Drahoš – psychologie totální války

Radim Valenčík
5. 4. 2017   blog autora

Někdy prý přeháním. Třeba prý s tou “totální válkou”, do které upadlo jádro současné globální moci a pod vliv jejíž ideologie i psychologie se dostali slouhové, slouhové slouhů a zapouzdření poskoci této upadající moci.

Nepřeháním. Spíš někomu ještě nedochází, jakému zlu jsme vystaveni, jaké škody napáchalo a v jaké míře ti, co mu slouží či podléhají, považují za normální to, co normální není. A nemusejí to být lidé zlí. Velmi doporučuji podívat se na scénu v “Ostře sledovaných vlacích”, kterou na youtube najdete pod názvem “Taktický ústup wehrmachtu na všech frontách”, viz:

https://www.youtube.com/watch?v=ah0j0HtNgvI

Skvělý Brodský v roli rady Zedníčka. Dobro z něj přímo vyzařuje a na otázku “proč” nakonec odpovídá: “Protože abychom se všichni měli dobře.” Přitom právě on je hlásnou troubou totální války.

V podobné roli se ocitl kandidát na prezidenta Drahoš. Když jsem poprvé vyjádřil pochybnosti nad tím, zda jeho rozhodnutí pokusit se dobýt nebe, je rozumné, netušil jsem, jak už je zpracován. Jeho výroku v pořadu 168 hodin na ČT 1 v neděli večer si povšimli všichni:

“Referendum v dnešní době, zejména v době internetu, v době možného snadného ovlivňování názorů lidí všemi možnými směry, je z mého pohledu velmi nebezpečné. Proto bych ho nepodpořil…”

Viz např.: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jiri-Drahos-Referendum-o-EU-ne-Lide-jsou-diky-internetu-lehce-zmanipulovatelni-482147

Lepší je ovšem vidět vše celé a na vlastní oči:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/

Ne každému však došlo, kam až to došlo. Hlavní část pořadu o vyzyvatelích Zemana byl píjár Drahoše a Horáčka. Dokonce se tato část pořadu ani nepokoušela zakrývat, že jim dělá píjár (což asi není zcela v souladu s posláním ČT, ale budiž). A v situaci, když si akademik Drahoš při své inteligenci musí být vědom, že nejen tento pořad a nejen ČT, ale prakticky celý mediální mainstream se svou obrovskou manipulativní mocí je na straně slouhovství současné globální moci, přednese takovou pitomost.

A přitom tohoto akademika ani nenapadne, že pokud weby typu “Nová republika”, “Vaše věc”, “Parlamentní listy”, “Zvědavec” (omlouvám se, že na další si nevzpomenu, sleduji je zřídka a ne všechny, jen když mě někdo upozorní, nebo když převezmou něco z mého blogu) mají takovou účinnost, že jsou schopny zvrátit manipulativní sílu mediálního mainstreamu, pak musí být něco hodně shnilého v království dánském. Vždyť to je stejná situace, jako když se zakazovalo v období totální války kolportování cyklostylovaného Rudého právo a poslech Londýna. (Dnes se za sledování tzv. “proruských” webů nepopravuje, jen kádruje.)

Čím se ve svém nazírání na realitu liší akademik Dluhoš od radního Zedníčka? Chápete, jak je pro psychické zdraví člověka nebezpečné zahrávat si s pokušením sloužit současné globální moci?

– – –


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/4418-drahos-psychologie-totalni-valky.html