Nulandová se vrací a války pokračují: druhé dějství velké hry proti Rusku …


Vasilisa Aljabjeva
2. 4. 2017     zdroj
Jméno skandálně známé bývalé asistentky ministra zahraničí USA Victorie Nulandové se nedávno znovu vynořilo na pořadu jednání USA. Reinkarnace politické divy se konala dva měsíce po jejím neslavném odchodu z ministerstva zahraničí. A stejně jako před třemi roky, v průběhu ozbrojeného převratu na Ukrajině, postava Nulandové opět ztělesňuje krvavý chaos, namířený proti Rusku.


Připomeňme, že prezident Donald Trump zredukoval celý diplomatický sbor hned druhý den po svém uvedení do úřadu, 21. ledna. Od té doby upadlo jméno Victorie Nulandové v zapomnění. Nedávno však znovu o sobě připomněla prostřednictvím svého manželal Roberta Kagana, hlavního architekta války v Iráku. V současné době je úsilí klanu Kaganů zaměřeno na vyprovokování vojenského střetu mezi Ruskem a USA v Sýrii.

Na tuto myšlenku přišla rodina Victorie Nulandové poté, co jimi roztočený setrvačník rusofobie proti Trumpovi selhal. Zpočátku se “šedá eminence” ukrajinského majdanu pokusila svrhnout Trumpa obviněními z kontaktů s Kremlem. Nyní si však zvolili mnohem zákeřnější taktiku a rozhodli se zalichotit militaristickým choutkám republikánců …

15. března švagr “krvavé Victorie” Frederick Kagan, vedoucí “Projektu kritických hrozeb” v Ústavu pro amerického podnikání, spolu se svou manželkou Kimberly Kaganovou, která stojí v čele Ústavu pro studium války, zformuloval v novinách Wall Street Journal myšlenku o větší americké invazi do Sýrie.

Podle novináře Roberta Parryho je za tímto agresivním nápadem i přímý hmotný zájem rodiny Kaganů, kteří se specializují na obohacování se na účet vyprovokování krvavých konfliktů. Rozpoutávání občanské války v Sýrii se stalo pro Washington mocným stimulem pro rozvoj vojenské intervence USA a v důsledku toho financování amerického vojensko-průmyslového komplexu.

Expert neokonzervativec Robert Kagan a jeho manželka, exasistentka ministra zahraničí USA Victorie Nulandová, mají skvělý rodinný podnik: ona vyvolala na Ukrajině horkou válku a pomohla vyprovokovat novou studenou válku s Ruskem. Teď žádá svého manžela o pomoc, aby přiměl Kongres zvýšit vojenské výdaje pod záminkou, že Amerika se nemůže vypořádat s novou hrozbu pro svou bezpečnost …

Z tohoto důvodu rozvíjí Robert Kagan myšlenku o všeobecném vměšování se Moskvy do voleb v zemích NATO, počínaje USA a konče referendy o odchodu evropských zemí z EU. Počítá s tím, že postaví vojensko-průmyslový komplex na “kalkul” protiruské propagandy v podobě rostoucí “ruské hrozby”. Právě proto si jeho příbuzní vzpomněli na starý projekt invaze do Sýrie, pozastavený v roce 2004.

Nyní klan Victorie Nulandové navrhuje, aby byla provedena okupace Sýrie silami arabské koalice pod rouškou boje s DAEŠ. Spolupracovník Nulandové, prezident Národního fondu podpory demokracie Carl Gershman, který se dříve zabýval Ukrajinou, je již zapojen do nového syrského projektu. Kaganové nejprve počítají s diskreditací Trumpa kontakty s Ruskem, pak s tím, že jej přinutí rehabilitovat se v Sýrii …

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová