Orbán hrozí: Naše generace zažije vládu muslimů!

Orbán hrozí: Naše generace zažije vládu muslimů!1. 4. 2017   První zprávy

Otevřením hranic přistěhovalcům vpustila Evropa „trojského koně terorismu“, prohlásil maďarský premiér Viktor Orbán, napsal deník Bild.
Vyzval Evropany, jak se zbavili viny komplexu z křížových výprav a kolonizace a bránili evropské hodnoty před muslimskou invazí. Maďarský premiér rovněž vyjádřil znepokojení nad rostoucím vlivem Ruska, Turecka a Spojených států na Balkáně.

Očekávalo se, že na Maltě v rámci kongresu Evropské lidové strany kongresu budou tradiční, nevýrazné výkony hlav vlád, ale jeden z účastníků měl jiné plány, napsal Bild. Maďarský premiér Viktor Orbán se rozhodl zúčtovat s EU, když prohlásil, že evropská migrační politika byla vadná a jeho protekcionistický kurz je správný.

Orbán řekl, že migrace je „trojským koněm terorismu“, že ve skutečnosti to nepomůže vyřešit problémy na trhu práce, nýbrž se stává byznys-modelem pro humanitární organizace. Zároveň poznamenal, že „dorazivší chtějí raději žít v paralelní komunitě, než být integrováni“.

Podle něj, liberálové, s jejich jazykem politické korektnosti, nejsou schopni rozpoznat a pochopit hrozby vyplývající z migrace. „Pokud vše bude pokračovat jako teď, naše generace obyvatel střední Evropy zažije vládu muslimů. Chápu, že levice u nás vytváří ideologický tlak, aby se Západ cítil provinile za křížové výpravy a kolonialismus, ale tato levicová politika povede k duševnímu odzbrojení Evropy tváří v tvář invazi muslimských přistěhovalců,“ vysvětluje svou pozici Orbán.

Rovněž znepokojeně popsal situaci na Balkáně: „Každý den vidím na Balkáně rostoucí vliv Ruska, Turecka a Spojených států, zatímco vliv EU je oslaben.“

„U levice je jasný akční plán změnit Evropu,“ pokračoval předseda maďarské vlády. „Oni k nám chtějí vpustit miliony muslimů. Musíme vstoupit do intelektuálního a politického boje s levicí. Evropská lidová strana musí být advokátem a praporečníkem Evropy, v němž se nachází místo křesťanské identity, naší národní hrdosti, tradičních rodinných hodnot a sociálního státu. Pokud chceme, aby Evropa zůstala nejkrásnější místo na zemi, musíme něco změnit.” 

Viktor Orbán jistě řadu lidí osloví, ale ve svém ohnivém projevu poněkud zapomíná, že stavidla pro masovou migraci do Evropy neotevřela evropská levice, ale jeho kolegyně v Evropské lidové straně – německá kancléřka Angela Merkelová (CDU)! A mimochodem, zapomínat na dějinné souvislosti znamená, popřít příčinu současné vlny migrace – Západem organizované násilné války a převraty na Blízkém východě a Severní Africe pod záminkou prosazení právě oněch „hodnot“. Nelze jen léčit důsledky, bez zjištění příčiny. A už vůbec se nemusíme, jako pan Orbán, jakýmsi oslím můstkem, vracet až do dob křížových výprav.


(kou, prvnizpravy.cz, bild.de, foto: arch.)