,,Trump úřad prezidenta ničí. Dělá tolik věcí, které byly až dosud v Bílém domě neslýchané… Nehodlá se stát normálním prezidentem,“ tvrdí Erik Best. Podle amerického novináře byla administrativa USA v posledních mnoha letech víceméně profesionální. Trump ale funguje jinak.


Erik Best v pořadu Zity Senkové ,,Jak to vidí”
26. 4. 2017  ČR2

Zatím americkému prezidentovi voličské preference neklesají. Ani jeho odpůrci svou kritiku netlumí….
Co dokázal za dobu svého úřadování …Co prezidenta charakterizuje,jaká je role dcery Ivanky?

Erik Best:

„Třeba pořád používá Twitter, kde jeden den oznámí něco, co druhý už neplatí. Taky u něj funguje nepotismus.“ Best tvrdí, že v USA existuje zákon o preferování příbuzných a Trump ho může porušovat. Jeho příznivci to ale pořád akceptují. Jen 2 % voličů by dnes volilo jinak. Nevadím jim ani angažovanost dcery Ivanky a jejího manžela.

Dcera, zeť…
„Byl jsem ale opravdu překvapený, když jsem se dozvěděl, že Trumpův zeť Jared Kuschner má majetek v hodnotě 700 milionů dolarů a ve svém byznysu chce dál pokračovat.“ A to i přesto, že se stane přímým prezidentovým podřízeným a šéfem Úřadu amerických inovací.

Ivanka chtěla v Bílém domě pracovat od počátku. Ne ale jako zaměstnankyně. Dnes je poradkyní bez nároku na mzdu. „Ještě před třemi měsíci jsem odmítal, že Trump do toho šel jen proto, aby jeho rodinné impérium ještě víc zbohatlo. Dnes ale nemohu říct, že to není pravda.“

Celý půlhodinový pořad  zde: ČR2