Úder na Sýrii: Teroristé DAEŠ zahájili útok v provincii Homs

7. 4. 2017     zdroj
Bojovníci teroristické skupiny DAEŠ (organizace, jejíž činnost je v Rusku zakázána) zahájili útok v provincii Homs poté, co americké síly zasadily úder na základnu syrské armády, která je tam umístěna, informuje Al-Masdar. List se odkazuje na zdroj v ozbrojených silách, podle jehož údajů nastupují teroristé DAEŠ do oblasti, která se nachází v blízkosti místa, na něž udeřilo 59 raket Tomahawk.


Podle nejnovějších informací se radikálům dosud nepodařilo dosáhnout územních zisků, nejsou také žádné informace o obětech.

Připomeňme si, že Donald Trump, který vydal rozkaz k útoku na Sýrii, vysvětlil své rozhodnutí tím, že oficiální Damašek se podílel na chemickém útoku v provincii Idlib, na čemž Bílý dům trvá. Tato verze byla přijata většinou západních zemí a médií, nehledě na skutečnost, že vyšetřování případu dosud nebylo provedeno.

Je také třeba poznamenat, že to není poprvé, co ozbrojené síly USA poskytují nepřímou podporu teroristům DAEŠ. V září 2016 poté, co se Washington a Moskva dohodly, že spojí své síly v boji proti teroristům, letouny koalice zasadily úder na pozice syrské armády v Deir ez-Zore.

Islámští teroristé tehdy také využili “chybu” USA a zahájili útok proti syrské vládní armádě.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová