Oděsa 2. 5. 2014 – protestní shromáždění v Praze

28. 4. 2017 – Pozvánka na protestní shromáždění proti fašismu na Ukrajině (Praha 2. 5. 2017 v 18 hodin na Václavském náměstí) a nový dokument “Oděsa, 3 roky”

Videopozvánka:

Po 3 letech od tragické události není nic vyšetřeno. Pachatelé masakru si běhají na svobodě a ve vězení sedí ti, kteří byli na straně obětí. Náš “civilizovaný” západní svět to vůbec netrápí a evropští politici se s kyjevskými vůdci objímají a líbají. Najde se dost Ukrajinců, kteří své fašistické sklony ani netají a v televizních diskusních pořadech označují upálení a umlácení oděsistů za “peremogu”, tedy vítězství. Pokud patříte k těm, u kterých stále ještě vítězí jen zdravý rozum, jste zváni na vzpomínkovou protestní akci na “Václavák”.

Před několika dny byl v ruské TV uveden nový dokument “Oděsa, 3 roky” (autor Arkadij Mamontov). Není v našich silách k němu udělat titulky, i když by si je zasloužil. Stejně tak diskusní pořad, při kterém byl film prezentován. Názory ukrajinských “vítězů” by pro nás měly být dostatečným varováním, že čert nikdy nespí (a nikdy neusnul).
Pro zájemce je zde samotný dokument “Oděsa, 3 roky”:
A zde dokument včetně diskusního pořadu: