay:

“Cílem amerických raket byla základna, ze které byl veden chemický útok. Zajímavé, výkon trestu ještě před zahájením vyšetřování a zjištěním viníka. Právo dle USA. Konec světa, jak jsme ho znali, je blíž, než si myslíme,”

David Majtenyi:

“Konec pohádky…opravdu nechápu? Ale ono je to asi jasné, Asad začal kontrolovat skoro celou Sýrii, tak bylo třeba něco zinscenovat. Zvracel bych se Západu, který celou Sýrii rozvrátil, když vidím britskou premiérku, Hollanda a spol. jak OKAMŽITĚ obvinili, že chemický udělal právě on. Proboha vždyť nemohli mít v tu chvíli vůbec žádné důkazy, žádné vyšetřování neproběhlo…a proč by to dělal? Teď, když kontroluje prakticky celý stát, to by musel být naprostý idiot. Opět cui bono? Západ má co si zaslouží, zdá se, že končí pohádka o Trumpovi a světová válka je zase o kousek blíž.”

Milan Kolomazník:

“Ještě jsem se nikde nedozvěděl, proč by to Asad dělal, když ví, že Američan jen čeká na důvod k útoku. Stačí si říct, kdo má z toho prospěch, a záhada je vyřešena. Stále dokola.”

Český Aeronet se také věnuje té chemické false flag – a  viní Bílé helmy – přidává ale fotografické důkazy – syrská opozice informovala o chemickém útoku na Twitteru den předem! a:

“Netrvalo dlouho a pravda o údajném chemickém útoku v Idlíbu vyplula na povrch. Na internet unikly fotografie, které zachycují pracovníky CIA sponzorované humanitární organizace White Helmets (Bílé přilby), jak aranžují oběti, bez ochranných oděvů a dokonce bez masek zasahují v místě útoku, zatímco přeživší údajně bojují v zamořené oblasti o život. Bílé přilby dělají z veřejnosti idioty. A nejen z veřejnosti, ale i z amerického prezidenta. Záběry a fotografie ukazují, že natočené scény pochází přímo z operační základny Bílých přileb. Na jedné fotografii je vidět, jak dodávka Bílých přileb je zaparkována ve vykopaném výklenku ve skále, který funguje jak garáž. Po okolí jsou na zemi přitom údajné mrtvoly a oběti, které tam podle tweetů lékaře Bílých přileb přišly po svých a po útoku sarinem zůstali na místě ležet. Pracovníci Bílých přileb jsou ale fit a sarinové zamoření vzduchu a těl obětí s nimi evidentně nic nedělá. Dokonce manipulují s těly bez rukavic, přestože sarin prochází pokožkou, vyvolává pálení a paralytické křeče. Kdo se to snaží z nás dělat hlupáky, ptají se vojáci ČSLA, kteří pracovali u protichemické obrany?”: http://aeronet.cz/news/a-je-to-venku-dukazy-a-fotografie-potvrdily-ze-chemicky-utok-v-idlibu-byl-zinscenovany-bilymi-prilbami-a-americkou-cia-syrska-opozice-na-twitteru-informovala-o-chemickem-utoku-den-predem/

A co na Trumpův útok “Svět”? “Svět” Trumpa chválí:
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/spojene-staty-zautocily-na-asadovu-vojenskou-zakladnu-agrese-rekla-statni-televize-29792?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp
Pomoc, pomóóóc, pomóóóóóc, je zde někdo soudný??!!

A zde je ranec Trumpových tweetů o Sýrii z roku 2013 – že ji Obama nemá bombardovat:
hpbs.twimg.ttps://com/media/C8p7kOMUwAAy8O_.jpg:large

Americký útok rozzlobil amerického veterána, tak alespoň že někoho. https://twitter.com/AngeloJohnGage

Asad i Putin od Trumpa toto zjevně čekali:
http://www.skrytapravda.cz/zahranicni/671-aktualizovane-velice-velice-prapodivna-zprava-leti-z-arabskych-agentur

ale pozor, Jan Červenka:

“Je fakt, že útok směřoval proti fakticky záložnímu letišti využívanému hlavně pro “silážování” nepotřebných nebo porouchaných letadel, která se tu opravovala, přičemž všechno, co stálo za zachránění, z něj syrská armáda stačila včas odklidit. Blbé ovšem je, že ne všechny rakety zasáhly prázdné hangáry a vyřazenou techniku, ale že tam jsou i nějaké oběti, jak mezi vojáky, tak mezi civilisty.” 

Nevím, zda přikládat velkou váhu následujícímu – naopak z Ruska zněl hlas, že útok byl na význam letiště příliš velký. Nejspíš Američani prostě útočili, jak uměli.
http://echo24.cz/a/ikHhp/americane-utocili-na-asada-s-velkou-opatrnosti-ukazuje-nakres
Podle informací ruských prostředků objektivní kontroly doletělo do syrské letecké základny celkem 23 raket. Místo pádu 36 okřídlených raket není známo.

Kéž by se světu i do Ameriky rozum navrátil!

Jan Červenka:

“Trump je pod velkým tlakem z různých stran a to jeho rozhodnutí vypustit pár desítek raket s plochou dráhou letu na jednu syrskou leteckou základnu je snaha se z toho dostat. Trump se snaží budit dojem, že je ‘silný prezident’, který neváhá konat, a že není Putinem instalovaná loutka, jak o něm tvrdí zazombovaní stoupenci té poražené, Gazpromem přikrmované kikimory. Propagandistický hype a hysterie okolo “chemického útoku” v Chán Šajchúnu ho k tomu doslova dotlačily, ale je to velká chyba. Brzy vyjde najevo pravda, že o žádný chemický útok nešlo, a Rusové i Asad si tohle budou pamatovat….”

Jiri Satanek:

“USA zaútočily na Sýrii bez jakékoliv syrské agrese vůči USA, bez jakýchkoliv důkazů, že syrská vláda použila chemické zbraně. Trump dal povel k vojenské akci bez autorizace kongresem, v rozporu s ústavou.Představa, že takovým jednáním lze získat respekt je zcestná. Pouze potvrdil své barbarství.”

a:

“Prostudoval jsem události s údajným použitím sarinu v Syrii. Kdokoliv, kdo bude ochoten věnovat cca 2h času dospěje ke stejným závěrům.

1. Oběti zasažené “sarinem” na dostupných videích nevykazují příznaky typické pro použití nervových plynů (křeče) (vykazují příznaky intoxikace psychofarmaky – pozn.red.NR – V.D.)
2. Vzhledem k vysoké toxicitě sarinu, nelze zasažené ošetřovat s improvizovaným vybavením viditelným na dostupných záběrech. Takový přístup by vedl k jisté smrti záchranářů.
3. Není pravda, že sarin nejde dlouhodobě skladovat. Stabilizující látky jsou známy desítky let.
4. Sarin se zpravidla skladuje ve formě prekurzorů, čímž se lze vyhnout regulím v oblasti chemických bojových látek a zároveň provést syntézu přímo v okamžiku útoku.
5. Na syntéze sarinu není nic složitého a lze ji snadno zvládnout. Viz. užití sarinu při útoku sektou Óm Šinrikjó.

(Pozn.rad.NR – VD: Na vojně jsme probírali, že sarin je kapalina bez barvy a zápachu. Přesto na jednom z videí Bílých helem jeden ze záchranářů přičichne k ovázané ruce oběti a prohlásí, že cítí sarin! Video je zřejmý podvod, typický pro akci pod falešnou vlajkou. Mimochodem, všimli jste si, že oběťmi jsou jen muži a děti. Žádné ženy!!! Proč???)

Závěry: na dostupných videiích nejsou lidé zasažení sarinem a stále dokola opakované informace o nemožnosti skladování jsou lživé. Stydím se, že jsem součástí civilizačního okruhu, který postupuje stejným způsobem jako hitlerovské Německo.”

Lavrov: americký útok na Sýrii velmi připomíná ten na Irák (aneb lži z 15.dubna) jen doufá, že to nepovede k nezvratným důsledkům: https://sputniknews.com/politics/201704071052393484-us-syria-iraq-lavrov/

Petr Owes:

“USA přináší mír všude po svět, jenže mír nechce, to není v plánu, plánem velkokapitálu jsou věčné války.” 

(pozn. autorky blogu: Dokonce to v USA dodnes učí ve školách, že válka znamená ekonomické oživení.)

A Asada, jehož předešlé vyšetřování OPCW zcela zprostilo viny z chemického útoku, mezitím aktivně špiní – a další pak ostošest papouškují: https://nazory.aktualne.cz/komentare/chemicky-utok-v-syrii-bohuzel-nebyl-posledni-realpolitika-je/r~b6e438b81ac011e7a8d6002590604f2e/?_ga=1.258511882.1631311000.1476003347

Zatím mají vyšetřovatelé výsledky pitvy tří zemřelých v turecké nemocnici, za účastni zástupců Světové zdravotnické organizace (WHO) – tito tři podlehli nějaké chemické zbrani.
https://www.cas.sk/clanok/532667/chemicky-utok-v-syrii-vysledky-pitiev-obeti-potvrdili-krutu-pravdu/

Následující video odhaluje roli, jakou sehrály tzv. Fake news, falešné zprávy, konkrétně stanice CNN v tomto konfliktu:
 https://www.youtube.com/embed/JdoSyBhBCCs

Tereza Spencerová pro Literárky:

“Suma sumárum:

Po chemickém útoku, jehož pozadí zřejmě hned tak známé nebude, následoval nebráněný spektakulární útok na leteckou základnu, který ale nezpůsobil větší škody, zato posílil ruský vliv na syrský režim a dokonce i omezil manévrovací prostor pro americké letectvo nad západní Sýrií, nicméně současně na úkor Damašku otevřel východ Sýrie americkým zájmům, což v zásadě odpovídá dva roky starým ruským plánům na „sdílenou zodpovědnost“ velmocí v Sýrii, a navrch ještě pomohl Trumpovi získat si domácí válečnický „deep state“…” http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/23989-par-poznamek-k-americkemu-naletu-v-syrii

A co na to čeští politici? https://www.novinky.cz/domaci/434471-cesti-politici-vitaji-utok-spojenych-statu-na-syrii.html

Roman Tyller – po 14:30: CT24 FAKE NEWS… JEDOU TAM TITULKY, ŽE ÚTOK USA BYL NA ZÁKLADNU, ODKUD BYL VEDEN CHEMICKÝ ÚTOK…

Vladimír Rrejlich přeložil, co píše Komsomolská pravda, a zdá se, že s těmi vyřazenými a  již dávno nepoužitelnými letadly Syřanů se to má trošku jinak:

 “Jsme na řadě, začínají pozdě, ale přece chápat Rusové! Co se stalo v noci, má velmi mnohoznačné důsledky. Za prvé, je to vážná rána syrské armádě, uvedl Konstantin Sivkov, doktor vojenských věd, vojenský a politický analytik pro Komsomolskou pravdu http://www.kp.ru/daily/26663/3684938/ nebo jen tento výňatek česky: http://tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz/2017/04/jsme-na-rade-zacinaji-pozde-ale-prece.html

z ČT se ozývá nesourodé blábolení:….americký komentátor (Martin Řezníček):

“… zároveň nevíme, zda Bašár Asad nepoužije tyto zbraně znovu, i kdyby to nebyly zbraně chemické”

….blízkovýchodní komentátor (Jakub Szántó):

“Amerika je vedena nazpátek a znovu bude hrát jeden z prvních partů toho, co se tady děje”…..

Doufám holoubkové, že vám všem Zeman dnes (7.4.20178) svým komentářem amerického útoku v Sýrii vytřel zrak. Považuje za zákrok přiměřený, i když pravda, ponechal si zadní vrátka v podobě dodatku:

“Základní fakt spočívá v otázce, zda nesporný zločin, to jest útok chemickými zbraněmi, kde zahynulo asi sto lidí včetně dětí, byl skutečně organizován ze základny syrského letectva. Pokud by tomu tak bylo, považoval bych americký útok za zcela přiměřený.”

A ani slovo navíc, ani slovo o tom, že bombardování už bylo a vyšetřování ještě ne a ani být nemohlo.. Těžko takovýto výrok označovat za státnickou odvahu. Před rokem hovořil jinak. Neuskutečnil z toho nic.
http://echo24.cz/a/wR2iG/musime-se-spojit-s-asadem-vyzyva-zeman

I podle zpravodajství Primy je celé obvinění založeno jedině na tvrzení SOHR a ničem jiném, žádné důkazy o zapojení Asada a syrské armády neexistují. http://play.iprima.cz/zpravy-ftv-prima/zpravy-ftv-prima-7-4-2017 (cca od 6. minuty.)

Američtí oponenti komentující události jen mávají znechuceně rukama, že jde bohužel o záměr globalistických elit vytvořit Velký Izrael.
Roman Tyller:

“Kdo to všechno organizuje, že všichni v Evropě najednou a hned vědí co mají říkat (Asad je vinen, důvěřujemem USA, jsme za našimi spojenci atd. atd.), když vlastně nic nevědí? To bude asi už autocenzura jak prase a jede to samovolně, nikdo nic nařizovat nemusí a každej už poslušně ví, co se od něj žádá… hlavně o tom nepřemýšlet…”

USA ohlásily, že jsou připraveny v Sýrii k další akci.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2080887-haleyova-usa-jsou-pripraveny-k-pripadne-dalsi-akci-v-syrii-veri-vsak-ze-nebude-nutna

Evidentně při prosazování neprosaditelného postupují systémem “Overtonových oken”:
http://zvedavec.org/komentare/2014/10/6189-overtonova-okna-jak-prosadit-neprosaditelne.htm

SOHR informovala o novém bombardování Chán Šajchúnu, původce neznámý, začíná to být monotónní:
http://echo24.cz/a/wGYfi/nekdo-znovu-bombardoval-chan-sajchun-zatim-se-nevi-kdo#XgPAwiuSPWy7eKbx.01
Rusko v reakci na americký útok oznámilo, že počínaje páteční půlnocí ruského času zastavuje komunikaci s Pentagonem o leteckých operacích nad Sýrií. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany. Předvolalo si také amerického vojenského atašé. Komunikace s Pentagonem sloužila k odvrácení kolizí vojenských letadel operujících nad Sýrií.

Otřesný není jen postoj USA, ale i Turecko – jež postavilo před soud pro špionáž sestřeleného syrského pilota:
https://www.almasdarnews.com/article/turkey-trial-downed-syrian-pilot-espionage-charges/

Europoslanec Kohlíček se s Asadem nedávno sešel a  říká:

„Mám dojem, že Trump si vybombardováním syrské základny ověřil, zda tam chemické zbraně jsou, nebo nejsou. Kdyby tam totiž byly, tak by granáty s chemickou municí musely nutně vybuchnout, což by způsobilo následný zásah chemickými zbraněmi,“ 

říká europoslanec Jaromír Kohlíček (KSČM) na fakt, že v noci na pátek Donald Trump kvůli chemickému útoku zasypal Sýrii raketami. Kohlíček ale Asada i přes většinové negace brání. Setkal se s ním totiž nedávno osobně.

„Asad má velmi mírumilovné názory, to nejsou žádné radikální věci, jež říká,“ 

tvrdí komunista.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Utok-USA-v-Syrii-mel-jiny-duvod-nez-se-pry-oficialne-tvrdi-Europoslanec-Kohlicek-ktery-se-nedavno-setkal-s-Asadem-otevrene-promluvil-481479

“Bašár Asad působil velmi skromně, vstřícně až ostýchavě. Mluvil o problémech země velmi otevřeně a návrh Dumy považuje za zajímavý. Domnívám se, že takhle žádný „diktátor“ nevypadá, ani nejedná. Jelikož jsem z lékařské rodiny a ve svém životě jsem viděl mnoho lékařů (Asad je oftalmolog), působil na mě jako člověk, který je velmi nerad, že se v Sýrii bojuje a který je rozhodnutý přivést Sýrii k míru. Má velmi mírumilovné názory, to nejsou žádné radikální věci, jež nám říkal, a velmi otevřeně s námi tři hodiny hovořil. Viděl jsem tak inteligentního lékaře, který si je vědom těžké choroby pacienta a chce ji léčit. Proto vítá nabízenou pomoc.”

Generálmajor Hynek Blaško:

“Asad, ať je mínění o něm jakékoli, určitě není hlupák. Co by použitím chemických zbraní proti vlastním lidem získal? Navíc by proti sobě poštval svého spojence, kterým je Rusko. Zkrátka musel by být debil, aby něco takového udělal…. jedna mocnost provokuje druhou s cílem rozpoutat válečný konflikt nedozírné intenzity a následků. Vy všichni politici, kteří útok na Asada schvalujete, tím nepřímo říkáte, že každá vláda, kterou si lidé zvolili, se může beztrestně svrhnout a silou nastolit jiná povolnější k manipulaci. …”

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/General-Blasko-Kdo-schvaluje-utoky-na-Asada-souhlasi-s-tim-ze-muzete-beztrestne-svrhnout-jakoukoliv-vladu-482877

Trump svým bombardováním pomohl vydělat přes noc miliardu dolarů přední firmě amerického vojensko-průmyslového komplexu, firmě Raytheon, jejíž akcie vlastní – dalo by se říci, že šlo vlastně o takovou malou bombardovací iniciativu, že? …: 

http://thefreethoughtproject.com/according-to-his-most-r-firing-59-missiles-into-syria/

A jak bombardování Trump ohlásil národu:
http://www.lidovky.cz/trump-promluvil-k-americanum-naridil-jsem-uder-na-leteckou-zakladnu-v-syrii-17v-/zpravy-svet.aspx?c=A170407_141402_ln_zahranici_ELE#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_lidovky&utm_content=main
 nepřipomíná vám to něco? …

“a vytáhli děti z inkubátorů…”. 

Bush by byl hrdý, takhle on sám odůvodňoval napadení Iráku…opíraje se o falešné svědectví:
https://www.youtube.com/watch?v=pR4cgeJJPqg a zde: https://www.youtube.com/watch?v=jV5Ggfn9PYM (obé žel anglicky).

A zde SV*NĚ Z WHITE HELMETS GANGU (Bílé helmy, SOHR/ ZÁZRAČNĚ UZDRAVUJÍ NAPADENÉ SARINEM – DO NĚKOLIKA SEKUND.: https://www.facebook.com/photo.php? fbid=1303608179706550&set=p.1303608179706550&type=3&theater

a zas bílé helmy – skutečný a  neskutečný sarin:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1518603591496929&set=a.534114636612501.125725.100000419087675&type=3&theater

Venda Rehak:

“Krista Boha, copak jsou lidé blbý?! Chemie nejsou pouze valenční koncovky a názvosloví. KAŽDÝ, kdo má hlavu na krku, a nemá jí jen na čepici, si ověří – BEZ ZNALOSTI chemie, že: Bojový otravný plyn SARIN je nervově parelitická látka, a je určen k zabíjení. Je 26x smrtelnější než kyanid draselný – cyankáli, Je 81x smrtelnější než kyanovodík, Je 43x smrtelnější než bojová látka fosgen, Je 28x smrtelnější než Yperit, a 543x smrtelnější než chlór”

David Štěpán:

“A už toho mám dost! Jako nadporučík v záloze, který si odkroutil vojnu u průzkumného praporu radiační a chemické ochrany, nebudu číst takové kraviny, že někdo prošel “mrakem nervově paralytické látky”, měl kašel a po pár minutách se v nemocnici vzpamatoval. Kdyby se ten blb jednou nadechl nervově paralytického plynu, už by se nevzpamatoval nikdy. Smrtelná dávka sarinu, který je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu a do těla prochází všemi cestami, včetně pokožky, je zhruba 5 mg, což je asi tolik, kolik se vejde na špičku nože. Pokud záběry, které ukazují záchranáře, kteří ošetřují osoby zasažené sarinem bez rukavic a ochranných prostředků, pak všichni ti záchranáři během dalších dvaceti minut zemřeli. Přestaňte z lidí dělat blbce!”

http://zpravy.idnes.cz/svedci-chemicky-utok-syrie-ddg-/zahranicni.aspx?c=A170405_125553_zahranicni_aba

a zde také bílé helmičky:
https://www.facebook.com/OurEyeOnYou/videos/1889251914622451/

No a tím bychom myslím měli názorně vysvětleno, že ať to bylo co bylo, nebyl to sarin, a tvrzení SOHR a Jakuba Szánto jsou nesmyslná. Přání jim bylo rozkazem.

Jemný dokreslující střípek – doktor, který dokumentoval chemický útok v Sýrii, byl v minulosti vyšetřovaný britskou tajnou službou jako džihádista pro podíl na únosu a v Británii mu zakázali praxi. Byl propuštěn, protože svědci jeho činu zmizeli a vrátil se do Sýrie.
Tak to jo.
http://www.ibtimes.co.uk/british-doctor-who-documented-chemical-attack-previously-held-terror-offences-1615849?utm_campaign=soficalflowfacebook&utm_source=socialflowfacebook&utm_medium=articles

CNN konečně Trumpa pochválila, přirovnala ho k Harry Trumanovi: http://theduran.com/cnn-praises-trump-for-his-war-in-syria-compare-him-to-harry-truman-video/

A odkud se berou chemikálie ví pro změnu syrský ministr:
http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/10145-teroristicke-skupiny-dostavaji-chemikalie-z-turecka-rekl-syrsky-ministr-zahranici

via Vlastimil Budík Obzvláště zhovadilé perličky ze speciálu ČT24 (volný přepis):

Ministr Stropnický:

“Důkazem, že Assád použil chemické zbraně pro mne je to, že na něj Američané zaútočili!” (Bum!)

Senátor za ČSSD, páter Bublan:

“Volání po důkazech je zbytečné, já VĚŘÍM našemu spojenci USA”.
(No bodejť by nevěřil, když je to farář, že!)

A vrchol ve zprávách po 23. hodině:
Moderátor se ptá odborníka na bojové látky z Jihočeské univerzity, co říká na útok sarinem v Sýrii.
Odborník:

“NEBYL to sarin. Kdyby to BYL sarin, tak všichni záchranáři, kteří tam pobíhali bez rukavic a ochranných oděvů by byli už mrtví!” (Bum!) 

Moderátor:

“Máme nějaké špatné spojení …!” ( :-D)

Mírně vrávorající moderátor pak položí otázku odborníkovi na mezinárodní právo z Palackého univerzity:

“Byl útok Američanů, jak tvrdí Rusové, porušením mezinárodního práva?”

Odborník:

“Byl jednoznačně porušením mezinárodního práva!”
 podrobně rozvedl důvody, proč.

V ČT24 měli včera opravdu perný den!
http://www.czechfreepress.cz/emil-kalabus/sok-na-ct24-pravni-pohled-na-americky-utok-na-zakladnu-v-syrii.html

Jerem Corbyn se vyslovil, že považuje americký útok za zintenzivnění konfliktu a požaduje nezávislou vyšetřovací komisi OSN.
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/jeremy-corbyn-us-missile-strikes-syria-airbase-escalate-civil-war-labour-leader-russia-bashar-al-a7671941.html

Strategické velení amerických ozbrojených sil (USSTRACOM) požaduje v Kongresu rozmačkat Rusko silou.
https://cz.sputniknews.com/nazory/201704075060982-USSSTRARCOM-Kongres-USA-navrh-Rusko-sila/

Izrael se připravuje na válku se Sýrií:
https://nation-news.ru/256295-izrail-gotovitsya-k-voine-s-siriei

Švédská lékařská asociace říká, že Bílé helmy kvůli videopodvrhům zabíjely děti:
https://southfront.org/swedish-medical-associations-says-white-helmets-murdered-kids-for-fake-gas-attack-videos/

Jan Wagner:

“Červený kříž po americkém raketovém útoku na syrskou leteckou základnu změnil klasifikaci války v Sýrii z vnitřního konfliktu na konflikt mezinárodní. Gratulujeme.”

– – –