Znepokojující následky výbuchu v Manchesteru. Drakonická bezpečnostní opatření

Stephen Lendman
26.5.2017    Zvědavec

Zákony týkající se britské policie již patřily k nejdrakoničtějším, a to i před výbuchem v Manchesteru v pondělí, a patří k nim Zákon o zabraňování terorismu z r. 2005, který „probral“ dlouhotrvající právní ochrany.


Možná přijde ještě tvrdší legislativa. Po nouzovém setkání jednala premiérka Theresa May dle očekávání – zvýšila britskou úroveň ohrožení ze závažné na kritickou.

Tvrzení, že může „hrozit další útok“, je součástí její strategie nahnat strach, snahy přesvědčit Brity, že budou více v bezpečí, když obětují své základní svobody.
 
Opak je však pravdou.

Tisíce příslušníků britských ozbrojených sil jsou nasazeny v klíčových veřejných oblastech, Británie se přeměnila na ozbrojený lágr – možná natrvalo.

Více vyzbrojená policie má být rozmístěna na důležitějších místech (zdroj: ITV.com).

Tak zvaná operace Temperer (Míchačka) započala v lednu 2015, po pařížském útoku Charlie Hebdo a operacích pod falešnou vlajkou na košer trhu.

Ta opravňuje k nasazení tisíců vojáků, aby „doplnili ozbrojené policisty zapojené do povinností bezpečnostní ochrany“ v klíčových oblastech Británie.

I další evropské země mají podobné plány na střežení před údajnými teroristickými hrozbami. Británie a kontinent se stávají ozbrojenými lágry, demokratická práva mizí před očima.

Incidenty jako v Manchesteru, Charlie Hebdo, akce v červnu 2016 v Nice, francouzská operace pod falešnou vlajkou, za kterou převzal zodpovědnost ISIS, další akce v Evropě, a podobné v Americe jsou používány k prosazení tvrdšího postupu policie – podvodu, jehož cíle je přesvědčit lidi, aby akceptovali to, co poškozuje jejich základní práva a blaho.

To, že v Manchesteru se k zodpovědnosti přihlásil ISIS, a podobné incidenty jsou součástí podvodu. Tvrzení bez ověřitelných důkazů jsou neopodstatněná.

Kdokoliv může tvrdit cokoliv, z jakéhokoliv důvodu, a může se snažit, aby to bylo věrohodné, i když není.

Prozatím se hon manchesterské policie na čarodějnice soustřeďuje na vhodné obětní beránky, možná napojené na podezřelého „bombera“ Salmana Abediho.

Protože zemřel při pondělním výbuchu, nemůže nic vykládat, a tak zbývá jen oficiální vysvětlení – neexistuje žádný svědek nebo někdo jiný, kdo by to mohl zpochybnit.

Skepse je u vládních akcí, které poškozují práva a blaho obyčejných lidí, přestože je tvrzen opak, vždy na místě.

K tragédii v Manchesteru došlo před britskými předčasnými volbami 8 června, kdy je labouristický kandidát Jeremy Corbyn v těsném závěsu za Theresou May. (!)

Disturbing Manchester Blast Aftermath. Draconian Security Measures vyšel 24. května 2017 na Global Research. Překlad v ceně 141 Kč Zvědavec.

(Zdůrazněno redakcí NR)